שתף קטע נבחר

עוד אישום: פחימה התקשרה להזהיר מבוקש

לפי כתב האישום המתוקן, במהלך מבצע צבאי התקשרה פחימה לטלפון הנייד של בלאל חסני חסן יאסין, והזהירה אותו מפני מעצרו. באישום לא מצויינים החשדות הראשונים, לפיהם תכננה פחימה פיגועים נגד ישראלים

שופט בית המשפט המחוזי בתל אביב, שלי טימן, קיבל הבוקר (יום ה') את בקשת הפרקליטות להוסיף לכתב האישום של טלי פחימה סעיף נוסף, לפיו התקשרה להזהיר את אחד המבוקשים מפני כוחות צה"ל.

 

בפרקליטות ביקשו להוסיף את הסעיף לכתב האישום לאחר שקיבלו מידע מהשב"כ לפיו במהלך מבצע צבאי, לאחר שכוחות צה"ל נכנסו למחנה הפליטים בג'נין, התקשרה פחימה למכשיר הטלפון הנייד של בלאל חסני חסן יאסין, הזהירה אותו מחשש למעצרו והמליצה לו לשמור על עירנות. 

 

עורכת דינה של פחימה, סמדר בן נתן, אמרה בבית המשפט כי היא מתנגדת לבקשת לתיקון כתב האישום. פחימה עצמה אמרה שהיא לא מתנגדת להוספת הסעיף. עם קבלת ההחלטה החלו תומכיה של טלי פחימה למחוא כפיים והשופט קרא לעברם "לא מדובר בבמה".

 

קואליציית נשים לשלום, ארגון המקיים פעילות תמיכה בפחימה, מסר כי "ההאשמה חסרת הבסיס חושפת יותר מכל את שיטות החקירה המפוקפקות והבלתי אמינות של השב"כ". לדבריהם, "טלי פחימה היא פעילת שלום אשר הגיעה למחנה ג'נין כדי ליצור דיאלוג וגשר של שלום עם פלסטינים". לטענת הארגון, יאסין עצמו הכחיש את האישום נגד פחימה באחת מחקירותיו.

 

"סיוע לאויב בעת מלחמה"

 

טלי פחימה מואשמת בעבירות של סיוע לאויב בעת מלחמה, מסירת ידיעה לאויב ולתועלתו, מגע עם סוכן חוץ, החזקת נשק ללא רשות, תמיכה בארגון טרור והפרת הוראה חוקית. תחילה הצהירה המשטרה כי פחימה תיכננה פיגועים נגד ישראלים. אולם בכתב האישום הדבר לא נזכר. מקורביה טוענים כעת כי "ההר הוליד עכבר".

 

עוד מואשמת פחימה כי שהתה בג'נין למרות שנאסר עליה להיכנס לאזור, כשהיא מתלווה לראש ארגון גדודי חללי אל-אקצה בעיר, זכריה זביידי. היא אף הודיעה לתקשורת כי בכוונתה לשמש מגן אנושי לזביידי, המבוקש על ידי ישראל, במטרה לסכל פעילויות של כוחות הביטחון. כמו כן טוענת הפרקליטות כי היא עשתה את המעשים כאשר ידעה אודות מעורבותו של הארגון בתכנון ובביצוע פיגועים, בהם נהרגו אזרחים חפים מפשע.

 

בנוסף, בין התאריכים 19-20 למאי 2004, קיימו כוחות צה"ל מבצע צבאי בשם "דמעות תנין", שתכליתו הייתה לעצור מבוקשים ולהתעמת עם חמושים מגדודי חללי אל-אקצה. על-פי כתב האישום, במהלך המבצע אבד לכוחות צה"ל חומר שסווג כ"סודי ביותר". במהלך המבצע הצבאי, בזמן שכוחות צה"ל היו בשטח, הגיע החומר הסודי לידי פעילים בגדודי חללי אל-אקצה, שדאגו להעביר לביתו של זביידי.

  

לטענת הפרקליטות, פחימה, ששהתה במקום, התעלמה מהאזהרות בגופו של המסמך ומההשלכות החמורות של מסירת המידע שבו לידי פעילי הארגון, והקריאה להם את הכתוב במסמך. עוד היא מואשמת כי הסבירה להם שמדובר בחומר צבאי סודי בו מפורט על כוונת צה"ל להרוג או לעצור את המבוקשים, שמות חוליות צה"ל המשתתפות במבצע, פירוט דרכי הגישה אל בתי המבוקשים ועוד.

 

בסוף ינואר קיבל שופט בית המשפט העליון, אליקים רובינשטיין, את הערר שהגישה המדינה על החלטת בית המשפט המחוזי והורה להשאיר את טלי פחימה במעצר עד תום ההליכים. "השילוב בין מסוכנותה לחשש ההימלטות מונע הידרשות לחלופת מעצר ולפיכך החלטתי לקבל את הערר", כתב השופט רובינשטיין בהחלטתו.

 

לדבריו, "המשיבה חברה לפעילי טרור ידועים, וכאמור הצהירה על נכונותה לשמש 'מגן אנושי' לזביידי, פעולה שנועדה לסכל את מאמצי כוחות הביטחון ללכדו. התנהגות זו מעידה על הזדהות אידיאולוגית עם מטרות ארגון גדודי חללי אל אקצה, ויש בה כדי להעיד גם על מסוכנותה של המשיבה. על רקע זה יש לראות את האירוע נשוא כתב האישום, בו סייעה המשיבה למבוקשי הארגון לפענח חומר סודי ביותר, שהיה בו כדי לסכל את פעילות חיילי צה"ל, ואף להעמידם בסכנה מיידית".

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אבי כהן
טלי פחימה חייכה בבית המשפט
צילום: אבי כהן
מומלצים