שתף קטע נבחר

 

13 אלף שוטרים וחיילים ימנעו גישה לגוש קטיף

מפכ"ל המשטרה, רב-ניצב משה קראדי, אישר פריסת 13 אלף שוטרים וחיילים, מחציתם באופקים ומחציתם באזורים הסובבים את הרצועה. המטרה: למנוע ממפגיני הימין לצעוד בערב לגוש קטיף. דניאלה וייס, ששוחררה ממעצר, אומרת ל-ynet: "המטרה שלנו היא להגיע לגוש קטיף גם במחיר שיעצרו אותנו עוד פעם". מתנגדי ההתנתקות דחו את הצעת המשטרה לצעוד בתוך אופקים

המשטרה נערכת למנוע את צעדת הימין לרצועה: 13 אלף חיילים ושוטרים פרוסים ברחבי אופקים, כדי למנוע מבאי עצרת הימין להתקדם לכיוון גוש קטיף, כפי שהם הודיעו שיעשו בתום העצרת הערב (יום ד'). 6,500 שוטרים וחיילים נמצאים באופקים, והיתר מעבים את הכוחות הסובבים את רצועת עזה. בינתיים, הודיעה ראש מועצת קדומים, דניאלה וייס, שלא איכפת לה להיעצר שוב. עם שחרורה ממעצר, הגיעה וייס לאופקים.

 

 

אחר הצהריים התקיימה פגישה בין יו"ר מועצת יש"ע, בנצי ליברמן, לבין מפקד מחוז הדרום במשטרה, ניצב אורי בר-לב. במהלך הפגישה ניצב בר-לב אמר לליברמן, כי המשטרה מוכנה לאפשר למתנחלים לקיים צעדה בתוך אופקים, ולצעוד כמה מאות מטרים בלבד מחוץ לעיר. ניצב בר-לב הבהיר כי לא תתאפשר למתנגדי ההתנתקות צעדה לעבר גוש קטיף. ליברמן לא קיבל את ההצעה, והפגישה הסתיימה ללא תוצאות.

 

מוקדם יותר קיים מפכ"ל המשטרה, רב-ניצב משה קראדי, הערכת מצב עם הפיקוד הבכיר של המשטרה ופיקוד מחוז הדרום. במהלך הערכת המצב הוצגה התוכנית המבצעית של מחוז הדרום לקראת האירוע המתוכנן הערב באופקים. המפכ"ל אישר את התוכנית, הכוללת פריסת אלפי שוטרים וחיילים שייערכו למנוע כל ניסיון למעבר והגעה לגוש קטיף.

 

בשעה 19:00 תתקיים עצרת במרכז אופקים ובסיומה, בשעה 20:00 עד 20:30 מתכוונים המשתתפים להתחיל לצעוד לכיוון גוש קטיף, כשבראש יצעדו רבנים, אישי ציבור וראשי מועצת יש"ע. לדברי ראש המועצה האזורית דרום הר חברון, צביקי בר-חי, מתנגדי ההתנתקות ייצאו לצעדה בערב, כאיש אחד, ולא יתפצלו לקבוצות קטנות יותר. זאת, לדבריו, על-מנת שיהיה לראשי הצועדים קל יותר לנווט את השיירה. עם זאת, הוא לא שלל את האפשרות לפיה במהלך הצעדה יתפצלו הצועדים וייפנו חלקם לימין וחלקם לשמאל. "אם כוחות הביטחון יעצרו אותנו, ננסה להידבר איתם", אמר. 


מפגינים באוהלים ועל הדשא (צילום: איי.אף.פי)

 

אחר הצהריים עצרו כוחות צה"ל והמשטרה 20 ממתנגדי ההתנתקות, בהם חמישה בני נוער, כשניסו להיכנס לאזור כיסופים ומשם לגוש קטיף. העצורים הועברו לחקירה במפקדה המשימתית לחקירות של משטרת ישראל בסמוך לכלא אוהלי קידר שבבאר שבע. ביממה האחרונה נעצרו כ-40 חשודים בניסיון לחדור לגוש קטיף.

 

ראש מועצת קדומים, דניאלה וייס, נעצרה לפנות בוקר כאשר ניסתה עם עוד קבוצת נשים לפרוץ את מחסום המשטרה בצומת סעד לכיוון כיסופים בתום העצרת בשדרות. בראיון ל-ynet היא מבהירה: "המטרה שלנו היא להגיע לגוש קטיף גם במחיר שיעצרו אותנו עוד פעם". בצהריים אישר המפכ"ל את תוכניות מחוז הדרום לפריסת אלפי שוטרים וחיילים, כדי למנוע את הגעתם של אלפי מתנגדי ההתנתקות מאופקים לגוש קטיף.

 

דניאלה וייס משחזרת את האירועים שקדמו למעצרה: "אחרי העצרת בשדרות התחלנו לצעוד. זה היה אחד הדברים המדהימים ביותר. קבוצה של מאות נשים וילדים וגם גברים שהצטרפו מועדים בחושך בשבילים שסימנו מראש עוד לפני הצעדה. צעדנו קילומטר אחרי קילומטר ואז פטרול צבאי גילה אותנו באזור קיבוץ סעד. זה היה בסביבות השעה 1:30 בלילה".

 

לדברי וייס, "מה שחימם את האווירה היה שקצינת משטרה הוציאה איזשהו דף עם צו ואמרה לנו שמדובר שטח צבאי סגור האוסר עלינו להיות כאן. אנחנו התחממנו ואמרנו שזה בתחומי מדינת ישראל הקטנטונת. זו מדינה חופשית שלנו. שאלנו אותה אם הצו הזה הוא מנדטורי והיא ענתה בתוקף 'כן. זה על-פי החוקים המנדטוריים'".

 

אחר כך, סיפרה, "מאות חיילים כיתרו והשוטרים היו אלימים. היינו צמודים בין מעקה בטיחות לכביש והם מחצו אותנו. אחד הקצינים אמר לחיילים 'ללחוץ בכוח, בכוח'. הם עצרו את כולם, וחלק הורדו בשדרות. 20 איש נלקחו לתא המעצר בבאר שבע. בסביבות 3:00 בלילה הגענו לבאר שבע. היינו שם עד הבוקר. כל אחד מאיתנו זומן לחוקר משטרתי ונשאלנו שאלות", סיפרה וייס, "אני הסברתי לחוקר כמה מזעזע שמגרשים יהודים מביתם". לבסוף, שוחררה בערבות עצמית של 5,000 שקלים, לדבריה ללא תנאים מגבילים.

 

ואחרי המעצר, חזרה לאירועי המחאה, הפעם באופקים, "זה מדהים לראות את כמות האנשים שהגיעה לכאן ואת העוצמה והנחישות שלהם". 

 

מפקד המחוז הצפוני נותן דוגמה אישית

 

בעוד המשטרה נערכת לצעדת הענק באופקים, תושבי הקריות שפשפו את עיניהם בתדהמה כאשר גילו שהשוטר המטפל בבעיותיהם השוטפות הוא לא אחר מאשר מפקד המחוז הצפוני במשטרה, ניצב דן רונן. 600 שוטרים שלח המחוז הצפוני לדרום הארץ, לטובת משימת ההתנתקות. אלף נוספים נמצאים בעצרת בדרום ובצפון חשים היטב במחסור בכוח האדם.

 

רונן, שהודיע כי הוא לא מוכן שאזרח כלשהו יצלצל למוקד 100 ולא יקבל מענה, עשה מעשה והחליט להפוך לשוטר סיור מן המניין. בנוסף, הוא נתן הוראה דומה לכל שוטרי המטה והקצינים הבכירים במרחב.

 

הבוקר, לדוגמה, הגיע רונן לבית בקריית-ים שבו דווח על פריצה. לאחר מכן הוא ערך ביקורת לכלי רכב באזור התעשייה בקריית ביאליק, שם עצר מבוקש לחקירה והוריד מהכביש שתי מכוניות בשל ליקויי בטיחות. "בלי תגבור של אנשי המטה לא היינו עומדים במשימות השוטפות", אמר ל-ynet. "אני צמחתי מהשטח ועשיתי הרבה תפקידי שטח בעברי. טוב לחזור".


פורסם לראשונה 03/08/2005 13:36

 

בהכנת הידיעה השתתפו ירון דרוקמן ורוני סופר
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איי פי
ההמונים באופקים
צילום: איי פי
צילום: שאול גולן
לא אכפת לה להיעצר. דניאלה וייס
צילום: שאול גולן
צילום: ירון ברנר
נערכים באופקים
צילום: ירון ברנר
צילום: ירון ברנר
תפילת שחרית
צילום: ירון ברנר
מומלצים