שתף קטע נבחר

 

שר השיכון הפלסטיני: להרוס את הבתים

בראיון לסוכנות רויטרס, קרא השר הפלסטיני, מוחמד שְתָייה, להרוס את הבתים בהתנחלויות בעזה: "הבתים הללו אינם מתאימים לשיכון אוכלוסייה פלסטינית". לדבריו, הקרקעות בהתנחלויות אמורות לשמש בעיקר לבניית בנייני מגורים. חאלד משעל מעריך: "יפרוץ עימות ברצועה על השלל"

בהתבטאות יוצאת דופן, הביע אמש (שבת) שר השיכון הפלסטיני, מוחמד שְתָייה, תקווה שישראל תהרוס את בתי המתנחלים ברצועת עזה, כדי שהרשות הפלסטינית תוכל לבנות שם בנייני מגורים ולשכן בהם את האוכלוסייה הפלסטינית המתגוררת בצפיפות. "אנחנו מקווים שהבתים הללו ייהרסו. אם הם רוצים להשאיר תשתיות אחרות, הם מוזמנים", אמר השר הפלסטיני בראיון לסוכנות רויטרס.

 

  

לדבריו, "הבתים הללו אינם מתאימים לשיכון אוכלוסייה פלסטינית. בהתנחלויות יש קרוואנים, וילות, בתי נופש ובתי מלון. זה לא מתאים לדפוס ההתפתחות שלנו". שתייה אמר כי טרם התקבלה החלטה ברשות הפלסטינית כיצד לנהוג באדמה שתפנה ישראל. "מטרתנו היא להביא לצמיחה כלכלית לתושבי הרצועה ולכלכלת עזה".

 

הקרקעות בהתנחלויות, הסביר, אמורות לשמש בעיקר לבניית בנייני מגורים, בשל המחסור בקרקעות ברצועה, המאכלסת כמיליון ושלוש מאות אלף פלסטינים. לדברי שתייה, הרשות הפלסטינית מקווה להפריט חוות חקלאיות ותשתיות נוספות שישאירו אחריהם המתנחלים, אך הקרקע תהיה שייכת ברובה לרשות.

 

עוד אמר כי הרשות הפלסטינית תקים פורום שיפוטי שיטפל בפניות של פלסטינים שיטענו לבעלות על קרקעות בעזה או בצפון השומרון: "כל אדם שתהיה לו תביעה בנוגע לקרקע יוכל לבוא ולדרוש אותה".

 

משעל מעריך: יפרוץ עימות על השלל

 

ראש הלשכה המדינית של החמאס, חאלד משעל, הביע באחרונה חשש שאנשי הרשות ישתלטו על האדמות במקום לחלק אותם לציבור. "קיים חשש שיפרוץ עימות לגבי השלל", הסביר בכינוס שערך העיתון המצרי "אל-אהראם". הדברים פורסמו במסמך שהפיץ בסוף השבוע מכון המחקר ממר"י לחקר התקשורת בעולם הערבי.

 

"החשש העיקרי איננו מהציבור הרחב, אלא מאנשי הרשות, אלה האמורים להיות שומרי (הנכסים שיפונו), הם עצמם הגנבים. כל אלה שלקחו אדמות בלי רשיון ובנו עליהן בקתות בחופי עזה הם אנשי הרשות ומנגנוני הביטחון. לפיכך, יש הסכמה אצל כל הגורמים הפלסטיניים כי לפתח או לרשות אין זכות בלעדית על הקרקעות הללו", אמר משעל.

  

"אני חושש שאם ישראל תצא מעזה, והיא חייבת לצאת, תהיה תקופה של מהומות או בעיות שהסיבה להן היא סכסוך לגבי השלל והשלטון (ולגבי השאלה) מי ימלא את החלל. חמאס לא תהיה חלק מהסכסוך הזה, אך היא לא תאפשר שההחלטה בעזה תהיה מונופול של גורם אחד. היא תתעקש להיות שותפה לאחרים". 

 

מתאמים לקראת ההתנתקות

 

יועצו של ראש הממשלה, דב וייסגלס, ייפגש בימים הקרובים עם השר הפלסטיני לשעבר לענייני מו"מ, סאיב עריקאת, במטרה לחזור לפסי הידברות מדינית בין ישראל לרשות הפלסטינית. שני האישים נועדו לאחרונה מספר פעמים, ואז סיכמו לכונן מספר ועדות ישראליות ופלסטיניות שידונו בהסתה ובנושאים נוספים.

 

חידוש המגעים מגיע בעקבות פגישותיו של ראש הממשלה עם בכירי הממשל האמריקני, שבהן הבהיר שיסכים להשאיר את הבתים בהתנחלויות שיפונו מגוש קטיף על כנם רק אם ההתנתקות תהיה מתואמת עם הפלסטינים. ישראל, כך הדגיש, רוצה להימנע ממצב שבו תהיה ביזה של הבתים בצד הפלסטיני, ולכן נדרשת לקיחת אחריות בצד השני. לפיכך, רק אם יהיה תיאום עם הצד הפלסטיני, הבתים לא ייהרסו. 

 

ראש הממשלה סיכם בפגישתו עם סגן שר ההגנה, פול וולפוביץ', שעתיד להתמנות לנשיא הבנק העולמי, שיואץ המשא ומתן למכירת הבתים בגוש קטיף לבנק העולמי. השניים סיכמו להיפגש פעמים נוספות בעתיד ולדון בנושא זה. נראה כי היענותו של וולפוביץ' להמשיך ולדון בנושא מעידה על נכונותה של ארה"ב לסייע לישראל במגעיה עם הבנק העולמי בנושא מכירת הבתים בגוש קטיף.

  

הממשלה צפויה להתכנס בבוקר לדון בנושא ההתיישבות החלופית. על-פי ההחלטה שצפויה להתקבל, הקבינט יעסוק בחלק האזרחי של ההתיישבות. תוקם ועדת מנכ"לים בראשות מנכ"ל משרד ראש הממשלה, אילן כהן, שתקבל החלטות בכל הנושא של התיישבות הקבע וההתיישבות החלופית.

 

כמו כן, ועדת המנכ"לים וכל המשרדים הממשלתיים ייבדקו אם אפשר להתיישב באזור ניצנים. המטרה היא לארגן את הכל תחת קורת גג אחת. אחת ההצעות שיידונו היא להעניק סובסידיה למתיישבים כדי לרכוש קרקעות.


פורסם לראשונה 16/04/2005 23:34

 

בהכנת הידיעה סייע רועי נחמיאס
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: גדי קבלו
מה יעשו בבתים?
צילום: גדי קבלו
צילום: אילן מרסיאנו
הישיבה הראשונה בנווה דקלים
צילום: אילן מרסיאנו
האם המתנחלים יעברו לניצנים?
צילום: גילי סופר
מומלצים