שתף קטע נבחר

נתבים אלחוטיים: מורה נבוכים

קשה לבחור נתבים לרשת אלחוטית. הבלבול נובע מעומס יתר של פרטים, ואזכורן של טכנולוגיות חדשות מסבך יותר מאשר מסביר. בכתבה זו קיבצנו עבורכם כמה נתבים אלחוטיים מומלצים והוספנו הסבר קצר על ההבדלים בין הטכנולוגיה השונות

קל להבין את היתרונות של רשת אלחוטית, אך בחירת החומרה היא משימה קשה הרבה יותר, במיוחד עכשיו, כאשר התעשייה עומדת לפני שינוי סטנדרטים שיגדיל את ביצועי הרשת ליותר מ-100 מגה-סיביות לשנייה.

 

הבלבול נובע מעומס יתר של פרטים, ואזכורן של טכנולוגיות חדשות מסבך יותר מאשר מסביר. קשה גם להשוות בין מוצרים. על גבי האריזה תראו כיתובים מסוג "מהיר פי 5", "MIMO", "Smart Antennas", "108 Mbps", "125 Mbps Mbps Pre-N", ועוד. אף אחד לא טורח להסביר למה הכוונה.

 

המוכרים יכוונו אתכם לבחור בחומרה עם שולי הרווח הגדולים ביותר עבורם. טווח המחירים לנתבים אלחוטיים נע בין עשרות דולרים לכ-180 דולר. מתאמים אלחוטיים למחשב נייד עולים בין 15 דולר לבין 130

דולר. מה הפלא שהקונים שואלים את עצמם, "מהיר פי 5 ממה?", ולא יודעים במה לבחור וכמה כסף עליהם להשקיע.

 

רוב הקונים עוד לא הפנימו את ההבדלים בין גרסאות a ,b ו-g של תקן 802.11 ולמה לא כל המוצרים בשוק רשאים לשאת את הלוגו של WiFi. עכשיו מדברים על תקן בהתהוות, שיסומן באות n, אבל עוד הרבה לפני שההצעות מתקבלות כתקן השוק מוצף במוצרים המתיימרים לעמוד בו. מבלבל? יותר גרוע! יש סכנה אמיתית של רכישת מוצר שיתגלה בעתיד כבלתי תואם לתקן.

 

מורה נבוכים

 

כאן אנחנו נכנסים לתמונה. נסייע לכם להבין מה מהירות המוצרים בקטגוריות השונות, ומה המותג הטוב ביותר בכל מחלקה. חילקנו את הסקירה לשלוש קטגוריות של מהירות: מהר, מהר יותר והכי מהר שיש. ואנו חייבים התנצלות מראש: כל מה שקשור בטכנולוגיות אלחוט אינו פשוט ובדרך כלל לא מוכר גם לאנשים שחיים את הטכנולוגיות הדיגיטליות כשיגרה. ננסה לסקור את המוצרים השונים מבלי להיכנס להסברים טכנולוגיים מסובכים.

 

מהיר: 802.11g

 

קטגוריה זו כוללת מוצרים בתקן 802.11g (להלן, g) המציע, תיאורטית, קצבי העברה של 54 מגה-סיביות לשניה (מסל"ש - Mbps). הקצב בפועל עומד על 20-21 מסל"ש. התקן הקודם – 802.11b (להלן b) הציע קצב של 11 מסל"ש תיאורטי, שמתורגם ל-4-6 מסל"ש במציאות. ולכן ניתן לומר שהתקן הנוכחי מציע קצב "מהיר פי 5" מהקודם.

 

מכשירי g משתמשים באותם תדרים בהם השתמשו מכשירי b, כלומר אין צורך בהחלפת הרדיו והאנטנות, אולם, שיטות האפנון שונות. למכשירי g תאימות לאחור לתקן b, משום שההבדל באפנון נובע מאלגוריתמים שונים המיושמים בתוכנה. יש להם אפשרות לפעול במצב תקשורת "g בלבד", המיועד לרשתות בהן יש רק מכשירי g, או במצב מעורב, המאפשר לתקשר עם מכשירי g ו-b הנמצאים באותה רשת. במצב מעורב התקשורת בין מכשירי g מגיעה לקצב של 17-18 מסל"ש. מצב מעורב הוא מצב ברירת המחדל ברוב המכשירים, אולם במצב "g בלבד" הביצועים טובים ביותר.

 

אבטחה, הצפנה ואותנטיקציה

 

כל המוצרים בכתבה זו תומכים בתקן האבטחה הבסיסי ביותר - WEP - ובהצפנת המידע בתקן WPA PSK. מוצרים לשימוש עסקי תומכים באותנטיקציה מבוססת 802.1x. אם אתם זקוקים לאבטחה נוספת, העדיפו מכשיר עם חומת אש אינטגרלית מסוג SPI (קיצור של stateful packet inspection) על פני מכשיר NAT (קיצור של network address translation).

 

חייבים לציין כי תקן WEP אינו חסין מפני פריצות ואם אתם חוששים להאזנות סתר או לגנבת מידע, עליכם לעלות כיתה לתקן החזק יותר WPA. אבל הכי חשוב זה להפעיל את האבטחה הקיימת כבררת מחדל. לא תאמינו כמה כל לגנוב מכם את כל הסודות כאשר הרשת האלחוטית לא מוגנת כראוי.

 

ציוד בתקן g הוא הרף התחתון למשתמשים פרטיים ועסקיים. הוא מציע תכונות אבטחה טובה יותר וביצועים משופרים בהשוואה לציוד b. כשתרצו להזרים וידאו ברשת הביתית לא תהיה לכם ברירה אלא לבחור בציוד g (או ציוד מתקדם יותר).

 

החלופה ל-802.11n מבחינת מהירות וטכנולוגיה בוגרת היא 802.11a. בתקן הזה משתמשים בפס תדרים שונה - ולכן, יש צורך ברדיו אחר ובאנטנות שונות, שמותאמים לשידור ולקליטה בסביבות ה-5 גיגהרץ (במקום 2.4 גיגהרץ). מסיבות שונות התקן הזה, על אף יתרונותיו הרבים (וחסרונותיו המעטים) לא תפס ומעט משתמשים בו. עיקר השימוש כיום הוא ברשתות ארגוניות אלחוטיות, כאשר צריך לשרת מספר גדול של משתמשים סימולטניים במרחב פיזי קטן יחסית. בתקן הזה יש יותר ערוצים לשידור - אבל התדר הגבוה מגביל את הטווח, במיוחד בבניינים מאבן ולבנים.

 

  • Belkin F5D7230-4

 

הנתב מציע תכונות מתקדמות אבל אין לו פיירוול SPI. הביצועים מרשימים

בטווח 20 מטר. מעל 33 מטר הביצועים בינוניים. התיעוד המודפס מקיף, ויש הוראות שימושיות לקביעת תצורה. חוויית ההתקנה היתה חיובית. חסר חיווי על סיום התקנת כרטיס הלקוח. יש אפשרות לבקרת הורים על גלישת ילדים בתשלום חודשי. אם אתם לא חייבים מהירות או SPI זו בחירה טובה.

 

מחיר נתב: 80 דולר. מחיר כרטיס: 60 דולר (מחירי ארה"ב). לחצו כאן להשוואת מחירים בערוץ הקניות.

אתר יצרן: www.belkin.com

ציון:

 

  • D-Link AirPlus DI-524

 

נתב DI-524 הוא למעשה DI-624 הארוז בקופסה קטנה יותר, וללא מצב טורבו (108 מסל"ש). הביצועים הם מתחום האמצע. יש תכונות טובות וההתקנה קלה הודות לאשף. הנתב מציע אזור מפורז (DMZ)

וירטואלי ו-VPN. חסר פיירוול SPI. לצורכי אבטחה ניתן לבחור בין WEP, WPA עם מפתח שיתופי או אבטחת 802.1x מסוג SKIP (Temporal Key Integrity Protocol) באמצעות שרת RADIUS. שווה הצצה.

 

מחיר: נתב: 44 דולר, מחיר כרטיס: 40 דולר (מחירי ארה"ב). לחצו כאן להשוואת מחירים בערוץ הקניות.

אתר יצרן: www.dlink.com

ציון:

  

  • Linksys Wireless-G WRT54G (בחירת העורכים של PC MAGAZINE)

 

היתרון הגדול ביותר של נתב זה הוא ממשק המשתמש המשובח, הן של הנתב עצמו והן של הלקוח. יש תכונות נרחבות, אפשרויות אבטחה מגוונות דוגמת WEP, WPA (עם preshared key), גם

 802.1x וסינון כתובות MAC. גיימרים יעריכו את האפשרות לפתוח שערים למשחקים מקוונים ואת התמיכה ב-DMZ. יש גם בקרת פס רחבQoS.

 

יש עזרה מקוונת מקיפה ותמיכת UPnP. הנתב אינו בראש הרשימה מבחינת ביצועים, אבל שמר על הכושר גם בטווחים של 20 עד 40 מטר. למעשה הוא שידר בהצלחה גם בטווח של 53 מטר. זה נתב רמת כניסה מוצלח, עם ממשק טוב ואבטחה מגוונת.

 

מחירים: נתב: 70 דולר, מחיר כרטיס: 60 דולר (מחירי ארה"ב). לחצו כאן להשוואת מחירים בערוץ הקניות.

אתר יצרן: www.linksys.com

ציון:

 

  • Netgear WGR614

 

המארז הלבן של הנתב יקרוץ למשתמשי מקינטוש ו-PC כאחד. הוא לא רק יפה, יש לו תכונות מתקדמות, וממשק טוב. התקנת הנתב והלקוח חלקה, הודות להוראות המפורטות ולאשף. הנתב תומך

ב-port forwarding ובסינון תוכן פשוט. יש פיירוול SPI, וכן WEP ו-WPA (עם preshared key). הביצועים טובים, ודומים לאלה של Linksys.

 

הנתב מספק 2.9 מסל"ש בטווח 53 מטר - הקצה הגבוה ביותר בקטגוריה. אם אתם מעונינים בנתב g עם אבטחה מתקדמת, העיפו בו מבט. עם זאת, הממשק של Linksys מוצלח יותר.

 

מחיר: נתב: 70 דולר, מחיר כרטיס: 60 דולר. לחצו כאן להשוואת מחירים בערוץ הקניות

אתר היצרן: www.netgear.com

ציון:

 

מהיר יותר: 802.11g משופר

 

תקן מורחב (enhanced) יכול להעיד על כך שיש למכשיר יכולת פעולה הדדית (interoperability) עם מכשירים אחרים של אותו יצרן. יש מכשירים שחורגים מהתקן ומצליחים לשבור את גבולות הטווח וקצב ההעברה. כשהם פועלים במצב זה הם יכולים לתקשר רק עם מכשירים אחרים מסוגם, ואין להם יכולת פעולה הדדית מול מכשירים תקניים.

 

אם אתם בוחרים בנתבים אלה, אתם נכנסים לקשר ארוך עם הספק - ולכן כדי להיות זהיר. לברר את היציבות העסקית שלו, את יכולתו להציע את כל מגוון המוצרים הנדרשים היום ומחר, ואת נכונותו לשדרג במידת הצורך את המוצרים שלו למה שמסתמן כתקן עתידי.

 

ערכת השבבים קובעת את הטכניקה

 

חברות Belkin, Buffalo ו-Linksys מציעות נתבים המבוססים על ערכת השבבים של Broadcom. ערכת שבבים זו מאפשרת עבודה במצב המכונה על ידה Afterburner. חברת Linksys ממתגת את מצב g המשופר בשם SpeedBooster, חברת Belkin קוראת לזה HSM (קיצור של High-Speed Mode) ו-Buffalo קוראת לו 125* High Speed Mode.

 

השלוש טוענות לשיפור של 20%-30% בביצועים בהשוואה למכשירי g רגילים: 27-28 מסל"ש במצב משופר, בהשוואה ל-20-21 מסל"ש במצב g רגיל.

 

נתבים בקטגוריית מהיר יותר שימושיים למי שזקוק לביצועים שנתבי g רגילים אינם יכולים לספק, ואינו רוצה להשקיע את מיטב כספו בטכנולוגיות חדישות ויקרות יותר. השיטות שהזכרנו מספקות ביצועים משופרים ושומרות על תאימות לאחור. זו הקטגוריה המומלצת לרוב הקונים.

 

  • Belkin F5D7231-4

 

חבל שהביצועים לא מרהיבים כמו רשימת התכונות. תמצאו בנתב הכל, החל מתמיכה ב-MAC address cloning וכלה במסנני כתובות IP ופיירוול SPI. ניתן לעדכן את הנתב באופן מקוון.

משתמשים יכולים לגבות בקלות את מידע התצורה. יש אפשרות לקבל שירות בקרת הורים.

 

אחד מחסרונות הנתב הוא, כאמור, הביצועים הבינוניים. הטווח סביר רק כשהוא לא במצב High Speed Mode. כדי להשיג טווח הגיוני יש להשתמש במצב frame bursting, בו התקשורת איטית יותר. חסרון זה גורר מטה את הציון.

 

מחירים: נתב: 104 דולר, מחיר כרטיס: 81 דולר (מחירי ארה"ב).

אתר היצרן: www.belkin.com

ציון:

  •  D-Link AirPlus Xtreme G DI-624

 

הביצועים הם הדבר המעניין ביותר בנתב זה. הוא מסוגל לשדר בקצב של 43 מסל"ש בטווח של 20 מטר, ובקצב של 5.5 מסל"ש בטווח של 53 מטר. כדי לפעול בקצבים כאלה עליו להיות בתצורת 108

סטטית, שאינה תואמת למכשירי g רגילים. הביצועים מושגים באמצעות איחוד ערוצים, העלול להפריע לרשתות סמוכות. עם זאת, הישג המהירות ראוי לציון.

 

אהבנו את אשף ההתקנה ואת התיעוד, אולם לא נוח לכבות את לקוח Microsoft Windows באופן ידני, כדי להשתמש בעזר של D-Link. בין התכונות תמצאו תמיכת DMZ, סינון, יכולות DDNS ו-NAT שניתן לקבוע את תצורתו. בקרת ההורים מאכזבת. יכולות האבטחה כוללות WPA (עם preshared key) או 802.1x בנוסף ל-WEP. לסיכום, זה נתב מרשים לחובבי מהירות, אולם ההפרעה לרשתות סמוכות והסרבול בהתקנה מורידים את הציון.

 

מחירים: נתב: 66 דולר, מחיר כרטיס: 60 דולר (מחירי ארה"ב). לחצו כאן להשוואת מחירים בערוץ הקניות.

אתר יצרן: www.dlink.com

ציון:

  

  • Linksys Wireless-G WRT54GS  (בחירת העורכים של PC MAGAZINE)

 

נתב זה הוא אחיו הגדול של WRT54G. הוא מציע את טכנולוגיית Afterburner המבוססת על ערכת השבבים של Broadcom. הטכנולוגיה אינה מפריעה לתקשורת של רשתות סמוכות.

 יש תכונות חביבות וטווח שידור טוב. קיימת אפשרות לבקרת הורים בתשלום דמי מנוי.

 

יש צורך להזין כתובות אתרים לחסימה באופן ידני. ניתן להגדיר שעות שימוש מותרות, לפי משתמשים. ניתן לקבל התרעות דואר אלקטרוני ולסנן תוכן. הנתב כולל שרת DHCP, DMZ, UPnP ותומך ביישומים הזקוקים לחיבורי TCP/UDP. הביצועים אינם הטובים ביותר, אבל אנו מעדיפים אותו, משום שהוא מציע תכונות מתקדמות, לרבות בקרת הורים, ואינו מפריע לשכנים.

 

מחירים: מחיר נתב: 90 דולר, מחיר כרטיס: 70 דולר (מחירי ארה"ב). לחצו כאן להשוואת מחירים בערוץ הקניות.

אתר יצרן: www.linksys.com

ציון:

 

  • Netgear WGT624

 

הנתב בעל המראה הכסוף מציע התקנה קלה, מגוון תכונות סביר, וביצועים כוללים בינוניים. אנו אוהבים את ההתקנה האינטואיטיבית ואת ממשק הרשת. דרך דף הבית של הנתב קישור לאתר

 היצרן לצורך הורדת עדכונים. בין התכונות תמצאו port forwarding, VPN, dynamic DNS, service blocking, UPnP ועוד.

 

יש אמצעי אבטחה נאותים, אבל חסרה בקרת הורים יעילה. הביצועים קצת מאכזבים בהשוואה לנתבי D-Link ו-Linksys. אפילו במצב בו מאוחדים ערוצים, הקצב אינו מרהיב. המכשיר לא הצליח לשדר לטווח של 53 מטר. בשורה התחתונה, הביצועים מושכים את הציון כלפי מטה.

 

מחירים: נתב: 90 דולר, מחיר כרטיס: 70 דולר (מחירי ארה"ב). לחצו כאן להשוואת מחירים בערוץ הקניות.

אתר היצרן: www.netgear.com

ציון:

 

הכי מהיר שיש: טכנולוגיית MIMO

 

טכנולוגיות חדשות מציעות טווחים משופרים וביצועים טובים יותר, אך עלולות לבלבל את כל המשתמשים שאינם בחזית הטכנולוגיה. הועדה שאחראית על התקן העתידי n בארגון הבינ"ל של מהנדסי האלקטרוניקה (IEEE) שואפת לקצב העברה מציאותי של 100 מסל"ש.

 

זה לא טריוויאלי, ויש מספר חלופות שיתרונותיהן וחסרונותיהן מהוות תחמושת קטלנית במאבק המסחרי הזה - ולכן, מעריכים שהתקן לא יצא לפני 2007. עד אז, יש מספר פתרונות שמכנים את עצמם "pre-n". משותף לכולן השימוש ב-MIMO (קיצור של Multiple Input, Multiple Output) מונח המתאר טכניקת ריבוי האנטנות עליה מתבססים כמעט את כל המוצרים המהירים ביותר.

 

מוצרים בקטגוריית הכי מהיר הקיים, מתאימים למי שחייב ביצועים הכי טובים האפשריים, בכל מחיר, ואינו יכול להסתפק במוצרים מהירים רגילים. יש להבין שלמרות הכיתוב pre-n, המוצרים בקטגוריה לא יתמכו בתקן n. בניגוד לקלות בה מוצרי Pre g הפכו ל-g אמיתי אחרי שהתקן אושר, הפעם כמעט בטוח שידרשו שינויים משמעותיים בחומרה, שלא יאפשרו שדרוג קל ומהיר. ללקוחות עסקיים עם תשתית בטכנולוגיית g מומלץ לחכות להופעת תקן רשמי לפני שנכנסים להשקעות בחומרה.

 

  • Belkin Wireless Pre-n Router F5D8230-4

 

נתב זה מבוסס על ערכת השבבים של Airgo Networks. בנוסף לתפקוד סביר בטווח שידור נורמלי, הוא הצטיין גם בטווח ארוך - 12.5 מסל"ש בטווח של 53 מטר. ממשק הנתב והכרטיס ענייניים. י

ש פיירוול SPI, שרת DHCP ואפשרויות אבטחה הכוללות MAC, WEP ו-WPA (עם preshared key).

 

כמו כן, תומך הנתב ב-DDNS וב-DMZ. האינטגרציה לבקרת הורים היא תוספת מבורכת. התכונות מגוונות, והביצועים טובים, אולם אינם מתקרבים לאלה של מוצרי Netgear ו-Linksys בקטגוריה.

  

מחירים: נתב: 160 דולר, מחיר כרטיס: 110 דולר.

אתר היצרן: www.belkin.com

ציון:

 

  • Linksys Wireless-G WRT54GX (בחירת העורכים של PC MAGAZINE)

 

נתב Linksys Wireless-G WRT54GX המצויד ב-SRX (קיצור של Speed and Range eXpansion) מבוסס על ערכת שבביMIMO מבית Airgo Networks. אם אתם מעונינים בחוויית התקנה נטולת

כאבים, בביצועים מרשימים ובאבטחה מתקדמת, זה הנתב עבורכם.

 

הנתב מאוחסן במארז כסוף, עם שלוש אנטנות בסידור מרחבי משולש. סידור זה מרחיק אותן זו מזו וחוסך מקום. הממשק המוצלח זהה לזה של הנתב WRT54G. ההתקנה קלה ופשוטה הודות לאשף ולעזרה.

 

למעט קצב שידור איטי במרחק 30 ס"מ (5.9 מסל"ש), מפגין הנתב תפוקות מרשימות כמעט כמו של נתב Netgear WGM124. אנו מעדיפים את WRT54GX משום שהוא מצטיין לא רק במהירות אלא גם בממשק, באפשרויות האבטחה ובמגוון התכונות.

 

מחירים: נתב: 200 דולר, מחיר כרטיס: 130 דולר.

אתר היצרן: www.linksys.com

ציון:

  

  • Netgear Pre-N Wireless WGM124

 

כשמדובר על מהירות קשה לנצח את הנתב הזה, המבוסס על ערכת השבבים של Airgo Networks, ומצויד בשלוש אנטנות בפאותיו השונות. הוא מספק אות חזק באופן עקבי,

 ומתעלה מעל כל המתחרים בטווחי שידור ארוכים. קצב השידור בטווח של 40 מטר הוא 22.6 מסל"ש, והקצב בטווח של 53 מטר הוא 15.6 מסל"ש. הממשק מוצלח ביותר, אבל התכונות פחותות בהשוואה לנתבים אחרים.

 

יש אמנם פיירוול, אך התאכזבנו מחסרונה של בקרת הורים אפקטיבית, והיעדר אפשרויות אבטחה למעט WPA (עם preshared key). בקיצור, הנתב מתאים למי שמעדיף ביצועי מהירות על תכונות מתקדמות. אנו מעדיפים את Linksys WRT54GX.

 

מחירים: נתב: 150 דולר, מחיר כרטיס: 100 דולר

אתר היצרן: www.netgear.com

ציון:


 

  • Netgear RangeMax WPN824

 

לו דירגנו מוצרים לפי עיצובם, זה היה הזוכה. הנתב משובץ בנוריות LED ונראה פשוט יפה. הוא משלב ערכת שבבים Atheros Super G עם אנטנות בטכנולוגיית BeamFlex. הטכנולוגיה משתמשת

 בשבע אנטנות פנימיות, בשילוב עם signal pattern detection על מנת ליצור את שילוב האנטנות היעיל ביותר לשליחת וקבלת נתונים, בהתחשב בתנאי הסביבה.

 

יכולת channel bonding החוברת ל-RangeMax השיגה ביצועים משביעי רצון בטווח 40 מטר - 15.4 מסל"ש. עם זאת, בטווח 53 מטר קצב השידור היה 4.7 מסל"ש בלבד. נתבים אחרים השיגו קצב מהיר פי שלוש. מגוון התכונות והממשק זהים לאלה של נתב WGT624. הביצועים הבינוניים הופכים את הנתב לקנייה טובה, אך לא מצוינת.

 

מחירים: נתב: 150 דולר, מחיר כרטיס: 80 דולר (מחירי ארה"ב). לחצו כאן להשוואת מחירים בערוץ הקניות.

 

אתר היצרן: www.netgear.com

ציון:

 

תרגום: נדבי נוקד

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אלחוט. מי נגד מי?
צילום: פי סי מגזין
מומלצים