שתף קטע נבחר

הושלם מבצע החילוץ: הישראלים נחתו בצ'ילה

117 ישראלים נחתו הערב בצ'ילה בטיסה מיוחדת שארגן משרד החוץ מבוליביה. המטיילים שהו יותר מיממה בנמל התעופה בבוליביה. מנהל תכנון וקשרי חוץ במשרד החוץ, מירון ראובן: "אנו עדיין בקשר עם עוד עשרות ישראלים ששוהים באזור לא מסוכן בבוליביה"

הערב (יום ד') הושלם פינויים של 117 הישראלים שהיו בנמל התעופה בבוליביה. הם הגיעו לצ'ילה בטיסה שארגן משרד החוץ, לאחר ששהו יותר מיממה בנמל התעופה. עוד עשרות ישראלים נמצאים באזור בטוח בבוליביה, ולא נשקפת להם סכנה. כ-20 ישראלים נוספים בחרו לעלות על טיסות אחרות. אתמול פונו המטיילים הישראלים ממוקד המהומות בלה-פאז לנמל התעופה בעיר.

 

על-פי הידוע למשרד החוץ, נשארו בלה-פאז ארבעה ישראלים, שניים בחרו להישאר שם וסירבו לעזוב ואצל שניים נוספים התגלו בעיות בדרכונים שמנעו את הטסתם.


סוף טוב, הכל טוב (צילום: ליאור מלמד)

 

עומר עב, בן 23 מפוריה, סיפר ל-ynet: "המטוס יצא בשעות הבוקר לצ'ילה. הגענו לשדה התעופה במוניות באופן עצמאי, כששוטרים איבטחו אותנו בכמה נקודות בדרך. יצאנו בקבוצות של ארבעה מטיילים במונית, כדי לא לעורר תשומת לב. כל הזמן זרם מידע סותר, בתיחלה אמרו לנו שייקחו אותנו בטיסה צבאית, אבל בסוף היתה טיסה אזרחית".

 

לדבריו, "האווירה היתה מאוד לחוצה. שמונה חבר'ה נשארו בלי הציוד שלהם, אחרי ההתנפלות על המוניות לפני כמה ימים, כשהם ניסו לצאת החוצה. אבל כולם החליטו שהם ממשיכים לטייל, גם אלה שאיבדו את התיקים. אם לא היו דואגים לחילוץ, חלק היו נשארים בבוליביה. כי גם כשהיה בלאגן בלה פאז אנשים יצאו לרחובות וטיילו. היו אנשים שחזרו רק כי אמא שלהם לא תסלח להם אם הם לא יעלו על הטיסה. בכל אופן עכשיו כולם במצב רוח מרומם".

 

עב, שמטייל בדרום אמריקה כבר ארבעה חודשים, סיפר כי אנשי המלון בו שהו המטיילים עד לשעת החילוץ סייעו להם מאוד, ולא שכח להודות לקונסול הכבוד של ישראל בבוליביה על המאמצים שעשה.

 

מאירה מלמד מגבעתיים, אמו של ליאור, המטייל בבוליביה, סיפרה: "ביומיים האחרונים אני ממש מחוברת לאינטרנט, לטלוויזיה, לטלפונים שלו ולאתר האינטרנט של מלון 'הלובו'. אני לא מכירה את האנשים האלה אבל הם פשוט מדהימים".

 

לדבריה, "לפחות בתור אמא, אני חושבת שעדיין החילוץ ראוי שייעשה, גם אם אמרו לא להיכנס לבוליביה. אף אחד לא היה בלחץ, כשהוא היה בעזה הייתי יותר בלחץ. בכל זאת אני שמחה שהם יצאו משם ושהם הגיעו בשלום לצ'ילה".

 

משרד החוץ: קיבלנו החלטה לעשות

 

מנהל תכנון וקשרי חוץ במשרד החוץ, מירון ראובן, ששימש בעבר כשגריר ישראל בבוליביה, וטיפל בפינוי: "הקבוצה שנחתה בצ'ילה כוללת את כל הישראלים שרצו לצאת מבוליביה. אנו עדיין בקשרים עם קבוצה של עשרות ישראלים, ב"רורנהבקה", שעדיין שוהים בבוליביה, ולא נשקפת סכנה לחייהם, הם נמצאים באזור והתבקשו להמתין בסבלנות במקום".

  

לדבריו: "הקושי של המבצע הוא שהכל נעשה בשלט רחוק דרך לימה, בירת פרו, משום ששגרירות ישראל בבוליביה נסגרה בדצמבר 2003, מסיבות תקציביות".

 

ראובן אומר בתגובה לטענה שהסיוע ניתן למי ש"צפצפו" על הוראות המשרד להתרחק מבוליביה לנוכח המהומות: "כועסים עליך אם אתה עושה משהו וגם אם לא עושה, אז המשרד קיבל החלטה לעשות. גם אם חלק מהציבור חושב שעשינו יותר מדי למענם, אנחנו שלמים עם ההחלטה. חס וחלילה אם היה קורה משהו. לא הייתי רוצה לראות את הכותרות".

 

עשרות ישראלים נאספו בימים האחרונים במלונות הבירה לה-פאז ובראשם במלון ה"לובו" בהמתנה לפינויים לשדה התעופה הסמוך בעיר אל-אלטו. השגריר בפרו, אורי נוי סיפר על מהלך הפינוי: "ניסינו להעבירם לשדה התעופה בליווי רכב משטרתי, אך המשטרה התקשתה להשיג רכבים. היא אמנם שיתפה פעולה, אבל נתקלה בבעיות משלה".

  

ליאור קינן, המזכיר השני בשגרירות בלימה, פרו, סיפר אתמול ל-ynet: "היתה בעיה להביא את הישראלים מלה-פאז אל שדה התעופה עצמו, כשדרך היו חסימות ומחסומים, זו הייתה הבעיה ולכן ביררנו במהלך הלילה מתי אפשר להעביר את כל הישראלים טיפין טיפין לשדה התעופה. העברנו אותם בטפטופים, במוניות בודדות, כדי לא לגרום לבולטות וכדי לא לגרום למעצרים".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ליאור מלמד
ההגעה לצ'ילה
צילום: ליאור מלמד
צילום: ליאור מלמד
ההמתנה בשדה
צילום: ליאור מלמד
צילום: ליאור גלימידי
החילוץ מבוליביה
צילום: ליאור גלימידי
צילום: איי פי
ההפגנות בלה פאז
צילום: איי פי
מומלצים