שתף קטע נבחר

איצטדיון הפוטבול בירושלים ייכנס לספר השיאים של גינס

האיצטדיון על שם משפחת קראפט הוקם במתחם גן סאקר בפרק זמן הקצר אי-פעם להקמת מגרש פוטבול - חמישה ימים. הבעלים של ניו אינגלנד פטריוטס, שמימן את התקנתו, החמיא לישראלים: "אתם מחוללי ניסים"

בפברואר האחרון, ימים ספורים אחרי זכייתה של ניו אינגלנד פטריוטס בסופרבול (אליפות הפוטבול האמריקנית), ניתן האות - הבעלים של הקבוצה, רוברט קראפט, הודיע כי בכוונתו לבקר בישראל בחודש מרס, להציג את גביע וינס לומבארדי לעיני תושבי המדינה ובעיקר לעמוד בקרוב על תוצאת יוזמתו האחרונה - איצטדיון הפוטבול על שם משפחת קראפט בעיר הבירה ירושלים. 

 

כדי לעמוד בציפיות של המולטי-מיליארדר היהודי החביב, נדרשו אנשי חברת 'דשאטק', שהיתה אמונה על הקמת המגרש במתחם גן סאקר, להגדיל את קצב עבודתם. הקצב אף גבר משמעותית, לאחר עיכובים גדולים בקבלת משלוחי חומרי הגלם מקנדה. למרות הקשיים, הצליחו אנשי 'דשאטק' לעמוד במשימה שנראתה בלתי אפשרית, עבדו מסביב לשעון והשלימו את התקנת המגרש לפני טקס ההשקה ותוך חמישה ימים - במקום פרק הזמן הסטנדרטי המוערך בכחודש.

 

הרעיון לרשום את ההישג כשיא גינס עלה בעקבות מכתב התודה ששלחה משפחת קראפט לנציגיה בארץ ולראשי החברה ובו צויין כי ראוי שהמאמצים שהושקעו ייזכו להכרה בספר השיאים. "...אתם מחוללי ניסים, ניתן לכם לוח זמנים בלתי אפשרי ועשיתם זאת. אתם מדהימים ...", כתב קראפט, שמימן מכיסו את התקנתם של ארבעה דונמים של דשא סינטטי.

 

תהליך הנחת הדשא כלל: הנחת יריעות דשא על המשטח, תפירת היריעות אחת לשנייה, מתיחת היריעות לכל הכיוונים וקיבוען לשוליים, הרמת סיבי הדשא, סימון סימני הפוטבול על המגרש, תפירת לוגו, פיזור חומר מילוי על פני הדשא, החדרת חומר המילוי בין הסיבים ולבסוף פיצול הסיבים.

 

כדי לעמוד בלוח הזמנים, למרות העיכובים, עבדו אנשי החברה מסביב לשעון, לנו וסעדו במתחם, וסיימו את הפרוייקט במועד - רגעים לפני פתיחת הטקס בנוכחות קראפט והמכובדים הרבים שקיבלו את פניו ובינהם שר האוצר בנימין נתניהו ויו"ר הכנסת, רובי ריבלין. בימים אלה מאמתים נציגיו של ספר השיאים את הפרטים, לפני פרומם במהדורה הבאה.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דן בלילטי
נתניהו וקראפט. המגרש הושלם בזמן
צילום: דן בלילטי
מומלצים