שתף קטע נבחר

דיכטר: הכישלון הגדול שלי - אי מניעת רצח גנדי

ראש השב"כ נפרד מוועדת חוץ וביטחון והודה בכישלון הגדול שלו. לדבריו, "לו היתה נבנית הגדר כבר בתחילת האינתיפאדה - פיגועים רבים היו נמנעים ולא יוצאים אל הפועל". ח"כ אהוד יתום: "דיכטר רצה לשרת שנה נוספת אך הדבר נבצר ממנו משיקולים לא מקצועיים של ראש הממשלה. ח"כ יוסי שריד אמר לדיכטר: "אני דרוך לשמוע את מוצא פיך לאחר פרישתך מהשירות"

ראש השב"כ, אבי דיכטר נפרד היום (ד') מוועדת חוץ וביטחון, לאחר חמש שנות כהונה בתפקיד. ראש השב"כ הרשים את חברי הוועדה בכך שבסקירת הסיכום שלו בחר לפתוח דווקא בכשלון הגדול, כהגדרתו, שהיה במשך תקופת כהונתו – אי מניעת רצח השר רחבעם זאבי.  "זה היה מקרה טראומטי, בעייתי וקשה. השב"כ היה אחראי על אבטחתו של השר ונחל כישלון צורב", אמר דיכטר.

 

עוד ציין: "עשרה קבין של טרור ירדו לעולם – תשעה פלסטינים ואחד יהודי. אסור לעשות הפרדה בין שב"כ טוב שנלחם בטרור פלסטיני לשב"כ רע, הנלחם בטרור יהודי. כאשר מפרידים ביניהם עושים עוול לארגון, כי מדובר באותם אנשים".

 

דיכטר אמר שהסיכולים הממוקדים הם כלי שהשב"כ פיתח בצורה טובה, שיבח את שיתוף הפעולה בין צה"ל לשב"כ והלל את אופן החקירות של מחוז ש"י, כמי שתרמו לסיכול הטרור ביהודה ושומרון. לדבריו, "השבחים שלהם זוכה השב"כ במלחמה נגד הטרור מקפחים את צה"ל, שגם לו מגיעים תשבוחות על היכולת שהציג כנגד המלחמה בטרור". דיכטר התייחס לכמה ציוני דרך בתקופת כהונתו, ובהם סיום חקיקת חוק השב"כ, והשיטות שאותם פיתח השב"כ במאבק בטרור.

 

בהתייחסות לבניית גדר ההפרדה, אמר ראש השב"כ כי "היום יש יותר תומכים לגדר מהמוטות שמחזיקים אותה. לו הייתה נבנית הגדר כבר בתחילת האינתיפאדה, פיגועים רבים היו נמנעים ולא יוצאים לפועל". לדבריו, "אם האינתיפאדה הייתה מתחילה כאשר המיגון ביהודה ושומרון, כלומר הגדר, הייתה קיימת כמו ברצועת עזה, מספר הנפגעים היה יורד בצורה קריטית".

 

דיכטר אמר שצריך לשמור על כוחם של ועדות המשנה של חוץ וביטחון, והוסיף כי "חבל שלא ניתן להעביר תדרוכים חשאיים וחסויים למליאת הוועדה". לדבריו, שיתוף הפעולה עם ועדות המשנה הולם את תפקודו של משטר דמוקרטי.

 

לנדאו: דיכטר ניחן באומץ, ושילם על כך מחיר

 

ח"כ עוזי לנדאו (ליכוד) אמר כי "ראש השב"כ ניחן באומץ, ועל כך הוא שילם מחיר כי מי שמעז לומר דעה מקצועית אחרת משל ראש הממשלה, משלם את המחיר".

 

ח"כ אהוד יתום אמר כי "לא יעלה על הדעת לאפשר לראש השב"כ לעזוב את תפקידו רק בגלל פיתחון הלב שלו ויושרו המקצועי. על פי מה שידוע לי, דיכטר רצה לשרת שנה נוספת אך הדבר נבצר ממנו משיקולים לא מקצועיים של ראש הממשלה. פרישתו בעייתית מאוד לארגון".

 

ח"כ רן כהן (יחד) אמר כי "אבי דיכטר השלים תקופת כהונה קשה שבה השב"כ נלחם בטרור בצורה חריפה ומשוכללת".

 

ח"כ יוסי שריד אמר: "אני רואה אותך כאן, ונזכר בארבעת קודמיך שגילו את האור לפני פרישתם. אני נזכר בדיון הפומבי של ארבעתם, ובמכנה המשותף של כולם – ההכרה בצורך לסיים את הכיבוש בהקדם. אני תוהה האם אתה, דיכטר, תשתתף בדיון הבא שלהם. מכל מקום, אני בהחלט דרוך לשמוע את מוצא פיך לאחר פרישתך".

 

לאחר הפרידה מראש השב"כ, אבי דיכטר, קיימו חברי הוועדה דיון חירום בהצבת כוחות מצרים חמושים בציר פילדלפי לאחר ההתנתקות. בתום הדיון החליטה הוועדה לקרוא ליועץ המשפטי לממשלה להורות למממשלה על כך שכל שינוי בהסכם השלום בין ישראל למצרים יחייב את אישור הכנסת.

 

ההחלטה התקבלה ברוב של שמונה תומכים ושני מתנגדים, כשחברי הכנסת שהתנגדו היו יוסף (טומי) לפיד ויוסי שריד.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אלכס קולומויסקי
דיכטר. "רצח גנדי - כישלון צורב"
צילום: אלכס קולומויסקי
צילום: אתר הכנסת
יתום. "דיכטר רצה לשרת עוד שנה"
צילום: אתר הכנסת
צילום: טל שחר
לנדאו. דיכטר שילם מחיר
צילום: טל שחר
צילום: תומריקו
שריד. מחכה לשמוע מה יגיד אחרי הפרישה
צילום: תומריקו
מומלצים