שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות

    מסעדת "שירל'ה": על צמחונות ודעתנות

    זיו לנצ'נר אכל ב"שירל'ה" הצמחונית שבשכונת פלורנטין בת"א, קיבל שיעור בצמחונות וננזף על ידי המלצרית האסרטיבית. ומה עם האוכל? הוא בשאנטי

    סועדים ישראלים מיומנים מכירים היטב את המלצרית האסרטיבית, אב-טיפוס של שירות לקוחות, המהווה חלק קבוע ויציב בתפריט של מסעדות רבות. המלצר האסרטיבי הוא דמות גברית או נשית (יש גם גרסאות ביניים), נחושה בדעתה ומסורה לעבודתה, מאמינה לחלוטין בצדקת דרכה ולא אוהבת שמתווכחים איתה.

     

    ב"שירל'ה", קפה-מסעדה צמחוני (או לא,נברר מיד) במעבה תל-אביב הישנה-חדשה – כלומר, בפלורנטין – התגלה סוג מעניין של מלצרית אסרטיבית. חביבה ומסבירת פנים מחד, לא לוקחת שבויים במחלוקות גסטרונומיות מאידך. כשתהינו איכה זה מוגש כריך סלמון במסעדה צמחונית, מיהרה מלצריתנו בעלת הפוני העדכני בסגנון שנות ה-80 (כאבחנת שותפתי לארוחה, אל-תטעו-בה) להעמידנו על בורותנו: "צמחונים, להבדיל מטבעונים, אוכלים דגים". אהה.

     

    אל-תטעו-בה ואני הפנמנו את המידע, חצינו את שני חדרי המסעדה המעוצבים נעים ומרגיע, ויצאנו אל החצר הקטנה, שם התמקמנו על הספה מתחת עץ הזית, בין כלוב הציפורים למפלון המזרזף, והרגשנו, איך אומרים את זה בעברית, כה פאנג-שואי.

     

    ואז אכלנו, לא לפני שצלחנו את הפער שבין המנות הרשומות לאלה שאכן מוגשות ("התפריט פשוט עומד להשתנות"). קציצות פראסה ברוטב לימון (15 שקל) היו מטוגנות בהתלהבות רבה מדי, ועדיין לא רעות, מבליטות נוכחות מוחשית של לימון מבחוץ ושל בצל במרקם הפנימי. חמודות יותר היו לביבות הבטטה (15), שנהנו משידוך נכון לצלוחית המלווה, רוטב שמנת חמוצה ועירית. חביבות ככל שהיו, בלבה התובעני של אל-תטעו-בה עוררו הלביבות הזעירות געגועים למנת הדגל של אורנה ואלה.

     

    בתפקיד המנות העיקריות שימשו שתיים. פנה רוזה, ברוטב עגבניות ושמנת (28), התגלתה כפסטה ביתית במובן הלא מחמיא של המלה. הצינורות הרגילים ברוטב עקרת-הבית. סתם. ואילו מנת היום (שדווקא היתה היום!), "בישול ביתי ספרדי אותנטי" (26), הציגה על צלחת גדולה שילוב צמחוני מעניין יותר, בו בלטו אורז (בסמטי ובר יחד) וקוקלאס (קציצה מחיטה מלאה המתבשלת שעות, על מצע שעועית). עוד היו שם ברוקולי מאודה, ירקות שורש מבושלים ונתחים בשרניים, במראה ובטעם, של טופו. נכון שהתחקיר בנושא "מה ספרדי פה" העלה את התשובה הכנה "התיבול", אבל גם בלי להיתלות באילנות ספרדיים, המנה מהנה.

     

    הגיעה העת לקנח. מגרה מכל המתוקים נראתה בתפריט עוגת שוקולד וקוניאק שזיף (28). אלא שנחשו מה? גם היא אזלה. בשפה מלצרית אסרטיבית הוסבר, שהמקום מקפיד להכין הכל בעצמו, ולעיתים קורה שכבר בבוקר כולם מזמינים מנה מסוימת – אז מה לעשות? אולי להכין עוד ממנה במהלך היום, שיהיה לערב, הגיתי רעיון. נראה שהגדשתי את הסאה, שכן כאן נורה בי משפט הסיום האסרטיבי הבא: "תודה שאתה רוצה לנהל אותנו, אבל אנחנו לא עובדים ככה". אנחנו דווקא כן.

     

    • שירל'ה, רחוב ידידיה פרנקל 18, תל-אביב. 03-6812010. כשר.

     

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: יריב כץ
    "צמחונים, להבדיל מטבעונים, אוכלים דגים", קבעה האסרטיבית
    צילום: יריב כץ
    מומלצים