שתף קטע נבחר

"המתחתן הסדרתי" וחוק השבות

עולה חדש בשנות ה-40 לחייו, הגיע לארץ בשנות ה-90 עם אשתו הלא-יהודיה ובנו. השניים, כמובן, זכו לאזרחות. גם לאחר שהתגרש ונישא לאזרחית זרה זכתה אשתו לאזרחות. כעת, אחרי שהתגרש בשנית ונישא בשלישית, הוא מבקש אזרחות לאשתו התיירת

חוק השבות בשלוש מערכות: א', יהודי צעיר, הגיע לארץ בתחילת שנות ה-90, בגל העלייה הגדול ממדינות ברית המועצות לשעבר. א' לא הגיע לכאן בגפו, אלא עם אשתו שאינה יהודיה, ובנם הקטן. מתוקף חוק השבות, בשל קרבתם לצעיר, זכו הן האשה והן הבן לאזרחות ישראלית, כמקובל.

 

אבל האידיליה הזו התפוררה וכעבור שנתיים התגרשו בני הזוג, האשה עזבה את הבית והילד נותר בחזקת אביו. האשה, כמובן, שמרה על מעמדה כאזרחית ישראל.

 

שלוש שנים נוספות חלפו והגבר התאהב שוב - הפעם באזרחית זרה, ששהתה בישראל כחוק. אחותה של האשה זכתה עם עלייתה לאזרחות מתוקף נישואיה לגבר זכאי עלייה ואמן של השתיים קיבלה אף היא מעמד ארעי בישראל, מטעמים הומניטריים.

 

הזוג המאושר נישא בנישואים קונסולריים באמצעות מדינה דרום אמריקנית, ועם נישואיהם ביקש הגבר אזרחות עבור אשתו החדשה. מאחר ובשנות ה-90 עדיין לא הונהגה בישראל שיטת 'המעמד המדורג' לקבלת אזרחות, המקובל בישראל כיום, זכתה האישה לאזרחות ישראלית ולשניים נולדה בת משותפת.

 

אבל הסאגה לא מסתיימת כאן. כמה שנים נוספות חולפות, יחסי הזוג התערערו ובתחילת שנות ה-2000 החליטו השניים להתגרש. שוב 'מתפרקת החבילה', שוב עוזבת האישה את הבית ונודדת למקום אחר בארץ. אזרחותה, כמובן, נשמרה.

 

הגבר, כעת בשנות ה-40 לחייו, אינו טומן ידיו בצלחת ומתאהב בשלישית, ושוב מדובר בתושבת זרה, הפעם תיירת, שנכנסה לישראל בשנת 2002 ונמצאת בישראל באשרת תייר וללא כל מעמד חוקי. השניים נישאו וכעת הגיע האיש בפעם השלישית למשרד הפנים, על-מנת לדרוש מעמד חוקי לאשתו השלישית ולבני משפחתה.

 

ממשרד הפנים אישרו את פרטי המקרה ומסרו כי "כבר שנים רבות לא זכור לנו מקרה שכזה. כל הענקות האזרחות שניתנו בפעמים הקודמות היו חוקיות וכעת נבדקת בקשתו להעניק מעמד לבת זוגו החדשה. מפאת צנעת הפרט לא נוכל להרחיב עוד בנושא".

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים