שתף קטע נבחר

מוסיקה קלאסית, ג'אז וטיול ג'יפים בכפר בלום

בשבת הקרובה ייפתח בכפר בלום פסטיבל קול המוסיקה שיימשך שבוע. פרט לקונצרטים באולמות סגורים, יתקיימו שלל טיולי-מוסיקה בחיק הטבע באזור. בין השאר גם באגמון החולה, בליווי מקהלות ציפורים

הגליל יפה תמיד, גם בקיץ החם שלנו. הפעם יצאנו לשם לקראת הפסטיבל ה-21 של "קול המוזיקה בגליל העליון" שיתקיים בכפר בלום בין 23 ל-30 ביולי.

 

הפסטיבל, בניהולו האמנותי של מיכאל מלצר, הפך מזמן למוסד תרבותי ישראלי שחסידיו, שוחרי המוזיקה הקלאסית (ולא רק) נוהרים אליו בדבקות מאז ייסודו בידי עידית צבי. בשנים האחרונות משלבים מארגני הפסטיבל קונצרטים ואירועי מוזיקה גם בחיק הטבע, מחוץ לאולמות הקונצרטים, בחלקם ליד מקורות מים ואשר מיועדים לכל המשפחה.  

 

באי הפסטיבל יכולים להתארח במלון "פסטורל" בכפר בלום עצמו או במלונות, בתי הארחה וצימרים אחרים באזור. מלון פסטורל במתכונתו הנוכחית נחנך לפני כמה שנים ומספק שרותי אירוח והלנה ברמה גבוהה מאד. מדובר בקבוצת מבנים בני שתי קומות בלבד, הנמצאים בתוך גינות מטופחות ומדשאות ירוקות. במלון מסעדה, חדר כושר ובריכת שחיה, והמון שלווה ושקט.

 

טיולי-הקונצרט שמציע הפסטיבל ברחבי הגליל העליון נעשים בשיתוף קרן קיימת, וכוללים אירועי נוף ומוזיקה המשולבים בטיולי הליכה קלים, ג'יפים או כלי רכב פרטיים.

 

בין האירועים בטבע: "צלילים בצל האלה" - נוף ומוסיקת נבל ברכס רמות נפתלי; "פסלים מים ונופים" - טיול באוטובוס וקונצרט נבל, כינור וחליל בעמק החולה; "מוזיקה אל השקיעה" בטיולי ג'יפים וקונצרטים של גיטרה, צ'לו, סקסופון וחלילים; טיול מכוניות פרטיות וקונצרט ועוד.

 

קונצרט מתחת ל"עץ זלמן"

 

בקיבוץ איילת השחר מציעים למבקרים טיולי הג'יפים המשלבים, כאמור, קונצרטים לאורך המסלול ההררי. אחד המדריכים הוא אבריימי לנדסמן, בן הקיבוץ. מלח הארץ. 

 

יוצאים מהקיבוץ, עוברים דרך מעיינות איילת השחר בלב חורשה מוריקה ורוגעת. משם דרך מטעים וכרמים, נוסעים בדרך לא ממש כבושה לאורך נחל מחניים, מתעכבים במעיינות מחניים, ועולים על "דרך נוף נחל מחניים" - דרך

כבושה שסללה קק"ל לפני כמה שנים. באחת התחנות, מתחת לאלה עתיקה שנקראת על ידי בני איילת השחר "עץ זלמן" (ע"ש אחד מהמורים בקיבוץ), יתקיימו במהלך הפסטיבל קונצרטים להנאת המטיילים. משם ממשיכים לאורך הירדן והג'ילבון התחתון לאתר דרדרה (כפר סורי לשעבר ששימש מוצב של צה"ל עד 67') שם ייערך גם כן קונצרט. חוזרים לאיילת השחר דרך המושבה יסוד המעלה ודרך אתר "אחסניה" (לאתר ניתן להיכנס מכביש ראש פינה-קריית שמונה, בקטע שבין איילת השחר ליסוד המעלה) שגם לו היסטוריה ממלחמת השחרור. אבריימי הוא איש האזור בכל רמ"ח אבריו, עם עברית נהדרת והמון ידע, ממנו ניתן ללמוד על ההיסטוריה והטבע של המרחב היפה הזה.

 

פרטים על הטיולים של קיבוץ איילת השחר בטלפון: 6868666 - 04 / 228262 800 1

 

אגמון החולה: חוויה אקולוגית גם בקיץ

 

דרך נוספת לבלות באזור וגם לשמוע מוזיקה בחיק הטבע, היא ביקור באגמון החולה. האגמון (ע"ש ציפור בשם זה) הוא שטח של 6,000 דונם, מעין שמורת טבע מלאכותית, שקק"ל הכשירה בעשר השנים האחרונות. העבדות במקום כללו את העמקת הערוץ המקורי של הירדן, יצירת אגם קטן, חפירה של רשת תעלות השומרות על מפלס המים בעמק והקמת מצפורים.

 

האגמון יועד לחנייה עבור מאות אלפי הציפורים הנודדות שמגיעות לאתר בעונת החורף.

 

המקום הוא מתחם אקולוגי שהפך גם למוקד מחקר בנושאי צפרות וחקלאות באדמות הכבול, שטחי הביצות לשעבר. כיאה למתחם אקולוגי לא ניתן

לנוע בו (כמעט) בכלי רכב ממונעים, אלא באופניים, כלי רכב חשמליים וברגל כמובן. בחלק מתעלות המים במתחם ניתן גם לשוט. הכניסה ברגל היא ללא תשלום. ניתן לשכור במקום אופניים (45 שקל ליחיד, 100 שקל לזוגות), או כלי רכב חשמליים (120-190 שקל בהתאם למספר הנוסעים). כמו כן ניתן להצטרף לסיור מאורגן (לפחות 15 משתתפים). מחיר נסיעה כזו עם הדרכה הוא 20 שקל למשתתף, או 15 שקל לידיד קק"ל. שעות הפתיחה: 6:00-16:30 (אפשר להישאר בשטח עד חשכה), כולל שישי ושבת. האתר נגיש לנכים, ובתיאום מראש הם יכולים להיכנס במכוניותיהם הפרטיות. בעתיד יוכשר האתר גם לעוורים וחרשים.

 

טלפון לפרטים והזמנות: 6817137 - 04.

 

הציפורים אוכלות תירס

 

מנהל אגמון החולה, קובי סמרנו, מסביר כי בעקבות ייבוש החולה בשנות ה-50, נוצרו במשך השנים בעיות בנושא האדמות החקלאיות. אדמות הכבול שיועדו לחקלאות החלו לגלות תופעות של שקיעה, שריפות ספונטניות תת קרקעיות וסחף לכיוון הכנרת שגרם לפגיעה קשה באיכות המים. בעקבות מחקרים בנושא החליטה קק"ל לשקם את החקלאות בשיטה של הרטבת השטח ללא הפסקה (בצורה ממוחשבת), וגם על ידי גידול של גידולים שזקוקים להרבה מים כמו חמניות, תירס ועוד. במקביל הוחלט לפתח את תשתיות התיירות באזור.

 

אגמון החולה הפך למוקד ציפורים ענק, בסדר גודל בינלאומי, בעונת החורף. בעיקר מפורסמים העגורים שמציפים את האגמון במאות אלפים.

 

כמות הציפורים הענקית גרמה נזקים לחקלאות, ובעקבות כך פותחו מרכזי האכלה (תירס) לציפורים. כדי להתגבר על הנברנים שמזיקים לחקלאות הוצבו ברחבי המתחם עשרות שובכים עבור תנשמות, שמחסלות בלילה את הנברנים. עדיין לא התגברו על מזיק אחר שהוחדר לאגמון – הנוטריה. זו מתרבה בקצב מהיר ולהקות הנוטריות מחסלות את הצמחיה שנשתלה לאורך תעלות המים.

 

הביקור באגמון הוא חוויה מיוחדת במינה, בעיקר אם היא מלווה בהדרכה. גם בעונה זו של השנה, כשהציפורים הנודדות נמצאות בארצות מוצאן באירופה, ניתן לערוך במקום סיור מקסים. השקט וציוץ הציפורים שנותרו באגמון בקיץ, ליוו אותנו לאורך כל הדרך. 

 

ואיפה המוזיקה? במהלך כל השנה מתקיימים באגמון קונצרטים בשעות שונות של היום והלילה, בדרך כלל בצד תעלות המים. באחד כזה היינו: גיל המאירי ניגן על כלים מזרחיים עתיקים בשעת בין ערביים וליווה את הנגינה בהסברים מעניינים. במהלך הפסטיבל יתקיימו במקום אירועים נוספים, פרטים ניתן לברר באתר הפסטיבל או בטלפון 6816640 - 04.

 

מידע חיוני

 

  • פרטים נוספים באתר הפסטיבל ובטלפון: 6816640 - 04.
  • רכישת כרטיסים: קסטל 6045000 - 03, קלעים 6222333 - 02, בימות - 6237000 - 02, גרבר 8384777 - 04.
  • אירוח ולינה: מרכז הזמנות גליל עליון - 6868666 - 04.
  • מודיעין בימי הפסטיבל: 6997707 - 04, 6948453 - 04.
  • טיולי קונצרט של קק"ל: "קו ליער", 1-800-350550. 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דוד הכהן
מלון פסטורל המחודש. בין גינות מטופחות
צילום: דוד הכהן
צילום: דוד הכהן
אגמון החולה, יפה גם בלי ציפורים
צילום: דוד הכהן
צילום: דוד הכהן
אבריימי לנדסמן, מלח הארץ
צילום: דוד הכהן
צילום: דוד הכהן
העץ של זלמן, ליד נחל מחניים
צילום: דוד הכהן
מומלצים