שתף קטע נבחר

 

בשיא: "אנשים בוכים לנו, מאיימים להתאבד"

ראש מינהלת ההתנתקות ומנכ"ל משרד רה"מ סיירו באתר ניצן בנגב, וסיפרו על האסימון שנפל. הם השיבו לטענות על סחבת בטיפול במפונים ובישרו: 160 משפחות ייכנסו לדיור חלופי כבר ב-1 באוגוסט, ו"באמצע החודש יהיו כבר 1,500 פתרונות דיור זמניים לכל המתיישבים". אושר בתקנת חירום: איסור שיט במים שמול חופי עזה

160 משפחות מגוש קטיף יעברו כבר ב-1 באוגוסט להתגורר ביישוב ניצן שבנגב. כך הודיע היום (ב') רפי בסמן, מנהל העבודה מטעם משרד הביטחון באתר המיועד לקליטת המפונים.

 

 

הבוקר סיירו באתר ראש מינהלת סל"ע יהונתן בשיא, מנכ"ל משרד רה"מ אילן כהן, סמנכ"ל משרד הביטחון ויקטור ברגיל ומנכ"ל משרד השיכון שמואל אבואב. המטרה: לעמוד מקרוב על עבודות הקבלנים באזור, ולזרז את המתנחלים שטרם עשו זאת לפנות למינהלת ולתכנן את היום שאחרי. לפחות לפי בשיא, האסימון מתחיל ליפול.

 

"אנשים מגיעים אלינו בימים האחרונים במסה גדולה ותוך כדי דיון פורצים בבכי", סיפר ראש מינהלת סל"ע. "זהו תהליך מאוד כואב. אם לא נעבור אותו כאחים, אוי לנו ואבוי". בשיא גם גילה שהמינהלת עומדת מול מקרים קשים נוספים: "אנו נתקלים בלא מעט אמירות קשות נוסח 'אם לא תתנו לנו... אנחנו נתאבד', 'נעשה לעצמנו נזק'. כל זה חלק מהתהליך הכואב שאנו עוברים".

 

התודעה שבאמת הולכים להתפנות, לדברי יהונתן בשיא, חודרת לרוב תושבי חבל עזה רק עתה. המינהלת נתקלת עדיין בקשיים כיצד לשכנע את המשפחות שאכן זהו המצב. בשבועיים האחרונים, הודיע ראש המינהלת, חתמו 158 משפחות על הסכמה לעבור לשכונת נווה גולף שלחוף אשקלון. מדובר בתושבים שהם ברובם מניסנית. בשיא הוסיף כי עוד מאות מתעניינים בהצעה וכי להערכתו, בסופו של דבר מספר החותמים יגיע ל-300 משפחות.

 

חורבן הפרט, חורבן הכלל

 

בשיא, ששומר בדרך כלל על ארשת עניינית, סיפר בנימה אישית על הסיבות לתמיכתו בהתנתקות: "נוכל להיות עם חופשי בארצנו אם יהיה רוב יהודי. אם המדינה הזאת לא תהיה יהודית, לשם מה אבותינו הגיעו לכאן?" הוא הוסיף כי "קיים הבדל גדול בין החורבן של הפרט לחורבנו של הכלל. לעתים, על חורבן הפרט פורחת החברה ולעתים, מתוך רצון לתת תשובה לפרט - הכלל עלול חלילה להיפגע".

 

מנכ"ל משרד השיכון אמר בסקירתו כי משרדו נערך לאפשר את הקדמת הכניסה של המתנחלים לפתרונות הדיור המוצעים להם. "במחצית אוגוסט נעמוד ערוכים ומוכנים עם 1,500 פתרונות למגורים זמניים לכל המתיישבים".

 

למנכ"ל משרד רה"מ הופנו שאלות ביחס לביורוקרטיה המסורבלת הנלווית, לטענת המתנחלים, לטיפול בכל בקשה. כהן הסביר: "אנו צריכים לטפל ב-1,700 משפחות שכולן פונות עכשיו, כשיש מינימום זמן שנדרש לבדיקות. בסופו של דבר, אנחנו אחראים גם על הכסף הציבורי. כשאתה אחראי על הכסף לא תוציא חצי מיליון שקל במקומות שאפשר להוציא פחות".

 

המנכ"ל, אילן כהן, ביקש להדגיש כי אין שום סיבה לחיות באוהלים בטענה שאין פתרונות: "מי שיחליט לחיות באוהל - זו זכותו, אך אין שום סיבה אובייקטיבית לכך שאנשים יישארו בלי קורת גג. אני מניח שעוד יהיו טראומות ומחזות לא קלים של אנשים שחיים באוהלים ועוברים תהליך קשה".

 

קראוונים במקום אבטיחים  

 

בין הפתרונות עליהם דובר - גם פתרון לחממות הגוש. בשיא סיפר על מו"מ שניהלו המתנחלים עצמם עם הגוף האמריקני הרשמי U.S-Aid, במסגרתו יקבלו על כל חממה כ-4,000 דולר. ויקטור ברגיל ממשרד הביטחון, שננזף על-ידי ראש הממשלה באחד הסיורים הקודמים באזור, סיפר לעיתונאים בסיור בנימה אישית: "מה שאותנו מפחיד זה הביקורים של ראש הממשלה. כשהוא מגיע, אנחנו נרגשים ואפילו קצת מפחדים. אבל יש פה בהחלט גם חדוות יצירה. נכנסנו לאתר לפני כחודשיים, זה היה שדה של אבטיחים שמהם מייצרים גרעינים ושלא אוכלים מהם". 

 

בתוך כך, בצבא מגבירים את ההכנות להתנתקות. בצאלים מתחיל היום תרגיל כהכנה לפינוי. ואילו ועדת הכלכלה של הכנסת אישרה את בקשת חיל הים לאשר הוראת שעה, במסגרתה ייאסר על השטת כלי שיט ישראליים מול חבל עזה, במרחק של 12 מייל מקו החוף. בצה"ל חוששים מניסיונות של מתנגדי ההתנתקות להפר את הסדר גם מן המים.

 

בהכנת הידיעה השתתף אילן מרסיאנו
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אלכס קולומויסקי
לשם מה הגיעו אבותינו: בשיא
צילום: אלכס קולומויסקי
צילום: לע"מ
אין סיבה לאוהלים: אילן כהן
צילום: לע"מ
צילום: צפריר אביוב
כבר ב-1 באוגוסט: קראווילות בניצן
צילום: צפריר אביוב
מומלצים