שתף קטע נבחר

מתאם כלכלי אמריקני יטפל בנכסי המפונים

את המינוי הבא ניתן לזקוף כנראה לזכותו של שמעון פרס: ג'יימס וולפנזון, נשיא הבנק העולמי היוצא, מונה לתפקיד המתאם הכלכלי בין ישראל לרשות לקראת ההתנתקות. הדגש: שיקום עזה והבאת משקיעים. רייס: הוא יטפל גם בנכסים שישראל תשאיר בשטח

הנשיא היוצא של הבנק העולמי, ג'יימס וולפנזון, מונה על ידי מזכירת המדינה האמריקנית, קונדוליזה רייס, להיות המתאם הכלכלי בין ישראל לפלסטינים. וולפנזון יפעל במתכונת דומה לזו בה פועל המתאם הביטחוני, הגנרל וויליאם וורד.

 

מזכירת המדינה הכריזה כי וולפנזון יהיה אחראי מטעם הממשל על תיאום כלכלי בין ישראל והפלסטינים בכל הנוגע לביצוע תוכנית ההתנתקות מעזה ומצפון השומרון. בנוסף, יפעל לשיקום הרשות הפלסטינית. וולפנזון אמור לסייע בהבאת משקיעים לעזה ולפתח פרוייקטים כלכלים.

 

את הרעיון למינוי מתאם כלכלי העלה המשנה לראש הממשלה, שמעון פרס. פרס פעל למינוי מתאם כלכלי מהמגזר הפרטי בארה"ב, אדם בעל מעמד המסוגל לגייס משקיעים פרטים ולסייע בפרוייקטים לשיקום עזה ולסייע לישראל בפיתוח הנגב והגליל.

 

פרס השמיע את הרעיון לראשונה בפגישה עם קונדוליזה רייס בעת ביקורה בישראל. בשבוע שעבר, כשביקר בוושינגטון, שוחח על כך גם עם סגן הנשיא האמריקני, דיק צ'ייני. פרס הביא כדוגמא את הסיוע העצום לכלכלת ישראל של המתאם שפעל בתקופת כהונתו שלו עצמו כשר האוצר. הוא זקף לזכות המתאם את הוצאת כלכלת ישראל מהאינפלציה המטורפת של תחילת שנות השמונים.

 

"מר וולפנזון ימקד את מאמציו בשני שטחים: התאום בין הפלסטינים וישראל על ההיבטים הלא-צבאיים של הנסיגה, לרבות הטיפול בנכסים שישראל תשאיר, ושנית - השיקום של הכלכלה הפלסטינית לאחר הנסיגה".

 

רייס הבהירה כי כשליח מיוחד תפקידו יהיה "לפעול עם הישראלים והפלסטינים לקידום התיאום ולהבטחת מעבר חלק בעזה ובצפון הגדה".

 

וולפנזון ידווח לקוורטט והוא יחל בתפקידו ב-1 ביוני, היום בו יסיים את תפקידו כנשיא הבנק העולמי. עם זאת, בשל מעורבות הבנק העולמי בנושא שיקום עזה, יתחיל וולפנזון לפעול באופן בלתי רשמי כבר עתה.

 

וולפנזון אמר בתגובה: "אני חושב שאין כיום משימה יותר חשובה מאשר לעבוד עם הישראלים והפלסטינים להביא

ן פתרון צודק ובטוח

 

 

וולפנזון, בן 72 ויליד אוסטרליה, מסיים בימים אלה את כהונתו כנשיא הבנק העולמי, שנמשכה כעשור. מוצאו של וולפנזון יהודי והוא מקורב מאוד לנושא הפלסטיני. במסגרת תפקידו הכיר מקרוב את בעיות הכלכלה הפלסטינית והוא אמור לסייע בתיאום הרפורמות הכלכליות ברשות, תוך שימת דגש על שיקום עזה.

 

הממשל האמריקני מאמין כי הצלחת ההתנתקות, השתלטות הרשות על ביטחון הרצועה ופיתוח כלכלי מהיר, יאפשרו ניהול ראוי ברשות ויאפשרו את המשך התהליך. כישלון כלכלי, לעומת זאת, ידחוף את האוכלוסיה לכיוון החמאס.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איי פי
מתאם חדש. וולפנזון
צילום: איי פי
צילום: איי פי
הוגה הרעיון. פרס
צילום: איי פי
מומלצים