שתף קטע נבחר

  • חדשות וכתבות

הדבר הבא: משחקים סלולריים מבוססי מיקום

משחקים מבוססי מיקום כובשים את הסלולריים החדשים. מחפשים את המטמון ברחבי יפן ומחסלים טרוריסטים על פני כל סינגפור, ואפילו לא צריך GPS

שילוב בין משחקים לאיתור מיקום בסלולר עדיין אינו נפוץ, למרות שכבר היום יש עשרות משחקים – בעיקר בארצות מזרח אסיה – אשר מנצלים את היכולות המובנות של מקלט ה-GPS במכשיר. השילוב הוא בלתי נמנע ונראה אותו יותר ויותר בשנים הקרובות.

 

תמצית חזון הניידות הוא: "לא משנה איפה שתימצא – תמיד תוכל לעשות מה שאתה רוצה". השילוב של יכולות איכון דווקא מנוגד לחזון הזה: פתאום זה כן משנה. כך, למשל, במשחק "חפש את המטמון": עיר מגוריך הופכת ללוח המשחק על גבי צג בגודל שני אינץ'.

 

כאן, למעשה, מסתתר היתרון העצום של המשחקים היודעים לנצל את יתרון המיקום. הסביבה החיצונית הופכת חלק מן התפאורה האמיתית של המשחק. משחק מבוסס מיקום הוא משחק, שבו מיקומם של השחקנים ותנועותיהם בעולם האמיתי משפיעים על מהלכו (ישירות על השחקנים או על הסביבה שבה הם מצויים). הוא מחייב שימוש במקלט לווייני המובנה במכשיר הטלפון, מקלט AGPS, או לחילופין – שימוש באחת משיטות החישוב הסלולריות, המסתייעות בטכניקות מתמטיות.

 

המגרש הוא סינגפור

 

כבר היום קיימים הרבה מאוד משחקים מבוססי מיקום. הם אינם מצריכים דיוק של מטרים בודדים, ולכן כל ספקיות הסלולר כבר יכולות לשלב אותו במכשירים. הטכנולוגיה קיימת, הצגים השתפרו משמעותית, יכולות העיבוד גדלו, וגם סביבות מתקדמות להרצת יישומים – כמו J2ME ו-BREW, המשולבות כיום בכל מכשיר – יודעות בגירסאות האחרונות שלהן לעבוד עם תכונת זיהוי המיקום שבמכשירי הסלולר.

 

החברה הצרפתית Newt Games השיקה כבר ב-2003 משחק J2ME פשוט למדי בשם Mogi Item Hunt, שהוצע ללקוחות KDDI ביפן. המשחק מאפשר למשתמשים לאסוף חפצים וירטואליים, הפרושים לאורך כל יפן, באמצעות מיקום של השחקן וקרבתו אליהם. אם השחקן קרוב עד כדי 400 מטר מן החפץ, הוא יכול "לאסוף" אותו עד שהוא צובר קולקציה שלמה.

 

הנשק הוא הטלפון הסלולרי

 

השחקנים יכולים גם לבצע סחר חליפין עם עמיתים ברחבי המדינה. ספקית הסלולר SingTel בסינגפור מציעה ללקוחותיה משחק מלחמה רב משתתפים ועתיר גרפיקה בשם Guns Slingers. מגרש המשחקים האישי שלהם הוא כל סינגפור, והם יכולים לדמות את עצמם לאקדוחנים הנאבקים בכל סמטת רחוב.

 

בכל רגע שמשתמש מפעיל את מכשיר הטלפון, הרשת הסלולרית מיידעת אותו אלו "פושעים" נמצאים ברחובות מסביבו. המנצחים בקרבות מרוויחים נקודות ויכולים בסופו של דבר אף לזכות בפרסים כספיים. במשחק נוסף בשם UnderCover, שמציעה ספקית הסלולר וודאפון בהונג-קונג, השחקן משתייך לצוות עילי הנלחם בטרוריסטים המאיימים בלוחמה ביולוגית על העיר. הנשק הוא הטלפון הסלולרי, שבאמצעותו השחקן סורק את העיר, מחפש אחר סוכנים עמיתים, ולעיתים נעזר בהם בכדי לאתר טרוריסטים ולפגוע בהם.

 

חבר מוצא חבר

 

אחד התחומים שבהם כבר ניתן ללא ספק לראות את יכולות האיכון משולבות, הוא דווקא במה שקרוי "הרשת החברתית".

יישום בשם DodgeBall מאפשר כבר היום למשתמשים ב-22 מדינות בארה"ב לקבל התרעה למכשירם, בכל פעם שאחד מחבריהם נמצא בקרבת מקום (עד 10 רחובות מנקודת הימצאם). שלח הודעת טקסט לספקית השירות והיא כבר תיידע את החברים שאתם באיזור. היישום, אגב, רק בתחילת דרכו אך כבר זכה לתשבחות רבות בתקשורת האמריקנית.

 

באמצע חודש מאי השנה נרכשה התוכנה על-ידי גוגל הענקית, אך בעליה מבטיחים כי כבר בקרוב יתוספו לה תכונות חדשות. הרשת החברתית תוכל להפוך פופולרית במיוחד באזורים מרובי קהל, כמו קמפוסים, כנסים מקצועיים, אתרי נופש ואפילו בתי-ספר. בכניסה למקום יקבל כל בעל טלפון את היישום, ומכאן האפשרויות הן בלתי מוגבלות – ממשחקים מרובי משתתפים ועד "מפגשים חברתיים". 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
משחקים סלולריים מבוססי מיקום
מומלצים