שתף קטע נבחר

 

התפשטת נגד ההתנתקות? אתה לא משוגע

לפני שבועיים נעצר ליד הכנסת אדם שהסתובב בעירום, וטען כי זו דרכו למחות על ההתנתקות. הוא הועבר לאשפוז כפוי - אך כעת החליטה הוועדה הפסיכיאטרית המחוזית: זו לא עילה לאשפוז. האיש עצמו הצהיר שימשיך בדרך מאבקו

מפגין שמחה נגד תוכנית ההתנתקות באמצעות שוטטות בעירום ליד הכנסת בירושלים - שוחרר מהאשפוז הכפוי שבו היה נתון. הוועדה הפסיכיאטרית המחוזית החליטה כי שוטטות בעירום כדי להפגין נגד ההתנתקות אינה מהווה עילה להחזיק אדם באשפוז כפוי.

 

 

לפני כשבועיים נעצר האיש בסמוך לכנסת לאחר שנתפס ללא בגדים. בחקירתו הסביר כי הוא מוחה על תוכנית ההתנתקות ואף סיפר לשוטרים כי לא אכל ולא שתה שלושה ימים משום שהוא שובת רעב בתקווה שהדבר יעצור את ביצוע התוכנית.

 

האיש טען כי הוא פונה מן הגוש כחלק מפינוי מלון "מעוז ים" אף על פי שלפי המסמכים הוא אינו תושב המקום.

 

לאחר ששהה יום במעצר במגרש הרוסים בירושלים, בדק אותו רופא שאינו פסיכיאטר והחליט על דעת עצמו כי חלה החרפה במצבו הנפשי של האיש, שאכן לוקה בנפשו. לפי החוק, במצב כזה ישנן שתי אפשרויות - קבלת הסכמה מהאיש לבדיקה פסיכיאטרית או הגשת בקשה לפסיכיאטר המחוזי להוציא הוראה לבדיקה כפויה של האיש.

 

הרופא בבית המעצר החליט להעביר את האיש על דעתו לבדיקה בבית חולים פסיכיאטרי, שם הוחלט לשלוח את האיש לאשפוז בכפייה, בטענה שהוא מסוכן לעצמו ולסביבה.

 

לאחר תשעה ימי אשפוז הובא האיש לפני הוועדה הפסיכיאטרית המחוזית, המונה שני פסיכיאטרים ועורכת דין הניצבת בראשה. בפני הוועדה הפסיכיאטרית יצגה את האיש עורכת הדין ענבל וייל, מטעם הסיוע המשפטי במשרד המשפטים.

 

הוועדה החליטה כי התנהגותו של האיש ושוטטותו בעירום אינה נובעת ממחלתו, והורו לשחרר אותו. זאת, למרות שהאיש הצהיר לפני חברי הוועדה כי ברגע שישוחרר ישוב לכנסת כדי להמשיך ולמחות שם על מדיניות הממשלה. עם זאת, האיש הבטיח כי לא ישוב לשבות רעב מכיוון שהדבר הוא בגדר מעשה המסכן את האיש וזה מעלה עילה לאשפוזו בכפייה, לעומת השוטטות בעירום שאינה מהווה סכנה וכאמור - אינה מהווה עילה לאשפוז בכפייה. האיש גם נשבע כי מעשהו זה אינו מעיד על מצב נפשי רעוע.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
שוטט ליד המשכן (ארכיון)
צילום: גבי מנשה
מומלצים