שתף קטע נבחר

נגד ההתנתקות: המאבק חוזר לשטח

אלפי בני אדם הפגינו היום מול הכנסת בעד משאל עם ונגד תוכנית ההתנתקות. בעקבות דחיית משאל העם על ידי הכנסת, הכריזו ראשי הימין על החזרת המאבק לרחובות. "אנחנו בתהליך של מאבק מתמשך, שיש בו פנים רבות. אחד מהם, המאבק הפרלמנטרי, לא צלח. עכשיו אנחנו הולכים לציבור, לרחוב, לשטח", הם אומרים

המאבק נגד ההתנתקות: אלפים השתתפו היום (ב') בהפגנת הימין בירושלים נגד תוכנית ההתנתקות, אולם לאור דחיית משאל העם הכריזו המפגינים על "נטישת" המאבק מול הכנסת והמשכו בשטח.

 

ההפגנה היתה אמורה להימשך 36 שעות, אולם בעקבות החלטת הכנסת סבורים במועצת יש"ע כי "מוצו האפשרויות בזירה הפרלמנטרית" והוחלט לקיים מחר הערכת מצב בנוגע לעתיד המאבק.

 

המפגינים: "לא ניכנע ולא נתייאש"

 

"זהו מאבק על ירושלים. ראש הממשלה חייב להבין, אנחנו לא נאבקים בצה"ל, גם אם הוא ישלח רבים מאיתנו לכלא, לא ניתן להם לעקור יישובים יהודיים", אמר פנחס ולרשטיין, ראש המועצה האזורית בנימין, בהפגנה. "נפעל בתקיפות ולא באלימות, ובשום מקרה לא ניפרד מעם ישראל".

 

ראש המועצה האזורית חוף עזה, אבנר שמעוני, אמר: "לא נוותר על ביתנו בשום אופן. ראש הממשלה, אם אתה חושב שתגרש אותנו כמו כבשים בחווה, אתה טועה. אני קורא לציבור להגיע באלפים לגוש קטיף. ראש הממשלה מפחד מלהעביר את ההכרעה אל העם".

 

ח"כ בני אלון, אמר מעל הבמה: "אוי ואבוי לניצחון כזה, האלוף אריאל שרון, ניצחת את המתיישבים, ניצחת את העם בישראל שרוצה להרגיש שהוא שייך לארץ ישראל, לא רק בשל שיקולים ביטחוניים. תרשה לי להזכיר לך, שאתה מכיר את האנשים שנמצאים פה ויודע מהן התעצומות בנפשם. אנחנו לא ניכנע ולא ניכנס לייאוש, כי ייאוש הוא האויב הגדול ביותר שלנו".

 

גם אלון הכריז על סיום המאבק הפרלמנטרי. "תם כרגע הפרק התוך-פרלמנטרי של המאבק ומתחיל, רק מתחיל, המאבק של השטח, בכל עיירה ועיירה ובכל מקום ומקום. גם אם תנסו, לבני, הפרקליטות והמשטרה להסית נגד הציבור הזה, ותיצרו אווירה נגד הציבור הזה, אנחנו נמשיך להיאבק".

 

יהודה גליק, מי שהיה מנהל אזור הדרום במשרד הקליטה והתפטר על רקע תוכנית ההתנתקות, אמר הערב ל-ynet: "מי שהצביע היום נגד משאל עם, הצביע נגד המנהיגות המתונה של ההתיישבות ובעד הקיצונים. בעד אלו שחס ושלום, בעד הרצח הפוליטי הבא".

 

יו"ר מועצת יש"ע, בנצי ליברמן, אמר ל-ynet: "לא נכשלנו במאבק. אנחנו בתהליך של מאבק מתמשך, שיש בו פנים רבות. אחד מהם, המאבק הפרלמנטרי, לא צלח. עכשיו אנחנו הולכים לציבור, לרחוב, לשטח, גם לגוש קטיף ולצפון השומרון, אבל גם לכל רחבי הארץ. הניצחון שלנו יחזור, בסופו של דבר, להכרעה של הפרלמנט". עוד אמר ליברמן: "אני מאמין שעדיין אפשר ללכת לבחירות. צריך לזכור שמדובר בממשלת מיעוט. אבל כדי להגיע לבחירות, אנחנו צריכים ללכת לרחוב".

 

עושים דמוקרטיה ברגליים

 

ח"כ אפי איתם, שאמור לעבור שבוע הבא להתגורר בגוש קטיף: "הבוקר הבולדוזר דרס את הדמוקרטיה הישראלית. הוא דרס אותה כבר לפני הרבה זמן. הוא דרס גם את הרמטכ"ל וגם את הנורמות הבסיסיות כאשר נתן 700 מיליון שקל לאיש שדיבר על ערכים - טומי לפיד. הוא זלזל במוסדות המפלגה שלו". עוד אמר  ח"כ איתם, כי "מעכשיו אנחנו עושים דמוקרטיה ברגליים. אנחנו מתחילים ללכת לגוש קטיף, אנחנו מצביעים ברגליים".

 

בין הפליירים שחולקו למשתתפי ההפגנה, חולק גם הפלייר "נערכים לחיזוק העמידה ולסיכול ההתנתקות". בפלייר נכתב: "כדי להיערך לבואם של הרבבות, שיעמדו לצדנו לקראת יום הפקודה, נבקשכם לתרום מכלי מים בגדלים שונים, סוכות, אהלים ומוצרי מזון כגון חלב עמיד, פסטות, מטרנה לתינוקות, אורז, קמח, סוכר וקופסאות שימורים".

שר הפנים אסר על עובדי מועצה להשתתף בהפגנה

 

בתוך כך, יצא שר הפנים, אופיר פז-פינס, למאבק בראשי המועצות האזוריות ביהודה ושומרון בנושא ההשתתפות בהפגנה. במכתב ששלח שר הפנים לולרשטיין, אסר פינס במפורש על עובדי המועצות להשתתף בהפגנה מול הכנסת.  

 

פינס טען כי השתתפותם של עובדי המועצה בהפגנה חורגת מהכללים החלים עליהם כעובדי ציבור. "אני רואה לנכון להודיעך כי השתתפותם של העובדים בהפגנות איננה יכולה להיות במסגרת שעות עבודתם. לפיכך, עובד שישתתף בהפגנה במסגרת שעות העבודה, לא יהיה זכאי לקבלת שכר בעבור שעות אלה", כתב פינס.

 

את הידיעה על כוונת המועצה "לגייס" להפגנה הגדולה המתוכננת את עובדיה למד פינס משיחת טלפון מקרית בין הממונה על מחוז ירושלים במשרדו, רות יוסף, לבין גזבר המועצה האזורית מטה בנימין, אפרים פלס. בשיחה בין השניים נודע ליוסף, כי עובדי המועצה קיבלו ביממה האחרונה הודעה בדואר האלקטרוני בה נאמר להם כי משרדי המועצה יפעלו ביומיים הקרובים במתכונת מצומצמת בשל נוכחות העובדים בהפגנה. 

 

המאבק בין שר הפנים, המבקש "לייבש" את תקציב הקמפיין הפוליטי של מועצת יש"ע, לבין ראשי המועצות ביש"ע, החל בראשית החודש בחקירה כספית שקטה שנערכה, בהוראת השר, במשרדי רואי חשבון אשר בדקו כמה כסף הוזרם על-ידי המועצות האזוריות לידי מועצת יש"ע.  

 

ולרשטיין תקף את פינס על הנחייתו כי עובד מועצה שיגיע להפגנה מול הכנסת בשעות העבודה לא יהיה זכאי לשכר עבור שעות אלו: "האם באותה מסירות שבה פועל השר פינס נגד מחאה ציונית, היה פועל גם כלפי פעילות התנועה האיסלאמית?", שאל.


פורסם לראשונה 27/03/2005 23:13

 

בהכנת הידיעה השתתף דורון שפר
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
לא נכשלנו. ליברמן
צילום: אלכס קולומויסקי
צילום: עופר עמרם
ולרשטיין. לא ניפרד מארץ ישראל
צילום: עופר עמרם
צילום: גיל יוחנן
המתנחלים מול הכנסת
צילום: גיל יוחנן
צילום: גיל יוחנן
"לחזור להכרעת העם"
צילום: גיל יוחנן
צילום: גבי מנשה
פינס. המפגינים לא יקבלו שכר
צילום: גבי מנשה
מומלצים