שתף קטע נבחר

חמושים ירו באוויר ו"פוצצו" ישיבת בכירים בפתח

כ-20 פעילי חללי אל אקצה התפרצו לישיבת בכירי השטח של הפתח וגירשו את המשתתפים באמצעות ירי באוויר. החמושים כינו את בכירי הפתח "בוגדים החותרים תחת הנהגת התנועה ואחדותה". בכיר בפתח, שהשתתף בפגישה, אומר ל-ynet כי להערכתו החמושים נשלחו על ידי חברים בכירים בוועד המרכזי של התנועה שחוששים לאבד את ההטבות שלהם

הבלגאן ברשות נמשך: כ-20 חמושים, חלקם פעילים בגדודי חללי אל-אקצה פרצו בצהריים (יום ה') לישיבה של פעילי ומנהיגי שטח בכירים בפתח, בה השתתפו מאות מזכירי סניפים בארגון, וגירשו אותם מן האולם שבו התכנסו ברמאללה, תוך ירי באוויר.

 

הישיבה, שהתקיימה ברמאללה, היא עוד אחת מסדרת פגישות שמקיימת הנהגת דור הביניים של הפתח כדי לדון בהידרדרות הארגונית החמורה של התנועה. הידרדרות שהתבטאה בכישלון גדול בעיקר בבחירות המוניציפאליות החלקיות שהתקיימו לאחרונה בשטחים, בעיקר ברצועת עזה.

 

הישיבה שהתקיימה בצהריים באה בהמשך להתפתחויות הפנימיות בתוך הפתח שבאו לידי ביטוי בהתפטרותם בשבוע שעבר של חברי הוועדה הארגונית של התנועה, מעט אחרי התפטרותם של חברי הוועדה התנועתית העליונה של התנועה.

 

בישיבה היום השתתפו בכירי השטח של הפתח, ביניהם מזכיר תנועת הפתח בגדה, חוסיין א-שייח', ודנו במצב התנועה לקראת הבחירות הכלליות לרשות הפלסטינית ביולי ולקראת ועידת התנועה שאמורה להתכנס חודש לאחר מכן.

 

בישיבה, שבה השתתפו מזכירי סניפים של הפתח מכל רחבי הגדה, הביעו המשתתפים דאגה לנוכח היעדר הקשר בין צמרת הארגון לבין הנהגת השטח ובין צמרת הארגון והציבור הפלסטיני.

 

אולם הישיבה הופסקה לאחר שהחמושים התפרצו אל אולם קזבלנקה בעיר שבו התקיימה הישיבה ותוך יריות באוויר גירשו את המתכנסים וכינו אותם "בוגדים החותרים תחת הנהגת התנועה ואחדותה".

 

פעיל בולט בפתח שהשתתף בפגישה אומר ל-ynet כי להערכתו אותם חמושים הוסתו על ידי חברים בכירים בוועד המרכזי של התנועה (הגוף המנהיג שבו מיוצגים ותיקי התנועה, מרביתם אנשי טוניס, ע.ו.) שחוששים לפריבילגיות היתר ולהטבות שמהן הם נהנים מתוקף תפקידם.

 

לדברי המשתתף, אותם חברי הנהגה הם אלה שאחראים לכך שצמרת התנועה והתנועה כולה סובלת מן הכתם של השחיתות. לדבריו אבו מאזן התקשר למתכנסים וגינה את האלימות שהופעלה כלפיהם ואמר להם כי אין מדובר בפעילי פתח ואין מדובר באנשים שטובת העם הפלסטיני לנגד עיניהם.

 

יש לציין כי מאז תחילת האינתיפאדה, בעיקר תחת הובלת מרואן ברגותי ומחנהו בפתח, מבקש הדור הצעיר בתנועה להכניס רוח חדשה ומנהיגות חדשה לתנועה במקום אותה מנהיגות ותיקה, חלקה מושחת, שדרדרה את מצב התנועה ומצב הרשות הפלסטינית. אחת הסיבות לכך שברגותי הודיע בבחירות לנשיאות על כך שהוא מתמודד הייתה העובדה שהוא דורש להצעיר את ההנהגה הפלסטינית, ובמאמץ להורידו מן העץ כדי שלא יתמודד מול אבו מאזן הסכימה צמרת הפתח לכנס לראשונה מזה כ-20 שנה את ועידת התנועה כדי לבחור הנהגה חדשה.

 

מאבק הדורות תפס תאוצה בחודשים האחרונים, בעיקר לנוכח העובדה כי 2005 היא על פי מה שמגדירים הפלסטינים שנת הבחירות, והנהגת הדור הצעיר חוששת כי אם תמשיך ההנהגה הקיימת לנהל את התנועה, הרי שהיא צפויה לאבד את אחיזתה ברחוב הפלסטיני.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איי פי
אבו מאזן בלשכה
צילום: איי פי
מומלצים