שתף קטע נבחר

מגמות והמצאות נוספות

אילו עוד חידושים טכנולוגיים צפויים להגיע לשווקים המסחריים ב-2006? מכשירי VoIP מתקדמים, USB אלחוטי, ריבוי מאיצים גרפיים, אלחוט מהיר עם WiMedia, סוללות תאי דלק ועוד

  • מכשירי VoIP למחשב - מכשירי טלפון עם תמיכה ב-Skype, SIP, E.323 ותקני טלפוניית IP אחרים, מופיעים כל הזמן. בטח כבר ראיתם אותם וחשבתם לקנות אחד. עם הגידול בהיקף השימוש בשירותי VoIP קרוב לוודאי שרבים יעשו זאת. כך או כך, במהלך השנתיים הקרובות יכבוש את השוק השילוב האולטימטיבי: מכשירי 3G סלולריים עם תמיכה מובנית ב-WLAN, שידעו לנדוד בין רשתות מקומיות לרשתות סלולריות.

  • התפתחות האפיק וה-PC המודולרי - ההתפתחות של ארכיטקטורת האפיק (Bus) עשויה לחולל בשנים הקרובות שינויים מרחיקי לכת. במחשבים החדשים מוחלף אפיק ה-PCI באפיק PCI Express המהיר. בתת המערכת הגרפית, מוחלף אפיק AGP ב-PCIe x16, שלראשונה מזה שנים מספק רוחב פס גדול מהדרוש ופותח דרך לטכניקות חדשות של האצה, כמו שימוש בטכנולוגיות דוגמת SLI.

  • PCIe Gen 2, גירסה משופרת של PCI Express תכפיל בשנה הקרובה את רוחב-הפס ל-500MB/sec - הרחבה של התקן, תאפשר לקשר רכיבים היקפיים ישירות לאפיק במהירות המקסימלית שלו, כך שניתן יהיה לבנות PC מודולרי מכמה קופסאות שיחוברו ביניהן בכבלים באורך של מספר מטרים. בכל קופסה ניתן יהיה לאחסן תת מערכת שונה: אביזרי האיחסון, המאיץ הגרפי, המעבד והזיכרון. כשנרצה לשדרג, נחליף אחת מהקופסאות.

  • ריבוי מאיצים גרפיים - SLI (קיצור ל-Scalable Link Interface) היא טכנולוגיה שהציגה NVidia לפני מספר חודשים, ומאפשרת לחבר שני מאיצים בממשק PCI Express, כדי להכפיל את עוצמת ההאצה הגרפית. את הרעיון יישמה לראשונה חברת 3dfx בכרטיסי Voodoo 2 כבר בסוף שנות ה-90. NVidia, שרכשה את 3dfx, שינתה את השם (במקור: Scan Line Interleave) אבל שמרה על ראשי התיבות.

    התמיכה ב-SLI מתבצעת ברמת לוח האם, באמצעות שני חריצי PCIe x16 שמחוברים במעגלים ייעודיים שמודפסים על הלוח. קרוב לוודאי שנראה פתרונות דומים שיתבססו על מאיצים מובנים בלוח, וש-SLI תשמש פתרון פשוט לקבלת ביצועי 3D גבוהים תוך שימוש בטכנולוגיית האצה פחות מתקדמת וזולה יותר.

  • אלחוט מהיר עם WiMedia - תקן IEEE 802.15.3, שאישורו צפוי השנה, ייתן את הדחיפה האחרונה לטכנולוגיה המוכרת כ-UWB (או Ultra WideBand), ושתיקרא כנראה WiMedia. זוהי טכנולוגיית אלחוט לטווח קצר שמבוססת על שידור פולסים קצרים בטווח התדרים 1.6-10GHz. הקצבים עשויים לעלות על 1Gbps, ויאפשרו לשלבה ברשתות ביתיות שישלבו תקשורת נתונים רגילה וקשר עם ציוד היקפי עם העברת שידורי טלוויזיה באבחנה גבוהה (HDTV) בין מכשירים ברחבי הבית.

  • USB אלחוטי - Wireless USB (או "WUSB") היא טכנולוגיה שמבוססת על UWB, ואמורה להציע חיבור אלחוטי לציוד היקפי, לטווחים דומים או מעט גדולים מבלוטות' (3-10 מטר) במהירויות גדולות פי כמה (110-480Mbps). התקן עומד בפני אישור בימים אלה ממש ומוצרים ראשונים יגיעו לשוק בהמשך השנה.

  • סוללות תאי דלק (Fuel Cell Battery) - מדברים על הטכנולוגיה הזו כבר יותר מעשור, אבל היום נראה שהיא מתקרבת בצעדי ענק. לבנות סוללות שמתבססות על ערבוב של חמצן ומימן, מצליחים כבר הרבה שנים. לדחוס אותן לגודל ומשקל שמתאימים למחשב נייד, ולהשיג באמצעותן זמן סוללה של 10 שעות ויותר - זה האתגר.

    מה גם שטכנולוגיות קודמות, כמו Li-ion או NiMH ממשיכות להשתפר כל הזמן. בין החברות הפועלות בתחום: NEC, טושיבה, היטאצ'י, פוג'יטסו, סאניו ו-IBM. בשנה האחרונה הוצגו כבר כמה אבות טיפוס של סוללות ומחשבים ניידים שהתבססו עליהן, וברור שזה רק עניין של זמן עד שייכנסו לייצור המוני. כמה זמן? כנראה שנתיים - הזמן שייקח עד שהפתרון הזה יוכיח את עצמו גם טכנולוגית וגם כלכלית.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: פי סי מגזין
חידושי השנים הקרובות
צילום: פי סי מגזין
מומלצים