שתף קטע נבחר

אלפים קראו בעזה: אבו מאזן - אנחנו רעבים

סמוך לבניין המועצה המחוקקת בעזה הפגינו בצהריים אלפי מובטלים פלסטינים. הם דרשו מהרשות לדאוג להם לעבודה ולפעול לפתיחת המעברים, כדי לשוב לעבודה בישראל. שר העבודה והרווחה ברשות, חסן אבו-ליבדה: "אנשים רעבים לא יתמכו בשלום. לאנשים הללו חייבת להיות הזדמנות לעבוד בישראל". גורמים בירושלים: ביצענו שורה של הקלות, למען האוכלוסיה הפלסטינית

מחאת הרעבים ברצועה: אלפי מובטלים פלסטינים הפגינו בצהריים (שבת) סמוך למבנה המועצה המחוקקת הפלסטינית בעזה, בדרישה למציאת מקורות פרנסה ועבודה עבורם. המפגינים דרשו מהרשות לפעול לפתיחת המעברים כדי שיוכלו לשוב לעבודה בישראל. רבים מהמפגינים החזיקו בסירים ובפיתות וקראו "אבו-מאזן - אנחנו רעבים". חלק מהמפגינים יידו אבנים אל הבניין וניפצו שמשות. שוטרים פלסטינים ירו באוויר והצליחו להדוף את הקהל הרב מפתח הבניין.

 

"אנחנו לא רוצים לחיות על מקורות צדקה ועל הקופונים של אונר"א", אמר ל-ynet אחד המובטלים, ג'מיל סקר מחאן יונס. לדבריו, "כבר ארבע שנים לא הכנסתי שקל אחד של הכנסה ופרנסה למשפחתי המונה יחד איתי ועם אשתי עשר נפשות".  


המפגינים דרשו פרנסה ומזון לילדיהם (צילום: רויטרס)

 

לדבריו, "יש לי חמישה בנים ושלוש בנות וכולם לומדים כך שאף אחד לא עוזר לי בפרנסה. אני לא רוצה להמשיך לחיות על עזרה מאנשים ועל התמיכה של סוכנות הסעד לפליטים של האו"ם, אונר"א. אנחנו רוצים חיים בכבוד".

 

סקר הוסיף כי הוא היה בעבר פועל בניין בישראל. "הרווחתי 200 שקלים ליום וחיינו חיים מאוד מכובדים. עכשיו כבר ארבע שנים אף אחד אפילו לא טורח להביט לכיוונינו. מזלזלים בנו ולאף אחד לא אכפת מהמצב הזה. אילולא הביטוח של איגוד העובדים היינו מתים מרעב ולכן אני פה ביחד עם הילדים שלי, הגענו במיוחד מחאן יונס".

 

המפגינים: רוצים מזון לילדינו

 

העצרת של הפועלים נמשכה גם בשעות אחר הצהריים. בעצרת נישאו שלטים עם הכיתוב: "אנחנו רוצים לחיות בחירות, רוצים מזון לילדינו". רבים מהמפגינים אמרו בייאוש שאין להם תקוות גדולות משום שאין זאת הפעם הראשונה שהם מפגינים כדי שיימצא פתרון לבעייתם.

 

אבו מהדי, אחד ממארגני ההפגנה, אמר לרשת אל-ג'זירה, שהמפגינים רוצים עבודה ומזון לילדיהם: "אבו מאזן הבטיח להם עבודה, אבל עד כה הם לא קיבלו דבר. אנשים חיים בתנאים עגומים". 

 

בסוף השבוע אמר השר לענייני עבודה ורווחה ברשות הפלסטינית, חסן אבו-ליבדה, שישראל חייבת לפתוח את שעריה לפועלים פלסטינים, על מנת לשמור על תהליך השלום: "אנחנו חייבים לזכות בתמיכתם של בני עמנו בשלום, והם לא יתמכו בשלום בבטן ריקה. לאנשים הרעבים הללו חייבת להיות הזדמנות לעבוד בישראל". אבו-ליבדה ציין כי שיעור האבטלה ברצועת עזה עומד על כ-35-40 אחוזים. כ-65 אחוזים מהפלסטינים בעזה חיים מתחת לקו העוני ומשתכרים משני דולרים ליום.

 

הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה ברמאללה פרסמה היום נתונים עדכניים על מצב התעסוקה ברשות הפלסטינית, מהם עולה ש-37% מהשכירים ברשות הפלסטינית עובדים בישראל.

 

ישראל: נעשים מאמצים להקל על האוכלוסיה הפלסטינית

 

גורמים מדיניים בירושלים אומרים כי נושא פתיחת המעברים בין השטחים בישראל תלוי בהתקדמות המדינית שתושג עם הפלסטינים. בישראל מדגישים כי במעברים ובמחסומים שבתוך השטחים נעשו בשבועות האחרונים הקלות לא מעטות כדי לאפשר לאוכלוסייה הפלסטינית לנהל שגרת חיים נורמלית.

 

בעניין הרחבת שעות הפתיחה של המעברים, אומרים בישראל שכל הנושא תלוי בשליטה הביטחונית של הפלסטינים בשטח וביכולת שלהם למנוע ממחבלים לנצל הקלות כדי לפעול נגד ישראל. נושא פתיחת המעברים נידון לאחרונה גם בין שר הביטחון שאול מופז ויו"ר הרשות הפלסטינית, אבו מאזן. מופז הבהיר כי המשך ההקלות תלוי ועומד בהתפרסות של הכוחות הפלסטינים והפעולה שלהם נגד ארגוני הטרור.

 

"פתיחת המעברים מסייעת לא רק לאוכלוסייה האזרחית התמימה, אלא גם למחבלים, ואת זה אנחנו לא עושים", אומרים בלשכת ראש הממשלה.

 

המשנה לראש הממשלה, שמעון פרס, האחראי על פיתוח עזה מהצד הישראלי, פועל בשבועות האחרונים באינטנסיביות כדי לסייע לפלסטינים להגדיל את מספר המשקיעים הזרים בשטחי הרשות, זאת כדי להגדיל באופן משמעותי את מספר מקומות העבודה לפלסטינים בתוך שטחי הרשות.

 

פרס אמר שרק כאשר יוכלו הפלסטינים לפרנס את משפחותיהם בכבוד, יכה התהליך המדיני שורשים ממשיים בשטח. לישראל יש אינטרס לאפשר לכמה שיותר אנשים לצאת ממעגל העוני ברשות, שכן התפיסה היא שהתנהלות כלכלית רגילה, המגדילה את ההכנסה לנפש תקטין את הרצון ואת המוטיבציה של הפלסטינים לבצע פעולות התאבדות.

 

"צריך גם שלום כלכלי לצד השלום הביטחוני", אמר פרס, שפעל גם בימים האחרונים באירופה, בקרב באי כינוס מדריד נגד הטרור, בניסיון להאיץ בגורמים אירופים להשקיע ברשות הפלסטינית.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איי פי
מפגינים פלסטינים
צילום: איי פי
צילום: איי פי
אלפים דרשו פרנסה
צילום: איי פי
מומלצים