שתף קטע נבחר

 

"הובטח לנו שהנסיגה מעזה לא תהיה האחרונה"

עם תחילת תהליך הנסיגה הישראלית מעזה מבהיר היועץ לביטחון לאומי ברשות הפלסטינית, ג'בריל רג'וב, כי קיבל הבטחה מהאמריקנים לגבי המשך מימוש תכנית מפת הדרכים. רג'וב הוסיף כי ביום שאחרי יציאת ישראל מעזה הוא מייחל לסיוע פוליטי וכלכלי ממדינות ערב מאחר ו"הדרישות לבניית מדינה מצריכות תשתית בסיסית" שאינה קיימת כרגע

עזה כצעד ראשון. היועץ לביטחון לאומי ברשות הפלסטינית, ג'בריל רג'וב, אמר כי הרשות קיבלה הבהרות אמריקניות לפיהן יציאת ישראל מעזה תהיה לפי מתווה מפת הדרכים וזאת למרות חששות הפלסטינים שהנסיגה הנוכחית תהיה הראשונה והאחרונה.

 

 

בראיון לעיתון "א-שרק אל-אווסט" היוצא לאור בלונדון, אמר רג'וב השוהה בקהיר, כי בראש סדר העדיפויות של הרשות הפלסטינית נמצא עתה עניין השבתם של הפליטים הפלסטינים מלבנון לעזה. ביום שבת האחרון דיווח העיתון "אל-חיאת" היוצא אף הוא בלונדון, כי השר לענייני הפליטים ברשות הפלסטינית, עבאס זכי, העושה בלבנון, מקיים שיחות סביב האפשרות שאלפי חמושים פלסטינים יגיעו מלבנון לעזה, ובכך תזכה הרשות בכוח חמוש שיהיה נאמן לה ומצד שני תכריז על מימוש הסעיף בהחלטה 1559 של מועצת הביטחון, הקובע כי יש לפרק את המיליציות החמושות בלבנון. רג'וב, מכל מקום, אמר בהקשר זה כי מדובר בעניין פלסטיני פנימי וכי אין צורך להיוועץ בעניין זה עם ישראל.

 

"הפלסטינים בלבנון נמצאים בראש סדר העדיפויות של ההנהגה הפלסטינית משום שהם סובלים מתנאים קשים במיוחד", אמר רג'וב. "הבהרנו ללבנונים שאין שום סיבה לדאגה בנושא יישוב הפליטים שם וכי הימצאות הפלסטינים בלבנון תורמת ליציבות במדינה. אנו מצפים לשובם למולדת ולפתור את בעיותיהם".


חגיגות בעזה. עכשיו צריך להתחיל לבנות מדינה (צילום - איי אף פי)

 

כשנשאל האם ישובו פלסטינים אלו לעזה אמר רג'וב: "נקדם בברכה את שובם, בבתינו ובליבנו. לישראל אין קשר לעניין זה אחרי שתיסוג מעזה. הבעיה היא קליטתם של הפלסטינים בלבנון, המונים כ-400 אלף. הדבר החשוב ביותר הוא שנפחית מעט מהסבל שלהם".

 

לא אחת נטען שהפלסטינים, למרות מיפגני השמחה האחרונים, דווקא חוששים מתוכנית ההתנתקות. על כך אמר רג'וב: "ראש הממשלה הישראלי, אריאל שרון, והממשל הימני בישראל, פועלים כדי שזאת תהיה הנסיגה הראשונה והאחרונה. אולם, הקהיליה הבינלאומית וארצות הברית סבורות כי מקור הסמכות הוא החוק הבינלאומי המוצא את ביטויו במפת הדרכים. קיבלנו מסרי הרגעה מצד ארצות הברית במהלך הפסגה האמריקנית-פלסטינית וכך גם בביקורה של מזכירת המדינה האמריקנית באזור.

 

"קונודוליסה רייס הבהירה לנו כי עזה לא תהפוך לכלא גדול, שהנסיגה ממנה לא תהיה הראשונה והאחרונה וכי יהיה רצף גיאוגרפי בין הגדה המערבית לרצועת עזה. היא הוסיפה כי ההתנחלות וגדר ההפרדה מאיימות על סוגיות הסדר הקבע בעתיד, ואלה לדעתי איתותים חיוביים. מה שנחוץ עתה הוא מאמץ כלל ערבי שיספק רשת ביטחון והגנה לסיום הכיבוש הישראלי לפי מפת הדרכים".

 

אשר לסיוע לו מייחלים ברשות הפלסטינית ממדינות ערב, אמר רג'וב: "אנו זקוקים לסיוע בדמותה של עמדה ערבית פוליטית וכלכלית שתתמוך ביוזמה הסעודית ובמפת הדרכים, באופן שיבטיח שנסיגת ישראל תתבצע לפי החוק האיזורי והבינלאומי. אנו מקווים שהסיוע הזה יחל כבר היום משום שאנחנו במצוקה גדולה מאד מכל הבחינות. הדרישות לבניין מדינה מצריכות תשתית בסיסית הכוללת אספקת הצרכים המינימלים לעם הפלסטיני כדי שיוכל לחיות בביטחון. אנו חושב שמנהיגי ערב מוכנים לסייע, והעדות לכך היא יוזמתו של שליט האמירויות, השייח חליפה בן זאיד, שהחליט לבנות יישוב פלסטיני. זהו מסר עצום".

 

לשאלה מה לדעתו יקרה ביום שאחרי הנסיגה מעזה, ענה רג'וב: "מה ששולט בקשר שבין הפלסטינים לישראל הוא ההתנהגות הישראלית. אם 'המכונה הישראלית' תמשיך בכיוון של העמקת הכיבוש וההתנחלות בגדה המערבית ובמזרח ירושלים – הרי שבכך תדחוף ישראל את עמנו לממש את זכותו להתנגד לכיבוש".

 

אשר לסוגיית המשא ומתן העתידי עם ישראל, בדגש על סוגיית ירושלים, אמר רג'וב כי אין מניעה מצד הרשות לכך שירושלים תהפוך לעיר בינלאומית בכל שטחה, המערבי והמזרחי. "לא נקבל לעולם ריבונות ישראלית על המקומות הקדושים לאיסלאם ולנצרות בירושלים", אמר.

 

"אין לנו מניעה שירושלים, המזרחית והמערבית, תהפוך לעיר בינלאומית. קיבלנו את הפתרון לפיו מזרח ירושלים תהיה בירתנו ותהיה לנו עליה ריבונות מלאה. אם ישנו רעיון להפוך את העיר לבינלאומית – אנו מברכים על כך, אין לנו בעיה עם זה, אולם לא נקבל את שליטת הישראלים במקומות הקדושים לאיסלאם ולנצרות. לא מקובל עלינו שמוסלמי ונוצרי יזדקק לאישור מישראל".

 

השר לעניינים אזרחיים ברשות הפלסטינית, מוחמד דחלאן, אמר היום לעיתונאים בעזה כי בשלב הבא תתמקד הרשות הפלסטינית בסוגיית האסירים. דחלאן אמר כי "נושא האסירים הגיבורים שלנו יהיה בראש סדר העדיפויות שלנו ולא נעשה טעויות נוספות בנוגע לטיפול בעניינם. לגבי אסירים עם דם על הידיים אמר דחלאן: "גם בנוגע אליהם תקרוסנה כל העמדות וההצהרות הישראליות".

 

בהכנת הידיעה השתתף עלי ואקד
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: זום 77
רג'וב. לא הנסיגה האחרונה
צילום: זום 77
צילום: איי פי
דחלאן. האסירים - במרכז סדר היום
צילום: איי פי
מומלצים