שתף קטע נבחר

 

שינוי גילתה: דוברות הכנסת "המעיטה" בנוכחות שלנו

בנתוני הכנסת שפורסמו היום הופיעו בתחתית רשימת הח"כים שהשתתפו בדיונים במליאה בכירי שינוי לפיד, פורז, זנדברג ובריילובסקי. אלא שמאוחר יותר התברר שמישהו בכנסת בילבל את הנתונים, ועירב את תקופת כהונתם כשרים שבה לא נכחו בכנסת כח"כים מן המניין. עוד מהנתונים: ראש הממשלה שרון בחר לנאום רק 9 פעמים, כמעט בתחתית הרשימה. ומי נכח בכל הישיבות? אהוד יתום, רוני בר-און ומיכאל גורלובסקי מהליכוד

ארבעת שרי שינוי לשעבר, יוסף (טומי) לפיד, אברהם פורז, אליעזר (מודי) זנדברג וויקטור בריילובסקי "מככבים" בתחתית טבלת ההשתתפות בדיונים ובהצבעות במליאת הכנסת. הנתונים נמסרו עם נעילת מושב הקיץ של הכנסת.

 

אלא שלאחר פרסום הנתונים, אצו אנשי שינוי לברר - ואז הסתבר כי בדוברות הכנסת טעו בעיבוד הנתונים והחשיבו בטעות גם את הימים שבהם כיהנו בכירי שינוי כשרים - ולפיכך נוכחותם בדיוני הכנסת היתה דלה. בשינוי הביעו כעס רב על הטעות שנפלה. עם זאת, יש לציין כי נתוני ההשתתפות בהצבעות של בכירי שינוי הם בין הנמוכים ביותר.

 

ועוד מהנתונים: רק שלושה ח"כים נכחו ב-100% מהישיבות - ח"כ אהוד יתום, ח"כ רוני בר-און וח"כ מיכאל גורלובסקי, כולם מהליכוד. במושב האחרון הוגשו 84 הצעות אי-אמון. הסיעה היחידה שלא הגישה הצעת אי-אמון היתה הליכוד. 3,224 שאילתות הוגשו, 3,016 הצעות לסדר היום, ו-274 שאילתות בעל פה.

 

גורמים בכנסת ביקשו לציין כי הנתונים הסטטיסטים מתייחסים גם לזמן כהונת בכירי שינוי כשרים, כאשר מתוקף תפקידם לא חויבו בנוכחות מלאה, וזו אחת הסיבות לנוכחותם המועטה.

 

יו"ר הכנסת, ראובן ריבלין, קבע במסיבת עיתונאים כי יו"ר הקואליציה, ח"כ גדעון סער, היה הח"כ המשפיע ביותר על עבודת הכנסת. המצטיינים בענייני חקיקה היו ח"כ גילה פינקלשטיין (מפד"ל) שהניחה 146 הצעות חוק, מתוכן עשר התקבלו. ח"כ שאול יהלום הניח גם הוא יותר מ-100 הצעות והצליח להעביר 12 בקריאה סופית.

 

המפלגה שהגישה את הכי הרבה הצעות אי-אמון היא ש"ס, 22 הצעות במושב הנוכחי ו-44 מאז הבחירות. רב הצעות האי-אמון שהוגשו על-ידי סיעות הקואליציה נגעו לנושאים כלכליים.

 

שרון בקושי מדבר במליאה

 

בשיא השלילי בטבלת הנואמים מחזיק ח"כ מיכאל גורלובסקי (7 פעמים). לא הרבה מעליו, בתחתית רשימת הנואמים, ניצב ראש הממשלה, אריאל שרון, שבחר לנאום רק 9 פעמים. בנו, עמרי שרון, נחלץ סוף סוף מהמקום האחרון בטבלת הנואמים, ועלה לדוכן 20 פעם.

 

מאיר שיטרית, השר המקשר בין הממשלה והכנסת, מחזיק בשיא הנאומים במליאה - 678 פעם, אחריו שרת המשפטים, ציפי לבני, שנאמה 416 נאומים. ח"כ דהאמשה הוא בכיר הנואמים בכנסת, מבין הח"כים שאינם שרים. הוא נאם במושב הקיץ 230 פעם ו-569 מאז תחילת הכנסת. לא הרבה מאחוריו ניצב ח"כ נסים זאב (ש"ס) שנאם 190 פעם במושב ובסך הכל 495 מאז הבחירות.

 

מתוך 1,249 שאילתות שהוגשו, 1,143 לא נענו בתוך 21 הימים המחויבים על-פי החוק. השר שנהג "לצפצף" על הכנסת בתשובה לשאילתות הוא השר לביטחון פנים, גדעון עזרא, שלא ענה ל-166 שאילתות בנושא ביטחון פנים. מי שואל הכי פחות שאילתות? יולי אדלשטיין, מיכאל גורולובסקי, אברהם (בייגה) שוחט ויובל שטייניץ.

 

אחמד טיבי רשם היסטוריה

 

במושב הנוכחי התקבלו 121 חוקים חדשים. חבר הכנסת אחמד טיבי הפך לח"כ הערבי הראשון מאז ומעולם שהצליח להעביר שלוש הצעות חוק בספר החוקים, כולם בנושאים חברתיים-כלכליים. 

 

הכנסת יוצאת היום לפגרת קיץ בת חודשיים וחצי. הנושאים המרכזיים שנדונו במושב הזה היו כלכליים, לאחר שבמושב הקודם אושרה תוכנית ההתנתקות. עוד חוקים מעניינים שנדונו במושב הזה היו החוק האוסר כפל תפקידים, שצפוי למנוע מעמיר פרץ מלהחזיק בתפקיד יו"ר ההסתדרות במקביל לתפקידו כחבר כנסת.

 

עוד חוק שנדון היה חוק האינתיפאדה, שבו מדינת ישראל מתנערת למעשה ומכסה עצמה באופן חוקי מלשלם פיצויים על נזק שנגרם לפלסטינים בלחימה בשטחים. בנוסף, אישרו הח"כים את התיקון לחוק חסינות חברי הכנסת, לאחר שהבינו שמוטב לקצץ קצת מסמכויותיהם בעניין הזה.

 

ראש הממשלה, אריאל שרון, לא נכח ביום האחרון למושב, בגלל ביקורו בפריז. את השניצל במזנון הכנסת תחליף ארוחה צרפתית כיד המלך בארמון האליזה.


פורסם לראשונה 27/07/2005 11:37

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
לפיד. הייתי שר
צילום: רויטרס
צילום: איי אף פי
בקושי נואם. שרון
צילום: איי אף פי
צילום: איי פי
כבר לא בתחתית. עמרי שרון
צילום: איי פי
צילום: ארז ארליכמן
היסטוריה בכנסת. טיבי
צילום: ארז ארליכמן
מומלצים