שתף קטע נבחר

בכיר בקטאר: אפעל אישית נגד שידורים אנטישמיים

סגן שר החינוך, ח"כ הרב מיכאל מלכיאור העושה בביקור נדיר בקטאר: מנכ"ל משרד החוץ כאן הבטיח לי לפעול נגד שידור סדרות אנטישמיות בטלוויזיה וגינה את התכנים המשודרים בתוקף. "אני מקווה שנראה התפתחות ביחסים בין שתי המדינות בקרוב, אולי אפילו ביקור בדרג של שר ישראלי בדוחא"

סגן שרת החינוך, ח"כ הרב מיכאל מלכיאור, שהוזמן לביקור רשמי נדיר בקטאר שבמפרץ הפרסי, הביע בפני מאחריו מורת רוח רבה משידור סדרה רוויית אנטישמיות בערוץ הטלוויזיה הממלכתי בארצם.

 

הסדרה, עליה דווח ב-ynet בתחילת השבוע באדיבות מכון המחקר ממר"י, שופעת הסתה אנטי-ישראלית והכחשת שואה, לצד סקירה מפורטת לכאורה של מעשי "הטבח והגירוש" שביצע היישוב היהודי בערבים טרם קום המדינה. בסדרה, הכוללת בין היתר קטעים בעברית, מובא סיפורה של העולה החדשה מרים, שמגיעה לארץ לאחר השואה, והופכת לזונה כדי לנסות ולהימלט מהגורל האכזר בארץ.

 

לדברי הרב מלכיאור, לאחר שהעלה את הנושא בשיחה עם מנכ"ל משרד החוץ הקטארי, ג'אבור יוסף יאסין אל-ת'אני, הבטיח המנכ"ל כי יטפל בנושא באופן אישי. מלכיאור אמר כי אל-ת'אני, שהוא בן למשפחת המלוכה בקטאר, היה נזעם כששמע ממנו לראשונה על תכני הסדרה, ואמר שהוא מגנה בכל תוקף תכנים מסוג זה.

 

"אחרי שראיתי את הידיעה שלכם העליתי אותה בשיחתי עם אל-ת'אני", אמר הרב מלכיאור ל-ynet בשיחה מדוחא. "הוא התגאה מאוד בחופש הדיבור המפותח בארצו, כמו למשל בביקורת שמוטחת נגד הפתיחות של תחנת הדגל הקטארית 'אל-ג'זירה', אבל גינה בחריפות את הסדרה, והבטיח לטפל בנושא ברצינות".

 

מלכיאור הוזמן לקטאר לביקור רשמי בן שלושה ימים. מדובר בביקור ראשון של אישיות ישראלית בכירה במדינה בשמונה השנים האחרונות, מאז הוועידה הכלכלית ב-1997.

 

את ההזמנה קיבל מלכיאור מאשת האמיר של קטאר, העומדת בראש קרן קטאר לחינוך, מדע ופיתוח הקהילה. מלבד מנכ"ל משרד החוץ נועד מלכיאור גם עם אנשי דת נוספים, סייר במוסדות השכלה גבוהה בקטאר ואף יצא לסיור רגלי במרכז קניות הומה אדם.

 

במסגרת הביקור הוזמן מלכיאור להשתתף ב"דיוני דוחא" – פורום שהקימה קרן קטאר המתכנס לדון בשאלות הנוקבות והנושאים הבוערים שעל סדר היום בעולם הערבי והמוסלמי, במטרה לקדם את הדיאלוג וחופש הביטוי במדינה. הדיון אליו הוזמן מלכיאור עסק בטיעון שלפיו מפת הדרכים מתה ובפאנל השתתף גם השר הפלסטיני סאיב עריקאת.

 

"חופש הדיבור בקטאר מפותח מאוד ו'דיוני דוחא' מעידים על כך", אמר מלכיאור. "הדיונים היו פתוחים לקהל, השתתפו בהם עיתונאים ואנשי תקשורת וגם אנשי משפחת המלוכה באו, למרות שלא היה מדובר בדיונים רשמיים".

 

מלכיאור אמר כי חש שהתגובות שקיבל מהקהל היו חיוביות. "אני לא אמור להעיד על עצמי, אבל מתוך ארבעת הדוברים אני היחידי שזכה למחיאות כפיים מכל הקהל. צריך לזכור שזאת הפעם הראשונה שבה הם רואים רב, שהוא גם נציג של ממשלת ישראל. לא אומר שלא הייתה ביקורת, אך אם אשווה זאת לאווירה בה נתקלתי בחלק ממדינות אירופה, בהחלט ניתן לומר שהאווירה הייתה ידידותית. הקהל היה מגוון, ידידותי ובעל התעניינות כנה בהתפתחויות האחרונות במזרח התיכון", אמר.

 

מלכיאור נתקל באופטימיות זהירה גם ברחוב: "ביקשתי מאנשי הביטחון שלי לבקר במרכז הקניות הגדול של העיר. למרות שהעוברים ושבים הבחינו שאני יהודי והביעו פליאה, לא נתקלתי בשום תגובה שלילית. לא מדובר בימות המשיח אך עדיין זו התחלה".

 

"קטאר היא מדינה שתהיה מעורבת בעתיד באזורנו", אמר מלכיאור. "לדעתי, בקטאר ישקלו בקרוב צעדים נוספים של התקדמות כלפי ישראל ואני מקווה שנראה התפתחות ביחסים בין שתי המדינות בקרוב. אבל אינני מדבר בשמם".

 

"צריך לזכור שמדובר במדינה אמיצה במפרץ הפרסי שכוננה אתנו יחסים דיפלומטיים בדרג זוטר כבר בשנת 98'. אני מאמין שבזמן הקרוב יבקר גורם בכיר ישראלי במדינה, ייתכן אף שבדרג של שר. אין מדובר בצעדים ברמה הבי-לאטרלית אבל ישנה התקרבות מדודה, ואני בהחלט יוצא בתחושה של אופטימיות זהירה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מתוך הסדרה
"אני יוצא בתחושת אופטימיות". מלכיאור
צילום: איי פי
מלון בדוחא הבירה
צילום: איי פי
מומלצים