שתף קטע נבחר

"כלכלת סין פיתחה תלות גדולה מדי בייצוא"

דו"ח של מרכז המידע הלאומי הסיני מביע חשש לגבי התלות הגדולה מדי של כלכלת סין בייצוא, וממליץ לממשלה לנקוט בצעדים להגדלת הביקוש המקומי

כלכלת סין פיתחה תלות גדולה מדי בייצוא כמנוע לצמיחה, והרשויות צריכות ליישם הקלות באשראי כדי לעורר את הצריכה הפרטית. כך קובע דו"ח שפרסם היום (ה') מרכז המידע הלאומי הסיני.

 

בדו"ח, שצוטט בעיתון "פיננשל טיימס", נאמר כי "אם יהיו שינויים בצמיחה העולמית או במדיניות שערי החליפין, הסכנה לצניחה חדה בצמיחה הכלכלית בסין עלולה להתגבר".

 

מחברי הדו"ח ממליצים לסין "להפחית באופן מתון את רמת הפיקוח על האשראי כדי לעורר צמיחה בביקוש המקומי, שתאפשר לכלכלה לשמור על חוסנה".

 

ממשלת סין מיישמת צעדים לריסון האשראי וצעדי "קירור" נוספים מאז אמצע 2003 בשל החשש מהתחממות יתר של מספר מגזרים בכלכלה, שעשויה לשבש את החוסן הכלכלי. הדו"ח ממליץ לממשלה לנסות ולכוון את המדיניות הרשמית לשליטה הולמת במומנטום הביקוש החיצוני המתרחב, ולהגדיל את קצב התרחבות הביקוש המקומי.

 

הדו"ח מדגיש את חששם של כלכלנים סינים מעודף הסחר ההולך ומתרחב של סין, ובא על רקע המתיחות הגוברת והולכת בין ארה"ב ואירופה לבין סין, על רקע הגידול בייבוא הטקסטיל הסיני לארה"ב ולאירופה לאחר ביטול מכסות הייבוא בינואר השנה. העודף המסחרי של סין הסתכם ב-21 מיליארד דולר בינואר-אפריל 2005, לעומת 10.7 מיליארד דולר בתקופה המקבילה אשתקד.

 

יועץ בכיר לבנק המרכזי של סין, יו יונגדינג, אמר השבוע: "הייצוא שלנו גדול מדי היום. זה הופך את הכלכלה לרגישה יותר לזעזועים חיצוניים".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מנסים לרסן את האשראי
צילום: איי פי
מומלצים