שתף קטע נבחר

יוחנן פאולוס השני: האפיפיור הטכנולוגי הראשון

האפיפיור שהלך לעולמו ייזכר כראשון שמינה קדוש למשתמשי המחשב, הקים אתר אינטרנט לוותיקן, ושלח איגרות SMS למאמינים

הוותיקן, המדינה הקטנה בעולם הממוקמת בלב רומא ומהווה את מרכז הנצרות בעולם, מתנהלת, אמנם, על פי טקסים בני מאות שנים ומסורות ארכאיות, אך ביממה האחרונה פנו גם שם לעזרתו של כלי מודרני מאין כמותו. הוותיקן שלח הודעות דואר אלקטרוני על מנת להודיע לכל המאמינים שהאפיפיור, יוחנן פאולוס השני, מת.

 

"האב הקדוש הלך לעולמו בשעה 21:37 (שעון רומא) בדירתו הפרטית בוותיקן. החלו כל

התהליכים הצפויים לפי חוקת הוותיקן שאושרה על ידי יוחנן פאולוס השני ב-22 בפברואר 1996", נכתב בהודעה.

 

השימוש בטכנולוגיה כדי לבצע הכרזה היסטורית כזו הוא צעד יוצא דופן למוסד שמנהגיו נטועים במאות הקודמות. אך האפיפיור, שמת בגיל 84, לאחר 26 שנות כהונה, הפך לדמות כה מרכזית בעולם, גם משום שידע כיצד לנצל את התקשורת – טלוויזיה, רדיו ואינטרנט – לצרכיו.

 

"האינטרנט הוא כלי נפלא"

 

יוחנן פאולוס השני, שנולד בעיירה וודוביצ'ה שבפולין בשנת 1920, בשם קרול ווייטילה, נבחר בשנת 1978, בהיותו בן 58, על ידי מועצת החשמנים של הכנסיה הקתולית לראשות הכנסייה, ובימי כהונתו עלה לרשת אתר האינטרנט של הוותיקן, שזכה לסיומת משלו.

 

בזכות השילוב בין תאולוגיה וטכנולוגיה הפך יוחנן פאולוס השני לאפיפיור הבקי ביותר בסודות ובהשפעות התקשורת בהיסטוריה, ושיחק תפקיד חשוב בהצעדת הוותיקן אל עולם המידע, בהתייחסו לאינטרנט כאל "מכשיר נפלא".

 

לדוגמה, ב-1987, הוא נשא תפילה לשלום העולם, ששודרה בלווין ל-16 מדינות, וצפו בה כמיליארד איש; באותה שנה, קיים שיחה עם אלפי קתולים צעירים בארבע ערים בארה"ב, גם כן באמצעות הלווין, ומספר שנים אחר כך, צילם וידאו קליפ, בו הוא נראה שר ומצטט מזמורים ותפילות.

 

ב-22 בנובמבר, 2001, הפך לאפיפיור הראשון ששלח הודעת דואר אלקטרוני. תוכן ההודעה, אגב, הייתה ההתנצלות של האפיפיור על פשעים שיוחסו לאנשי הכנסייה.

 

אגרת יומית בסלולר

 

בשנה שעברה, חתם הוותיקן על עיסקה עם ספקית הסלולר האמריקנית וריזון, במסגרתה

נשלחה אגרת יומית מטעם האפיפיור לטלפונים סלולריים, כשנציגת הכנסיה צוטט אז כאומרת, שהטלפונים הסלולריים הם אמצעי טבעי ליצירת קשר עם מאמינים צעירים.

 

"האינטרנט לא יחליף את החוויה האלוהית"

 

באתר הוותיקן למשל, היה עמוד מיוחד, בו פירסם יוחנן פאולוס השני מסרים אודות אמונה ושלום עולמי על בסיס קבוע. "בעוד האינטרנט לעולם לא יחליף את החוויה האלוהית שמציעה הכנסיה, הוא בהחלט מהווה תוספת ייחודית, המספקת סיוע לקהילת המאמינים", כתב האפיפיור ביום התקשורת העולמי ה-36, שהתקיים בחודש מאי 2002.

 

יתרה מכך, בשנת 1999, האפיפיור אף פעל להפיכת הקדוש איזידור מסיביליה, שידוע כמלומד, לקדוש האחראי על משתמשי המחשב, טכנאי המחשב והאינטרנט.

 

בשבועות האחרונים, מאז הדרדר מצבו הרפואי של המנהיג הקתולי, שימשה הרשת את המאמינים, ובעוד שהאתר הרשמי של הוותיקן קרס עקב עומס מבקרים, הוזמנו הגולשים לשלוח תפילות וירטואליות למען בריאותו של האפיפיור באתרים אחרים, כמו St. Anthony Shrine או Your Catholic Voice, שקרא לאנשים לשלוח דואר שרשרת הכולל תפילה לשלום האפיפיור.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
האפיפיור יוחנן פאולוס השני. בקי בתקשורת
צילום: איי פי
מומלצים