שתף קטע נבחר

הוצאת מודן רכשה 33% מצומת ספרים

המו"מ לשיתוף פעולה בין "מודן", הוצאת הספרים "כנרת זמורה-ביתן דביר" ו"צומת ספרים" החל כבר לפני מספר חודשים. כעת ממתינים השותפים לאישור הממונה על ההגבלים העסקיים

מו"ל הוצאת הספרים "מודן", עודד מודן, חתם היום (ב') על הסכם שותפות ברשת חנויות "צומת ספרים". על פי ההסכם, שמחכה עדיין לאישורו של הממונה על ההגבלים העסקיים במשק, תחזיק "מודן" בשליש מהשותפות. שותפים שווים נוספים הם מנכ"ל "צומת ספרים", אבי שומר, והמנכ"לים המשותפים להוצאת הספרים כנרת זמורה-ביתן דביר, יורם רוז וערן זמורה. ברשת החנויות, הנחשבת לשנייה בגדולה בישראל, מדגישים כי אין מדובר במיזוג.

"לא התמזגנו, זו שותפות שבה לכל אחד מאתנו חלק זהה במניות החברה", אומר אבי שומר ומסביר, "בשוק הישראלי רווי הכותרים, אך טבעי שהוצאות הספרים מבקשות לשלוט בשטחי המדף. מבחינת 'צומת ספרים', ההסכם הזה עם הוצאת ספרים גדולה הוא ללא ספק שותפות אסטרטגית".

 

בתשובה לשאלה האם היוזמה נולדה כתשובה למיזוג בין הוצאת הספרים "כתר" לבין רשת חנויות הספרים "סטימצקי", אומר שומר כי "לבשל שותפות שכזו לוקח זמן והמהלך החל הרבה לפני שידענו על הקמת החברה החדשה של 'כתר' ו'סטימצקי'. מצד שני, ברור שהאיחוד שלהם עזר לזירוז הליכים".

 

מיזוגים, איחודים ושיתופי פעולה הם חלק מסממני התקופה, מעיד שומר: "שוק הספרים משתנה, זה נכון, אבל זה לא ייחודי לשוק הספרים או לישראל בלבד. זה קורה בכל העולם - חברות מתמזגות, חברות קטנות נבלעות בקונצרנים וברשתות קמעוניות ושיתופי הפעולה הם אינסופיים. זה שינוי מתבקש ובניגוד למחשבה הרווחת הוא לא קשור בכלכלה מקרטעת, ההיפך, בשנים האחרונות יש צמיחה משמעותית בענף הספרים הישראלי. עם זאת אסור לשכוח שיש לנו שוק קטן ומוגבל של קוראי עברית".

 

רשת חנויות "צומת ספרים" מונה כיום 41 סניפים ברחבי הארץ, ולדברי שומר, שיתוף הפעולה החדש עתיד לזרז את פתיחתם של עשרה סניפים נוספים. עד כה נחתמו חוזים לפתיחת חנויות במעלות, טבריה, רמת השרון, צומת גלילות, בת-ים, אשדוד, אופקים, בית חולים הדסה בירושלים וסניף מהודר בהוד השרון, שבו גם עתיד להיבנות בית-קפה גדול. "הכוונה היא להאיץ את קצב פתיחת הסניפים החדשים. אנחנו מקווים שעשרת הסניפים ייפתחו עד סוף השנה הנוכחית".

 

עוד ברשימת השינויים שיגרור שיתוף הפעולה: מיזוג אתרי האינטרנט של השותפים לכתובת אינטרנט אחת, העברת ניהול חנויות "פרוזה" השייכות ל"מודן" לידי "צומת ספרים" ושיתוף פעולה עם רשת "באג – עתיד מחשבים", השייכת אף היא למודן ומחזיקה 37 סניפים ברחבי ישראל. "כל זה מותנה כמובן באישור הממונה על ההגבלים העסקיים אליו הועברו החוזים", מזכיר שומר.

 

לדברי מנכ"ל הרשת, היקף המכירות של "צומת ספרים" עומד על 150 מיליון שקל בשנה עם רווחים העומדים על כ-5% מהמחזור, והעתיד, לטענתו, הולך ומשתפר: "סיימנו את שבוע הספר במגמה אופטימית, וזה מעודד גם ברמה העסקית וגם ברמה התרבותית. אני מאמין שיש חזרה לקריאה, ואנחנו רואים את זה בשטח. כרגע אנחנו מפעילים חברת סקר שוק שבודקת לנו אפשרות לפתיחת חנויות בריכוזי קהילה יהודית בחו"ל כמו למשל באנגליה, צרפת וארה"ב, בין היתר בניו-יורק, לוס אנג'לס, מיאמי, שיקגו ואפילו בלאס-וגאס, שם התברר לנו שיש כ-100,000 יהודים".

 

הגישושים מעבר לים ללא ספק מעידים על כוונות צמיחה שאפתניות. אם תשאלו את שומה האם ישנם בקנה שיתופי פעולה עתידיים או מיזמים נוספים הקשורים בחברות מקבילות הפועלות בשוק, הוא יעדיף לומר: "דלתנו פתוחה. נשמח להעמיק אחיזה בכל מה שקשור לתחום הספרים בישראל".

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: שי רוזנצוויג
שוק הספרים משתנה
צילום: שי רוזנצוויג
לאתר ההטבות
מומלצים