שתף קטע נבחר

סדנאות טעימת יין

שגיא קופר מספר על שתי סדנאות טעימת יין שעורכים יקבי כרמל ויקבי רמת הגולן, בהן תוכלו ללמוד מהמקצוענים את סודות התחום, ועל קורס ברמנים חדש, גם הוא של יקבי כרמל

יקבי רמת הגולן יוצאים במבצע לא שגרתי של הרצאות-סדנאות פתוחות לקהל חובבי היין. הסדנאות האלה לא רגילות, בכך שזאת הפעם הראשונה שיקב אינו מסתפק בהטעמת היינות ותאור שלהם, אלא מביא אותם כעין "כינור שני", ומשתמש בהם לתאור ולהסברת נושא אחר, כללי יותר.

 

המסגרת שבה יערכו שתי הסדנאות האלה – אחת עם ויקטור שונפלד, היינן הראשי של היקב, והשניה עם מיכה ועדיה, יינן נוסף ביקב – היא תערוכת יינות ישראל, שנפתחה היום, ותימשך עד ה- 17 במארס, בבית הסקוטי ביפו.

 

הסדנא הראשונה, בהנחייתו של ויקטור שונפלד, מדגימה עד כמה חשובים תנאי מזג האויר והאקלים – שנקבעים ברמת הגולן בראש ובראשונה על ידי

הגובה – לתוצאה הסופית של היין שמתקבל ביקב. "סערה בכוס יין", קוראים ביקבי רמת הגולן לסדנא, שבה עוקב שונפלד אחרי שלושה בצירים – 2001, 2003 ו- 2004 – של ענבי קברנה סוביניון מכרם אל רום. לצד כמה שקופיות עמוסות מספרים וגרפים, צפויה לכם, אם תשתתפו בסדנא, חוויה מעניינת מאוד. שונפלד מסביר כיצד מודד היקב את תנאי האקלים, כמה הוא משקיע באפיון ולימוד מזג האויר והמיקרו אקלים של כל כרם וכרם, הכל, על מנת לקבל את הענבים הטובים ביותר ואת היין הטוב ביותר האפשרי. בסיום ההרצאה מתבצעת טעימת אורך של שלושת היינות מבצירים אלה, וההבדלים בהחלט ברורים וניכרים.

 

מיכה ועדיה, שהוא כבר כשש שנים יינן ביקב רמת הגולן, יעביר את סדנת היין השניה, "על סירה וכרמים". מיכה, בנו של הפרופסור יואש ועדיה המנוח, שהיה אחת מאושיות המחקר החקלאי בישראל ומהחשובים והמרשימים שבחוקרי הצמח שהיו לנו אי פעם, מעביר סדנה מרתקת על זן ענבים חדש יחסית בארץ ובגולן.

 

לפני כעשר שנים נטעו אנשי רמת הגולן את גפני הסירה הראשונות במרכז הרמה. מאז הם עוקבים אחרי השונות שביינות שמתקבלים מכל אחד מהכרמים באזורים השונים בגולן ולומדים אותם, כשחלק מהיינות משמשים ליצירת סדרות הכרם היחידני של היקב. בסדנה מספר מיכה על הכרמים השונים, ובסיומה טועמים המשתתפים שישה יינות סירה ממקורות שונים. ההבדלים – בצבע, בארומות ובטעמים – מדהימים, ומדגימים באופן יחודי את החשיבות של מקור הענבים על התוצר הסופי, היין. שתי הסדנאות מדגימות באופן מאלף כיצד רצועה של 42 ק"מ באזור יחסית אחיד בתנאי הקרקע שלו, יוצרת יינות שונים כאילו היה אורכה 800 קילומטר.

 

קורס הכרת וטעימת יין של יקבי כרמל

יקבי כרמל פותחים קורס להכרת וטעימת יין, המורכב מסדרה של 5 מפגשים. סדרת המפגשים תתקיים ביקב ראשון לציון ותועבר על-ידי בכירי הייננים בישראל. הקורס מיועד לכל מי שמעוניין ללמוד יותר על יין, לדעת לטעום ולשתות ולדבר עליו במושגים מקצועיים. המפגשים יכלולו את הנושאים הבאים:

 

  • יין – מהו?
  • ההיסטוריה של גידול הגפן ותעשיית היין
  • קריטריונים לעשיית יינות איכות
  • זני הענבים השונים והפיכתם ליין
  • תכונות היינות השונים וחלוקתם לקבוצות מאפיינות.
  • עשיית יין, הכרתו, הגשתו ושתייתו
  • יינות "העולם הישן" ו"העולם החדש"
  • לימוד טעימה והאספקטים הדרושים להערכת יינות והתאמת יין למנות מזון שונות.

 

המפגשים יתקיימו בימי שלישי בין השעות 20:00-23:00 החל מה – 29.3.05

מחיר הקורס: 750 שקל.

 

קורס ברמנים ביקבי כרמל

יקבי כרמל פותחים קורס ברמנים מקצועי שיחל ב – 20.3.05. במהלך הקורס יוכשרו המשתתפים בכל תחומי הכנת המשקאות, כולל: קוקטיילים, יין, משקאות כהילים, בירה וקפה ויתרגלו מזיגה, הגשה ושרות. הקורס יתקיים בימי ראשון ורביעי בין השעות: 18:30-22:30 ביקב ראשון לציון. בתום הקורס תוענק תעודת ברמן/ית בעברית ובאנגלית לכל משתתף.

 

לפרטים והזמנות: יקב כרמל בראשון לציון, מחלקת תיירות והדרכה, טל':

9488802,9488898, 9488888 – 03 דואר אלקטרוני: begon@carmelwines.co.il

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
"סערה בכוס יין" - סדנת היין של יקבי רמה"ג
קורס טעימות יין של כרמל - מיועד לכל מי שרוצה להתמקצע בתחום
מומלצים