שתף קטע נבחר

דו"ח: על ישראל לשקם את מערכת הבריאות בעזה

על פי דו"ח עמותת רופאים לזכויות אדם, ישראל הזניחה מאז 67' את מערכת הבריאות ברצועה ולמרות תוכנית ההתנתקות, עליה להשתתף בשיקום הליקויים. מנכ"ל העמותה: "בדיון הציבורי על ההתנתקות חסרה התייחסות לאחריות ישראל לבריאות תושבי הרצועה"

על ישראל לשקם את מערכת הבריאות הלקויה ברצועת עזה, לאחר שהזניחה אותה במשך כל שנות הכיבוש. כך עולה מדו"ח מקיף שמפרסמת היום (א') עמותת רופאים לזכויות אדם, תחת הכותרת "תוכנית ההתנתקות והשלכותיה על הזכות לבריאות ברצועת עזה".

 

בדו"ח המקיף, בן למעלה ממאה עמודים, סוקרת העמותה את מצבה הירוד של מערכת הבריאות בעזה ומתווה תוכנית פעולה לשיקומה. 

 

הדו"ח מתאר את המצב הבריאותי והכלכלי ברצועת עזה בשנים האחרונות, את ההגבלות שהוטלו בידי ישראל על הנגישות לשירותי רפואה במהלך האינתיפאדה, את תלותם של תושבי הרצועה בקניית שירותי רפואה מידי גורמים חיצוניים עקב התשתית הרפואית הלקויה ואת אחריותה של ישראל לעצירת פיתוח תשתית זו.

 

על פי הנתונים, ההזנחה של ישראל את מערכת הבריאות ברצועה הובילה לכך שיחס מיטות האשפוז לנפש ברצועה הוא כרבע מהמקובל בישראל - מיטה אחת לכל 614 איש ברצועה, לעומת מיטה אחת לכל 145 איש בישראל. עוד עולה מהדו"ח כי אין ברצועה כלל מכוני הקרנה עבור חולי סרטן בשל איסור ישראלי על טכנולוגיה זו ברצועה.

 

ממסקנות הדו"ח עולה כי יציאתם הקרובה של המתנחלים וכוחות צה"ל מהרצועה, אינה מסירה מעל ישראל את האחריות לשיקום מערכת הבריאות בה. כמו כן עולה שהשיקום יתאפשר במאמץ מתואם מצד ישראל, הרשות הפלסטינית וקהילת המדינות התורמות. תוכנית הפעולה שמציע הדו"ח לשיקום במשך 10 השנים הקרובות, תגיע לעלות של כ-250 מיליון דולר בשנה.

 

"בדיון הציבורי סביב תוכנית ההתנתקות חסרה התייחסות לאחריותה של ישראל לבריאותם של תושבי הרצועה", אמרה הדס זיו, מנכ"ל העמותה. "ישראל אינה יכולה להתעלם מחובתה לקחת חלק במאמץ מתואם לשיקום התשתית הרפואית ברצועה ובדאגה למתן שירותים רפואיים שאינם קיימים בה".

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: סי די בנק
שירותי הבריאות הוזנחו (אילוסטרציה)
צילום: סי די בנק
צילום: רויטרס
טנק בעזה. ארכיון
צילום: רויטרס
מומלצים