שתף קטע נבחר

 

הכנסת הפילה את הצעת החוק לדחיית ההתנתקות

הוסר המכשול הפוליטי האחרון בדרך לפינוי: חברי הכנסת דחו את ההצעה לדחות את ההתנתקות ברוב גדול. ראש הממשלה בעקבות ההצבעה: "הסרת ההצעה היא הוכחה שגם הממשלה, הכנסת וגם הציבור תומכים בתוכנית ההתנתקות". ח"כ אורלב בדיון: "הממשלה שבויה בקונספציה של התנתקות ואף עובדה לא מבלבלת אותה". שר האוצר נתניהו נעדר מההצבעה, חברי "דגל התורה" תמכו בהצעה לדחות את הפינוי בשלושה חודשים

"הסרת ההצעה לדחות את ההתנתקות היא הוכחה שגם הממשלה, הכנסת וגם הציבור תומכים בתוכנית ההתנתקות", כך אמר היום (ד') ראש הממשלה, אריאל שרון, בשיחה עם כתבים בצאתו ממליאת הכנסת.

 

שרון הוסיף כי "ההתנתקות תבוצע בלוח הזמנים כפי שנקבע. אני רוצה לומר למתיישבים, אני מבין את כאבם. שוב, גם לי כואב הדבר מאוד. אני מבין את כאבם. אני גם אוהב אותם. אני מקווה שנתגבר והאחדות תחזור". שרון סירב להתיחס על שאלות הנוגעות להעדרות נתניהו מההצבעה.

 

מוקדם יותר דחו חברי הכנסת את הצעת החוק של הח"כים זבולון אורלב ויצחק לוי, שביקשה לדחות את פינוי גוש קטיף וצפון השומרון. 69 הצביעו נגד הצעת אורלב ו-41 בעדה. גם ההצעות של הח"כים יצחק לוי ועוזי לנדאו נדחו ברוב גדול. 

 

שר האוצר, בנימין נתניהו, נעדר מההצבעה. חברי הכנסת מסיעת "דגל התורה", אברהם רביץ ומשה גפני נמנעו בהצבעה לדחות את ההתנתקות בשנה, אולם תמכו בהצעה לדחות את הפינוי בשלושה חודשים. ח"כ יעקב ליצמן מאגודת ישראל נעדר.

 


הצבעת התנתקות

ההצבעה על דחיית ההתנתקות לפי מפלגות
המפלגה מספר חברי הכנסת כיצד הצביעו? (בעד דחיית ההתנתקות או נגד)
הליכוד 40

21 התנגדו

16 תמכו

3 נעדרו - נתניהו, לבנת וגמליאל

העבודה-מימד 21

20 התנגדו

מתן וילנאי נעדר

שינוי 14 כולם (14) התנגדו
ש"ס 11 כולם (11) תמכו
האיחוד הלאומי 7

6 תמכו

1 נגד (מיכאל נודלמן)

מרצ-יחד 6 6 (כולם) התנגדו
המפד"ל 4 4 (כולם) תמכו
אגודת ישראל 3

1 בעד (פרוש)

2 לא נכחו (הלפרט וליצמן)

בל"ד 3

2 נגד

1 לא נכח (עזמי בשארה)

חד"ש-תע"ל 3 3 (כולם) נגד
דגל התורה 2 רביץ וגפני נמנעו
הציונות הדתית 2 2 (כולם) תמכו
רע"מ 2 2 (כולם) נגד
נוי (דוד טל) 1 הצביע בעד
צל"ש (יוסף פריצקי) 1 לא נכח

 

השרה לימור לבנת, השוהה בחו"ל, קוזזה בהצבעה עם נציגי האופוזיציה. חבר הכנסת יצחק לוי (הציונות הלאומית הדתית המתחדשת) פנה בנאומו אל ראש הממשלה: "המהלך היה חוקי אבל מסריח, תוציא את הריח הרע מהבית". ח"כ לוי הוסיף: "קבל את הדחייה למען העם, אל תעשה מהלך כל כך חשוב כשריח רע יוצא ממנו".

 

ח"כ זבולון אורלב, שיזם את הצעת החוק, אמר כי "לא מדובר בביטול התוכנית אלא בדחייה אנושית, בדחייה ביטחונית אלה שני הנימוקים העיקריים. האם הממשלה הזאת לא שבויה בקונספציה של ההתנתקות, כשאף עובדה לא מצליחה לבלבל אותה?".

 

ח"כ יולי אדלשטיין (ליכוד), אמר כי "לא תהיה התנתקות תחת אש - והאש בגוש קטיף נמשכת 24 שעות ביממה, לכן במקום ההצהרות אני מציע לתת את הדחיה על מנת לשיטת המצדדים בתוכנית לעשות ולו משהו בנושא חוסר המוטיבציה של ארגוני הטרור".

  

שרת המשפטים, ציפי לבני, טוענת כי הצעת החוק אינה לדחיית תוכנית ההתנתקות אלא לגרום לביטולה. השרה לבני פנתה להנהגת המתנחלים בדיון: "אל תתחברו לתושבי גוש קטיף, שחררו אותם".

 

יושב ראש האופוזיציה, ח"כ יוסף לפיד, אמר בעקבות ההצבעה בכנסת על דחיית תוכנית ההתנתקות כי "הימין הקיצוני נתן הזדמנות להוכיח שוב, כי הרוב המכריע של הכנסת תומך בהתנתקות". לפיד הוסיף כי ההצבעה היום היא הוכחה ש"הנסיון לשנות את ההחלטה הוא אנטי דמוקרטי".  

 

מקורביו של יו"ר ההסתדרות, ח"כ עמיר פרץ, טוענים כי חברי כנסת הציעו לו להצביע בעד דחיית ההתנתקות, ובתמורה הם יפעלו להפלת החוק למניעת כפל תפקידים. בסביבתו של פרץ אומרים כי חברי כנסת, ממתנגדי ההתנתקות, שוחחו עימו בנושא כמה פעמים, אולם הוא סירב להצעה.

 

"פרפורי הגסיסה למתנגדי הפינוי בכנסת"

 

"פרפורי גסיסה אחרונים למתנגדי ההתנתקות בכנסת", כך כינו במערכת הפוליטית את הניסיון לאשר את ההצעה. הקואליציה צפויה להישאר בתום ההצבעה ללא סיעה חרדית לאחר שחברי "דגל התורה", ביניהם חבר הממשלה אברהם רביץ צפויים לההצביע בעד דחיית ההתנתקות. 

 

אמש הסביר מנהיג הזרם הליטאי, הרב יוסף שלום אלישיב, כי הסיבה לדחייה מקורה בחשש לפיקוח נפש בעקבות האירועים האחרונים והבוקר הרב עובדיה יוסף מצטרף לדעה זו וטוען כי יש לדחות את ההתנתקות. חברי סיעת ש"ס חתומים על הצעת החוק של ח"כ יצחק לוי ובש"ס מנסים לנצל את ההצבעה המדינית האחרונה לטובת קריצה לציבור מצביעי הליכוד.

 

מוקדם יותר אישרה ועדת הכנסת בקריאה שנייה ושלישית את הצעת החוק של חברי הכנסת גדעון סער, טומי לפיד ואריה אלדד למניעת כפל תפקידים. ההצעה עברה ברוב של 11 תומכים מול שמונה מתנגדים, ונועדה למנוע מפרץ לכהן בו זמנית בתפקידו וכחבר כנסת. החוק יחול על ח"כ פרץ מהבחירות הבאות.

 

חברי הכנסת מסיעת ש"ס ייצאו בתום ההצבעה על דחיית ההתנתקות בכנסת לעבר כפר מימון. בש"ס אומרים כי הנסיעה נועדה לחזק את מתנגדי ההתנגדות ולתמוך במפגינים ובפעילים.  


פורסם לראשונה 20/07/2005 12:44

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איי פי
ראש הממשלה בדיון. ניצחון בכנסת
צילום: איי פי
צילום: סבסטיאן שיינר
לבני. הדחייה נועד לבטל את התוכנית
צילום: סבסטיאן שיינר
דודו פריד
ח"כ לוי. "חוקי, אבל מסריח"
דודו פריד
צילום: איי פי
נתניהו. נעדר
צילום: איי פי
מומלצים