שתף קטע נבחר

יפן: שני איראנים נעצרו עם דרכונים ישראלים מזוייפים

קונסול ישראל בטוקיו: ישראלים מוכרים דרכונים, וסוחרים בהם. מדובר בעבריינים שמסתבכים עם שלטונות החוק ביפן, שהחלו לחשוד כעת בכל ישראלי. ביפן עצורים כ-30 ישראלים, חלקם בגין עבירות של סחר בסמים

שני איראנים נעצרו לפני ימים אחדים ביפן כשברשותם דרכונים ישראליים מזוייפים, כך גילה ל-ynet קונסול ישראל בטוקיו, מישל הראל.

 

לדבריו, האיראנים אמרו שרכשו את הדרכונים בכמה אלפי דולרים בבנגקוק, תאילנד. הוא סיפר גם כי אחד האיראנים אפילו ניסה לשכנע את השלטונות היפניים שהוא ישראלי. הוא התקשר לשגרירות ופתח את השיחה במילים "שלום, שלום", אבל אז הבין שלא יוכל להעמיד פנים וניתק את השיחה.

 

הראל ציין את העובדה שדרכונים ישראליים קלים יחסית לזיוף ואת העובדה שאיראנים, וגורמים אחרים, יכולים בנקל להתחזות לישראלים בעלי חזות ים-תיכונית, ושהדבר מהווה בעיה ביטחונית חמורה. לדבריו, העובדה שבעלי דרכונים ישראלים נחשבים לנוסעים בעלי רמת סיכון נמוכה ושישראלים נדרשים לאשרת שהות מיוחדת ביפן, הופכת את הדרכונים הישראליים למצרך מבוקש.

 

אבל התופעה של מכירת דרכונים ישראליים באסיה, שהתגברה בחודשים האחרונים, לא רק שגורמת לנזק תדמיתי למדינת ישראל אלא גם לדאגה ביטחונית. לדבריו, התופעה הביאה את שלטונות יפן לחשוד בכל ישראלי, ולהכביד את ידה על כניסת ישראלים ליפן. כל ישראלי שנכנס הוא בגדר חשוד ועובר תחקיר מפורט. לעתים, סיפר הראל, פונים היפנים לשגרירות ומבקשים מנציג להגיע לשדה התעופה הבינלאומי נריטה כדי לוודא שהאיש שניצב מולם הוא אכן ישראלי.

 

ישראלים תמימים מסתבכים

 

הראל ציין שתופעת מכירת הדרכונים מקורה בגורמים עברייניים הפועלים באסיה. הוא ציין שביפן לבדה מצויים כיום כ-30 ישראלים במעצר או מאסר בגין עבירות שונות, החל ממכירת מוצרים מזוייפים וכלה בסחר בסמים.

 

השימוש העיקרי של מכירת הדרכונים הוא לצורך הונאת השלטונות היפניים לצורך קבלה של אשרת תייר, לרוב כדי להמשיך ולעסוק במכירת מוצרים ומתנות בדוכני ממכר - "באסטות" - ברחובות הערים הגדולות ביפן.

 

ישראלים שנשארים ביפן מעבר לזמן הנקוב באשרה נוהגים לדווח לשגרירות על אובדן הדרכון – שבו מצויה החותמת עם האשרה – ועם תעודה המעבר הזמנית החדשה שהם מקבלים, הם פונים לרשויות ומקבלים אשרה חדשה לתקופה נוספת.

במקרים אחרים נוהגים ישראלים לצאת מיפן עם דרכונם האמיתי, ולהיכנס מחדש עם דרכון ישראלי אחר שרכשו בתאילנד, תוך שינוי התמונה.

 

כשמונה ישראלים עצורים בהמתנה למשפט או מרצים עונש מאסר בגין עבירות של סחר בסמים. בנוסף ישנם עוד כ-20 ישראלים שעצורים בגין עבירות הקשורות לעסקי ה"באסטות" – דוכני מכירה של תמונות, מתנות או מותגים מזויפים בפינות רחוב – עבירה שגוררת מעצר ל-90 יום במקרה הקל אך העונש המירבי עליה הוא ארבע שנות מאסר.

 

הראל ציין בדאגה את העובדה שחלק ממפעילי הבאסטות קשורים לפעילות של סחר בסמים, והם גוררים צעירים ישראלים תמימים לשחרר עבורם חבילות סמים תמורת סכום כסף מפתה.

 

"אנשי הבאסטות מקבלים את הסחורה שלהם בדואר מישראל, אמסטרדם או הודו. לעתים מי שמשחרר את החבילה בדואר כלל אינו יודע מה יש בתוכה ופועל על פי הוראות מעסיקו. המוכסים היפנים מצליחים לעתים לאתר חבילות עם תכולה בלתי חוקית מבעוד מועד, ומי שמגיע לשחרר אותן במכס נעצר", אמר הראל. "הרווח על הסם ביפן הוא עצום. קילו מריחואנה שעולה כמה מאות שקלים בארץ יכול להימכר בטוקיו באלפי דולרים".

 

לדבריו, "מלבד להתריע, אנחנו בשגרירות לא יכולים לעשות כלום עד שישראלי נעצר. אז אנו מנסים לסייע לו אבל בכל מקרה אנחנו לא יכולים להתערב בהליך המשפטי".

 

הוא ציין כי מודעות בעיתונות הישראלית מפתות צעירים לבוא ליפן ולהרוויח כסף קל, אבל מדובר בהונאה. "בפועל, החבר'ה התמימים האלה עובדים קשה, 12 שעות ביום, 30 ימים בחודש ומרוויחים בפועל רק 1,000 דולר בחודש אחרי ניכוי ההוצאות הגבוהות של שכר דירה ומחייה ביפן. אחרי שהם מסתבכים, המשפחות שלהם נקלעות להוצאות של אלפי דולרים, כשהם נאלצים להגיע ולשהות ביפן ולהעסיק עורך דין מקומי".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כל ישראלי חשוד
צילום: איי פי
נזק תדמיתי. רחובות טוקיו
צילום: איי פי
מומלצים