שתף קטע נבחר

מי מנהל את תיק ההשקעות של מנכ"ל הבנק?

אם אתה מנהל בנק. לפי חוקי רשות ניירות ערך אסור לך לנהל את הכסף בעצמך. ההגיון מבקש שתיתן למנהל התיקים של הבנק שלך לנהל את הכסף עבורך. אבל מתברר שהבנקאים הבכירים מוציאים את הכסף שלהם לניהול חיצוני ויש להם סיבה

בואו נניח שזכיתם בלוטו במיליון שקל. אתם לא רוצים להפקיד את הכסף בפיקדון בבנק כי אתם רוצים לקבל עליו ריבית טובה. אתם גם לא רוצים לנהל אותו בעצמכם כי אין לכם כוח או ידע לעקוב אחרי עלייתן ונפילתן של מניות ואיגרות חוב. יועץ ההשקעות בבנק ימליץ לכם להעביר את הכסף למנהל תיקים, כזה שינהל לכם את הכסף תמורת דמי ניהול. ועל מי הוא ימליץ, בדרך כלל? במרבית הבנקים הוא ימליץ קודם כל על מנהל התיקים של הבנק. למה? אולי כי הוא מכיר את הביצועים שלו ואולי כי כך הבנק ייהנה מדמי הניהול.

 

עכשיו נניח שאתם מנהלים של בנק. לא זכיתם בלוטו, אבל בכל שנה נשאר לכם מיליון שקל פנויים מהמשכורת. לפי חוקי רשות ניירות ערך אסור לכם לנהל את הכסף בעצמכם, כך שאתם חייבים לתת למישהו לנהל אותו (ואסור לכם אפילו לומר לו מה לקנות או למכור). ההיגיון מבקש שתיתנו למנהל התיקים של הבנק שלכם לנהל את הכסף עבורכם. מן הסתם אתם חושבים שהבנק שלכם מצליח לתת את התשואות הטובות ביותר.

 

והנה מתברר כי הבנקאים הבכירים מוציאים את הכסף שלהם לניהול חיצוני, ולא בבנק אחר אלא אצל ברוקרים פרטיים. רגע, אותם בנקאים שמספרים לנו כל יום מדוע אסור להוציא את קופות הגמל לניהול פרטי כי הוא מסוכן ויכול להיות שהוא יפשוט רגל הולכים ונותנים את הכסף הפרטי שלהם לאותם הרפתקנים.

 

הסיבה לכך פשוטה. הבנקאים הבכירים יודעים כי הגופים הפרטיים קטנים יותר ורעבים יותר לכסף - וללא ספק יתאמצו הרבה יותר מהבנק הגדול והשמן כדי להשיג תשואות טובות. רק כך הם יכולים לגייס עוד לקוחות. אז כדאי מאוד שהבנקים לא יהלכו עלינו איימים באשר לרעיון כי קופות הגמל וקרנות הנאמנות שלנו יעברו לברוקרים הפרטיים. חלקם כבר מיישמים זאת ברמה האישית.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אייל פישר
מי יטפל בכסף? (אילוסטרציה)
צילום: אייל פישר
מומלצים