שתף קטע נבחר

קלינטון ביקש מברק לזרז את נושא ועדת הבדיקה

מדובר בוועדה שתבדוק את אירועי השבועות האחרונים בשטחים, ואחת מהדרישות העיקריות של הפלסטינים בפסגת שארם. ביום ו' בבוקר גינתה העצרת הכללית של האו"ם את ישראל על שליטתה בירושלים. כמו כן הכירה העצרת בזכותו של העם הפלסטיני להגדרה עצמית וקראה לישראל לסגת מרמת הגולן

על רקע הצבעות האו"ם המגנות את ישראל, התקשר ביום ו' בלילה נשיא ארה"ב, ביל קלינטון, לראש הממשלה אהוד ברק ושוחח עימו במשך 45 דקות. לדברי דובר המועצה לביטחון לאומי בארה"ב, פי.ג'יי קראולי, "קלינטון הדגיש באוזני ברק את הצורך להתקדם בנושא ועדת הבדיקה האמורה לבדוק את האירועים האחרונים בשטחים".
הסנטור לשעבר ג'ורג' מיטשל, שהשתתף בשיחות השלום המרתוניות בצפון אירלנד, יעמוד בראש הוועדה, אשר היוותה אחת מהדרישות העיקריות של הפלסטינים, שהתקבלה על ידי ישראל, בפסגה שהתקיימה בשארם א-שייח' בחודש אוקטובר.
העצרת הכללית של האו"ם אישרה ביום ו', ברוב מוחץ, הצעת החלטה המגדירה את השלטת החוקים, תחום השיפוט והמינהל של ישראל על ירושלים, כבלתי חוקית. ארה"ב נמנעה בהצבעה יחד עם מיקרונזיה ועוד מספר מדינות.
בהצעה נאמר כי החלטת ישראל להשליט את חוקיה, את שיפוטה ואת מינהלה על העיר העתיקה בירושלים, אינה בעלת תוקף חוקי ולכן מבוטלת.
העצרת הכללית אף הכירה בזכותו של העם הפלסטיני להגדרה עצמית וקראה לישראל לסגת מרמת הגולן. רק ארה"ב הצטרפה לישראל בהצבעה נגד ארבע הצעות שדנו בפתרונות הקשורות לעניין הפלסטיני וכן נגד ההצבעה שדרשה מישראל לסגת מרמת הגולן.
שעות אחדות לאחר מכן הודיעה הרשות הפלסטינית כי נושא זכות השיבה לכל הפליטים הפלסטינים אינו נתון לוויכוח. בהודעה של הרשות נאמר כי זכות השיבה של הפליטים הפלסטינים לבתיהם בפלסטין, היא זכות שהוכרה על ידי הקהילה הבינלאומית.

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
קלינטון. דיבר עם ברק במשך 45 דקות
צילום: רויטרס
מומלצים