שתף קטע נבחר

ארגז כלים: יומן שיתופי לכל הגולשים

אתר שמירת מועדפים מתחרה ל-del.icio.us, לקוח FTP מקוון אך לא מאובטח, ויומן ולוח אירועים שיתופי, שמציע לכם למצוא חברים עם תחומי עניין משותפים - שירותים מקוונים, שאינם דורשים התקנה, וזמינים מכל דפדפן

Upcoming - יומן שיתופי ואישי

 

Upcoming הוא אתר שיתופי, שהגולשים הרשומים אליו יכולים לשתף זה עם זה אירועים, לחוות דעה אודותיהם, להעיר הערות, ולהציגם באתר או בבלוג שלהם. מדובר בשירות מקוון, שיכול לתפקד גם כמעין אאוטלוק הזמין מכל דפדפן, וככלי לאיתור חברים חדשים ברשת, שתחביביהם דומים לשלכם.

 

במסגרת השירות, שיש להירשם אליו אך הוא זמין חינם (ותמיד יישאר כך, על פי מפתחיו), תוכלו גם לקבל תזכורות על פגישות או אירועים באמצעות הדואר האלקטרוני או ה-SMS, כשכדאי לספק כמה שיותר

פרטים אודותיכם, כמו שם, מקום מגורים, תמונה או אתר, על מנת שהמפגש, גם אם וירטואלי בלבד, עם אחרים יהיה מועיל ומהנה.

 

לאחר ההרשמה תוכלו להצטרף ל-Metro (קבוצות המחולקות על פי אזורים גיאוגרפיים) אחד או יותר, וכך לעקוב אחר אירועים המתרחשים באזורכם, בין אם במדינה או בעיר. בכל קבוצה שאליה הצטרפתם, תמצאו עוד גולשים, אותם תוכלו להוסיף לרשימת החברים שלכם, או סתם לעקוב אחר אירועים שהם מפרסמים או משתתפים בהם.

 

בכל עמוד אירוע תוכלו להעיר הערות, לברר פרטים נוספים, לראות מי פירסם אותו ועומד מאחוריו, לקרוא הערות של אחרים, ולהצמיד לו תגים.

 

האירועים כוללים מופעים, הרצאות, סדנאות, סרטים, הצגות, תערוכות, כנסים, פסטיבלים, ואפילו ימי שוק ואחרים. דרך קלה למצוא אירועים שקולעים לתחומי העניין שלכם היא להעזר בתגים, שבדומה ל-Flickr או del.icio.us, הם הכוח האמיתי של האתר, ומאפשרים להצמיד מילת תיאור לכל אירוע, כך שניתן לשמוע על אירועי מיחשוב, מוזיקה, אקטיביזם או אפילו עלייתם של בלוגים חדשים בקליק אחד.

 

האתר מאפשר לדווח על משתמשים שעושים שימוש לרעה במערכת (ספאמרים, טרולים, קידום עצמי ועוד), על מנת להפוך את האתר לנקודת מפגש איכותית ולא לקניון הומה ומסחרי. עם זאת, במקרים מסוימים, ניתן לפרסם אירועים שאתם שותפים לקיומם - כל עוד מדובר במפגש, כנס, הרצאה וכדומה, שמציעים עניין אמיתי.

 

מצד שני, האתר מאפשר גם לפרסם אירועים משפחתיים או אישיים, ומתפקד כלוח מודעות שזמין בכל עת מכל דפדפן, כשהוא חוסך לכם להודיע באופן אישי לכל אחד מהמוזמנים, או להקל על חייהם של אלו שנמצאים רחוק. כך תוכלו לפרסם עמוד על חתונה קרבה, מפגש של חברים, או חוג בית לתושבי איזור מסוים בקלות ובנוחות.

 

מטבע הדברים, הגולשים האמריקניים שולטים באתר, בעיקר בכל מה שנוגע למספר ומגוון האירועים (ניו יורק היא העיר "העסוקה" היותר), אולם גם בארץ מצאנו כמה הודעות על אירועים, וניתן להניח שככל שיצטרפו

לאתר יותר גולשים ישראלים – יגדל ההיצע.

 

באתר תמצאו עדכונים על חידושים ותיקונים במערכת, אפשרות לפרסום האירועים באתר או בבלוג שלכם, באמצעות XML ועדכוני RSS, שמירת ארכיון אירועים, ואפשרות ליצירת קשר עם המפתחים.

 

בעד: חופשי, מתעדכן כל העת, שיתופי.

 

נגד: דורש התעמקות יתרה במגוון היכולות, ממשק לא ממש מושך.

 

מסקנה: עכברי רשת אמיתיים ייהנו מהאפשרויות הגלומות באתר, לאחרים ייקח קצת זמן לחבב אותו.

 

ציון:


 

Scuttle - מועדפים משותפים

 

Scuttle הוא אתר שרוכב אף הוא על גל ההצלחה של del.icio.us, אתר שיתוף מועדפים פופולרי ומוערך, ומציע לכם לשמור את רשימת המועדפים שלכם בשרתיו, בתוך שהוא מאפשר לשתפם עם גולשים אחרים, למיינם באמצעות תגים, לקבל גישה אליהם מכל מחשב, ולקבל עדכונים על שינויים ב-RSS.

 

האתר הוא פרויקט חופשי, מבוסס על רישיון GPL, שדורש הרשמה בכדי לאחסן את הסימניות שלכם, אולם מאפשר גישה חופשית לגמרי לאלו השמורות בו כבר. חשוב לציין, ש-Scuttle אינו מכריח אתכם לשתף את

העולם במועדפים שלכם, וניתן גם לסגור אותן למבקרים.

 

הקיטלוג עצמו מתבצע באמצעות אותם תגים מוכרים, שחוסכים מקום בתיקיות, ובחיפוש נואש אחר קישור ששמרנו לפני חודשים רבים במי-יודע-איפה. מזכיר קצת את Gmail, שמאחסן את הדואר על פי תוויות ולא תיקיות.

 

בכל עמוד מוצגים תגים קשורים לנושא, התגים הפופולריים, ולידם מספר האתרים שנמצאים בהם, ואפשרות חזרה לעמוד הראשון, או לרשימת התגים המלאה. בכל עמוד נושא, ניתן גם לקבל קישור XML לעדכון RSS של העמוד, כך שתמיד תישארו מעודכנים באתרים שנוספו לקטגוריה הרלוונטית.

 

האתרים עצמם מוצגים באמצעות כותרת, הכוללת לעיתים את המקור לקישור, תיאור בן שורה, תאריך הוספה, שם המשתמש ששמר את הסימניה, והתגים הקשורים אליו, אם תרצו להמשיך הלאה, לאתרים קשורים.

 

שמירת רשימת המועדפים נעשית באופן ידני - תהליך מייגע למדי, שכנראה שאין מנוס ממנו - אך האתר מציע Bookmarklet להוספת סימניות חדשות, שמפשט את התהליך, ובמיטב מסורת השיתוף, מאפשר לייבא אליו רשימות מ-del.icio.us.

 

בעמוד האישי שלכם תוכלו לצפות גם בארכיון הקישורים שעליהם לחצתם, במידע על משתמשים אחרים, תוך אפשרות להכניס אותם לרשימת Watchlist, לעיון עתידי בהיצע שלהם, ולערוך את הסימניות שלכם.

 

בעד: כולל קישורים מעניינים, נטען מהר, לא עמוס מדי.

 

נגד: ניווט פרימיטיבי משהו, לא כולל יכולות מתקדמות.

 

מסקנה: עדיין לא ברמה של del.icio.us.

 

ציון:

 

net2ftp - לקוח FTP מקוון

 

net2ftp הוא אתר המשמש כתוכנת FTP מקוונת, ומאפשר להעלות קבצים לאתר, ולנהל אותם מחלון הדפדפן. לבעלי שרתי אחסון מציע האתר להוריד תוכנת FTP מלאה, הניתנת להתאמה אישית, שאותה יוכלו להציע ללקוחותיהם. הן השירות המקוון והן התוכנה מבוססי קוד פתוח.

 

באמצעות האתר ניתן לנווט בתיקיות האתר, להעלות או להוריד קובץ יחיד או מספר קבצים

(בשלוש דרכים: רגילה, מבוססת ZIP או מבוססת ג'אווה), להעתיק, למחוק, לייבא קבצים ותיקיות לשרת FTP אחר, לשנות שמות של קבצים, לערוך את הקבצים בפורמט טקסט פשוט או HTML, באמצעות עורך מובנה, לערוך את הקוד (גם CSS, JavaScript, PHP וכדומה), לבצע חיפושים או לצפות בגודל התיקיות.

 

את כל אלו ניתן לבצע גם מאחורי פיירוול, כאשר לבעלי שרתים וחוות אחסון מציע האתר תמיכה במסדי נתונים מבוססי SQL, אפשרות הקצאת הרשאות, שמירת לוגים של פעולות, שגיאות וכדומה, סטטיסטיקת שימוש, חסימת משתמשים, וסקינים גרפיים שונים, מותאמים אישית.

 

ממשק התוכנה זמין בכמה שפות, עברית אינה אחת מהן, אולם בדומה לתוכנות ושירותים אחרים, גם כאן מדובר בחוסר הירתמותם של משתמשים ישראלים למשימה, ולא באנטישמיות. המפתחים דווקא מחפשים מתנדבים, ואף מציעים סיוע בנושא בפורומים.

 

באתר ניתן למצוא פורומים פעילים שניתן להסתייע בהם לצורך תפעול התוכנה, כמו גם מדריך למשתמשים (מפתחים, בעלי אתרים או אדמיניסטרטורים) יעיל ונוח.

 

בעד: נוח לשימוש, גמיש, מהיר.

 

נגד: לא מאובטח.

 

מסקנה: יעיל במיוחד למי שעדיין לא מצא את תוכנת ה-FTP של חייו או זקוק לעדכון חירום של אתרו.

 

ציון:

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים