שתף קטע נבחר

הסקוטלנד יארד: הרגנו אדם שלא קשור לטרור

המשטרה הודיעה כי האיש שנורה למוות ברכבת התחתית בלונדון אינו קשור לפיגועי הטרור. מוסלמים כבר חוששים ממדיניות של "לירות כדי להרוג", שבה תומך ראש עיריית לונדון. מוסלמים בלידס, ממנה יצאו חלק מהמחבלים המתאבדים, צעדו נגד הטרור

סליחה, טעינו: משטרת לונדון הודיעה הערב (שבת) כי האדם שנורה למוות ברכת התחתית בלונדון אתמול אינו קשור לפיגועים ולניסיונות הפיגועים בעיר, והביעה צער על מותו. מאוחר יותר התברר כי האיש הוא אזרח ברזילאי בשם ז'אן צ'רלס זה מנזס (27), ששהה בלונדון כחוק ועבד בתור חשמלאי.

 

גורם בסקוטלנד יארד אמר כי האיש,, "לא היה קשור לפיצוצים שהיו בעיר ביום ה', וכן לא היה כנראה קשור למתקפת הטרור  שבוצעה ב-7 ביולי בלונדון".

 

אתמול בבוקר פינתה משטרת לונדון את תחנת "סטוקוול" ברכבת התחתית בדרום לונדון, לאחר שנוסעים דיווחו על "אדם חשוד" שנושא עמו תרמיל. המשטרה ירתה בו למוות והודיעה תחילה כי הוא היה "קשור ישירות למבצע המתרחב נגד הטרור בלונדון".

 

הריגת האיש מעוררת חשש בקרב מוסלמים שכוחות הביטחון יאמצו מעתה מדיניות של "לירות כדי להרוג". מהמועצה המוסלמית בבריטניה נמסר כי "אנחנו מקבלים שיחות טלפון ממוסלמים רבים שמוטרדים ממה שנראה כמדיניות של 'לירות כדי להרוג'".

 

ראש העיר לונדון, קן לווינגסטון, שידוע בהתבטאויותיו החריגות, הביע אתמול תמיכה באימוץ מדיניות כזו, כדי להילחם בטרור.

 

לווינגסטון אמר ש"אם אתה מתעסק עם מישהו שעשוי להיות מחבל מתאבד, אז אם הוא נשאר בהכרה הוא יכול להפעיל את המטען, כך שבנסיבות כאלה זו הולכת להיות מדיניות של 'לירות כדי להרוג'".

 

לפי דיווחים בבריטניה, קצינים ישראלים הם שיעצו לבריטים לעבור למדיניות של ירי בראשם של מחבלים מתאבדים כדי להרגם, ולא להסתפק בירי בחזה, מכיוון ש"גם אחרי כמה יריות הם עדיין יכולים להפעיל את המטען שעל גופם".

 

לווינגסטון ביקר היום במסגד בצפון מערב לונדון, שם אמר כי "תפקידה של המשטרה הוא להגן על  הציבור מפני מי שנחשבים כחשודים בטרור".

 

לידס: מוסלמים צעדו נגד הטרור

 

בתוך כך, מוסלמים צעדו היום בלידס נגד הטרור. תושבים מהאזורים בעיר מהם יצאו שנייים מהמחבלים המתאבדים שביצעו את הפיגועים ב-7 ביולי, ערכו "מצעד שלום" ברחבי העיר.

 

מאז הפיגועים ערכה המשטרה חיפושים רבים בלידס כדי להתחקות אחר עקבות הטרור. אחר הצהריים צעדו מאות תושבים מהאזורים האסייאתיים ביסטון והרהיל בעיר, משם יצאו המתאבדים, לכיכר המילניום. המצעד אורגן על ידי קבוצה המאגדת 11 ארגונים בעיר - מוסלמים ונציגים מכנסיות נוצריות - כדי להראות ש"הקהילה נותרה מאוחדת".

 

צועדת מוסלמית אמרה ש"כאשה מוסלמית אני חושבת שזה חשוב להיראות ולהשמיע שדברים לא נעשו בשמנו, להראות תמיכה פיסית בהיותנו כאן, וגם כדי שלא ינצלו את זה לפגוע בקהילה. אני מודאגת מהחוקים נגד הטרור בגלל שמספר ההתקפות הגזעניות עלה בשבועות האחרונים, אנחנו רוצים להראות שאסור לנצל את זה".

 

מוסראט סוג'אוואל, אחד ממארגני המצעד אמר: "ביסטון מאוחדת. אנו מאמינים באמת שיש תחושה של קהילה מלוכדת בביסטון, והאירועים של השבועות האחרונים רק הדגישו את זה יותר".

 

לדבריו, "המצעד נועד לבטא את האחדות של הקהילה המקומית, ואת תחושת העצב המשותפת שלנו לנוכח הפיגועים בלונדון".  

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איי פי
ז'אן צ'רלס דה-מנזס שנורה בלונדון. לא קשור לטרור
צילום: איי פי
צילום: רויטרס
ראש העיר לווינגסטון במסגד. "לירות כדי להרוג"
צילום: רויטרס
צילום: רויטרס
מוסלמית בלונדון אחרי הפיגועים
צילום: רויטרס
צילום: רויטרס
(ארכיון)
צילום: רויטרס
מומלצים