שתף קטע נבחר

פרגיות בשני רטבים

איילת בן-יוסף מספרת על קשיי התקשורת בין מחשבים יהודיים, על אי היעילות המפתיעה של השוויצרים, ומספקת מתכון לנתחי פרגיות בשני רטבים

אחות של מוטי נוסעת. לפני כמה חודשים נפלה לה לידיים הזדמנות חד פעמית לעשות כל מיני עניינים מאוד מעניינים בשוויץ, שכוללים לימודים, משכורת נאה ומגורים באירופה. אז היא נוסעת. בחודשים האחרונים משפחת מוטי הולכת והופכת לפקעת עצבים מפלצתית בת חמישה ראשים. לכל אחד יש את כל הסיבות להיות לחוץ, מפוחד, עצוב, מתרגש ולהתחיל להתגעגע חודש לפני המועד.

 

ככל שהתקרב מועד הנסיעה הלך והתברר מעל לכל ספק שכל הנסיעה תקום ותיפול על נושא אחד - תקשורת וידאו בין מחשבית. אחות של מוטי קנתה

צילום: איילת בן יוסף

מחשב נייד ולכל אחד מהאחים וההורים יש את המחשב שלו. המטרה היתה לגרום לכל המחשבים לדבר זה עם זה באחת מתוכנות המסרים המיידיים, ולהציג תמונות וידאו. מתברר שהפתגם העבש "לשני יהודים יש לפחות חמש דעות" עובד גם לגבי מחשבים יהודיים: לכל שני מחשבים יהודיים יש לפחות חמישה רעיונות שונים ביחס לדרכי התקשורת עם הזולת, לצערינו הרב הם לא חופפים את רעיונותיהם של האחרים. במילים אחרות: כשלון צורב בחזית הטכנולוגיה.

 

מוטי מונה לראש אגף לוגיסטיקה וטכנולוגיה. במשך שבוע שלם הוא עסק בהתקנת קבצים, קניית מצלמות, סינכרון בין תוכנות וניסיונות נואשים לתקשר עם שאר בני משפחתו. בסוף הצלחנו, הוא ואני לערוך שיחת וידאו. הוא בסלון ואני בחדר העבודה. לצערנו הרב היינו היחידים שנהנו מהצלחת האירוע.

 

בעוד יומיים אחות של מוטי עולה על המטוס לשוויץ, ארץ הפונדו והשוקולד (יש כאלה שמסתכלים על הנוף, אני יותר בקטע של פונדו...) ונכון לשלב זה שני מחשבים קרסו כליל, שניים הצליחו לייצר סוג של תקשורת ומחשב אחד נישאר איתן בסירובו לדבר עם שאר העולם.

 

בנתיים אמא של מוטי לא יודעת את נפשה מרוב דאגה ולנו יש יומיים בדיוק להצליח ולהשיב את הסדר העולמי על כנו, לפני שננושל סופית מהצוואה. בנוסף לענייני התקשורת, מתברר שהשגרירות השוויצרית לא ממש מצדיקה את השם שיצא לשוויצרים בעולם - דייקנות ויעילות היא מהם והלאה. השבוע אחות של מוטי ומוטי בעצמו (על תקן ראש אגף לוגיסטיקה) ניסו לחלץ מהפקיד האדיב - האנס, ויזה לשוויץ. במרחק נגיעה מסיר מבעבע של פונדו, הם נאלצו להמתין ולהמתין והמתין - עד שהפקיד מצא את האישורים, דפק את החותמות וניפק את הויזה הנכספת.

 

בזמן שהם היו בשגרירות אני נשארתי בבית והכנתי ארוחת צהריים. מין ארוחת פרידה מאחות של מוטי, שהיתה אמורה להיות הרבה יותר חגיגית, אבל בין כל הריצות, השגרירות, חנות המחשבים ושאר ההכנות (ככה זה במשפחת מוטי, אחד אמנם נוסע, אבל כולם משתתפים בהכנות) לא נשאר לי זמן לארגן ארוחה "של ממש". בסוף קפצתי לסופר וקניתי נתחי פרגיות (כלומר ירך בלי עצם). בזמן

שטיגנתי את התרנגולות העמדתי סיר עם אורז לבן ועירבלתי את הרטבים. כשמוטי ואחותו חזרו, חמושים בדרכון ומאושרים – הארוחה כבר היתה מוכנה.

 

 

פרגיות צלויות בשני רטבים

את שני הרטבים ניתן להכין מבעוד מועד, אפילו מספר ימים (עד שבוע) מראש.

 

המרכיבים:

1 ק"ג נתחי פרגיות (ירכי עוף ללא העצם, לא תרנגולות צעירות)

רוטב סאטה (חמאת בוטנים):

1/2  פחית (200 מ"ל) חלב קוקוס

3 כפות גדושות חמאת בוטנים

1 כף סוכר

3 כפות רוטב סויה

1 כף רוטב צ'ילי מתוק

 

רוטב חרדל וקארי:

1/2 פחית (200 מ"ל) חלב קוקוס

3 כפות גדושות חרדל דיז'ון עם גרגרים

1 כף תבלין קארי (תערובת תבלינים) הודי

1 שן שום קצוצה

חתיכת שורש ג'ינג'ר טרי (ס"מ על ס"מ) - אופציונלי

 

אופן ההכנה:

 

  1. הרוטב: מכניסים את כל חומרי הרוטב לבלנדר ומערבלים לקבלת תערובת חלקה ואחידה. אפשר כמובן, להשתמש בבלנדר מוט. מעבירים לכלי ושומרים בצד.
  2. את הפרגיות ניתן לחתוך לנתחים קטנים (כמו לשיפודים) או להשאיר בחתיכה אחת (ולקבל "סטייק פרגית") - הכל עניין של נוחות. מחממים מחבת (גריל או רגילה) עם מעט שמן ומטגנים/צולים את הנתחים משני הצדדים. אפשר לתבל במעט מלח ופלפל, אבל גם זה לא ממש הכרחי.
  3. לפני ההגשה מחממים את הרוטב - אפשר בהחלט לעשות את זה במיקרוגל, ויוצקים על הפרגיות.

 

  • עם מה מגישים?

    אורז לבן פשוט (פרסי או תאילנדי), פתיתים (עגולים או בצורת אורז) או קוסקוס.

  • פרגיות מתפקדות גם בתור "כוכבי המנגל", ואם מתחשק לכם לנצל שבת חורפית-שמשית ולצאת לנפנף בחוץ - קחו את הרוטב בצנצנת ויש לכם יופי של ארוחה בסגנון קצת אחר.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איילת בן יוסף
שני רטבים שיתאימו למגוון מאכלים
צילום: איילת בן יוסף
מומלצים