שתף קטע נבחר

נוער הכבישים: "זה לא סוף העולם להיעצר"

הוארך מעצרם של 76 בני נוער שהשתתפו בחסימות הכבישים. מלכה ביטון, שבנה אביעד היה בין העצורים, אומרת: "נעשה לנערים האלה עוול על ידי מערכת משפט שמאלנית. הדביקו להם סעיפים והשוטרים התייחסו אליהם בנבזות". אחד הנערים: "בהתחלה פחדנו להיעצר, אבל עכשיו אנחנו רואים שזה לא סוף העולם"

"לבני הנוער שלנו שנעצרו בגלל חסימת הכבישים נעשה עוול בגלל מערכת משפט שמאלנית. הדביקו להם סעיפים, החתימו אותם על דברים שהם לא הבינו והשוטרים התייחסו אליהם בצורה נבזית". כך אמרה אמש (ג') ל-ynet מלכה ביטון, שבנה, אביעד, היה בין העצורים. בבתי המשפט ברחבי הארץ הוארך עד הערב מעצרם של 76 נערים שנעצרו במהלך חסימות הכבישים של גוש דן. 

 

מעצרו של ביטון הוארך בבית משפט השלום בכפר סבא. אמו סיפרה כי בנה נכווה בידו ובפניו כאשר הדליק צמיג בכביש. "הבן שלי נלקח לטיפול ובסיומו חזר למעצר. באו שני שוטרים ולקחו אותו לחקירה תחת השפעת מורפיום. הילד שלי לא קיבל טיפול בתא המעצר, אבל אין עם מי לדבר, השופטת היא שמאלנית".

 

לדבריה, "בני הוא תלמיד מצטיין, בן טובים, שפעל מתוך אידיאולוגיה. כל הילדים שנעצרו הם ילדים טובים של הורים אקדמאים, דוקטורים, אנשי צווארון לבן. אלו ילדים מחונכים שהולכים לסיירות בצה"ל, בקיצור ילדי שמנת".

 

היא הוסיפה: "אני תומכת במה שהילד שלי עשה. זה מתוך אידיאולוגיה, אנו לא גרים בשטחים, אבל יש לנו משפחה שם וגם אם לא, זה חלק מעם ישראל. הבן שלי עצור עד יום חמישי ואני אפילו לא יודעת למה, הם לא נימקו, ואפילו לא נתנו לנו לדבר איתו. אמרו שאם נדבר יוציאו אותנו מבית המשפט".

 

"זה לא סוף העולם להיעצר"

 

באולם בית המשפט סערו הרוחות. אחד מחבריהם של העצורים, המעדיף להישאר בעילום שם, אמר כי מדובר במשפט פוליטי: "כל העניין מכור מראש. הוסיפו לחברים שלי סעיף תמוה על סיכון חיי אדם, בנימוק שהעשן השחור שעלה מהצמיגים יכול היה לסכן את הנהגים שהסתכלו עליו וכך לגרום לתאונה".

 

לדבריו, "בהתחלה פחדנו להיעצר, אבל עכשיו כולם רואים שיש גב והרבה הלכו, הפגינו ונעצרו. זה לא סוף העולם. אז בפעמים הבאות זה יתפתח וביום הפינוי, אני מקווה, יהיו עשרות אלפים".

 

עורך הדין עמיקם הדר, שמונה מטעם מפלגת האיחוד הלאומי לייצג את רוב בני הנוער שנעצרו, אמר שחלק מבני הנוער נחושים בדעתם לא לשתף פעולה עם השוטרים. "הם צריכים לחתום על ערבות של כ-3,000 שקל ולהבטיח שיימצאו במקום במגוריהם ולימודיהם ולא יתקרבו למקום הפגנה למשך ארבעה חודשים. חלק לא מוכנים לחתום על הערבויות ומוכנים להישאר במעצר. חלקם גם לא מוכן להזדהות ולתת פרטים לשוטרים על מקום מגוריהם ושמם המלא. רוב החבר'ה אינם בעלי עבר פלילי, רוצים להתגייס ליחידות קרביות ותלמידים מצטיינים הפועלים מבחינה אידיאולוגית".

 

אושרי אנגל, בן 19 מנווה דקלים, תלמיד ישיבה, היה במקום ההפגנה, אך לא נעצר. הוא אמר ל-ynet: "הייתי בחסימה, ורוב אלה שהיו שייכים לציבור שפשוט רוצה לעשות מעשים דרסטיים יותר, שאנשים יתעוררו. ההורים שלי התקשרו אליי אתמול ושאלו אם אני הולך, בתקווה שלא, כי הם היו מודאגים, אמרתי להם שאני לא מתכוון ללכת, למרות שהלכתי.

 

"היו לי ויכוחים בישיבה על האם המאבק הוא טוב או לא. לדעתי, העיתוי לא חכם כי זה מוקדם מדי. הרעיון של חסימת כבישים הוא רעיון טוב כל עוד זה לא פוגע באנשים, אך היה צריך לדחות את זה קצת".

 

גם אסף חן, 24, מנתניה סיפר על חילוקי דעות בין בני הנוער על דרך המחאה: "אני הפגנתי בדרך שלי, לא חסמתי כבישים, אבל הייתי בצומת. הציבור הדתי הלאומי, ככלל הוא נגד ההתנתקות, אך בתוכנו יש חילוקי דעות לגבי דרך המאבק. העניין של חסימת הצמתים הוא ממש כחוט השערה – מצד אחד מאוד כואב שיש פילוג בעם וישנם כאלה שאומרים שהמאבק לא שווה אם תתחיל שנאת אחים. מצד שני, יש את אלה שאומרים שאם הציבור יראה שכואב לנו דרך חסימת הצמתים, הוא יבין שזה לא צחוק. זה לא פינוי גבעה.

 

"הבהרנו שאסור להפגין"

 

חלק מבני הנוער שהפגינו שלשום, היו בני ישיבת שעלבים, באזור לטרון. מנהל הישיבה, מאיר יעקובוביץ, אמר כי הובהרו לתלמידים תקנות משרד החינוך: "הובהר להם שלא יוצאים להפגנות. דיברנו על זה ושלחנו מכתבים להורים המפרטים את החוקים, מה מותר ומה אסור".

 

ממשרד החינוך נמסר כי המשרד אוסר על יציאתם של תלמידים להפגנות, על חשבון שעות הלימודים. במשרד מציינים כי במידה והתלמידים ימשיכו שלא להגיע ללימודים הנושא יועבר לטיפול קצין ביקור סדיר.

פורסם לראשונה 17/05/2005 23:43

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
באדיבות שירות בתי הסוהר
חלק מהעצורים
באדיבות שירות בתי הסוהר
צילום: צפריר אביוב
(ארכיון)
צילום: צפריר אביוב
צילום: אחיה ראב"ד
(ארכיון)
צילום: אחיה ראב"ד
מומלצים