שתף קטע נבחר

 

מדענים פיתחו עור מלאכותי לרובוטים

חוקרים יפנים דיווחו כי הצליחו לפתח עור אלקטרוני גמיש, שעלות הייצור שלו נמוכה, ויאפשר לרובוטים לחוש לחץ, חום, אור, לחות, קול ועוד

עור אלקטרוני גמיש יספק לרובוטים, מושבי מכוניות ואפילו לשטיחים, את היכולת לחוש לחץ וחום, טענו חוקרים יפנים ביום שני.

 

החוקרים דיווחו כי "העור" לא רק קולט חום ולחץ, אלא הוא גם גמיש, זול וקל לייצור. אנשי הצוות, שפרסמו את מחקרם בכתב העת PNAS של האקדמיה הלאומית למדעים בארה"ב, מסרו כי העור המלאכותי שלהם עשוי אף לעלות ברגישותו על עור אנושי.

 

"עורות מלאכותיים נמתחים, המיועדים עבור בני אדם, זמינים כבר בצורה מסחרית, אולם חסרה להם הפונקציונליות החשמלית", כתב טאקאו סומיה מאוניברסיטת טוקיו, המחבר הראשי של המחקר. "כמה חומרים גמישים, כמו גומי למשל, משמשים לפעולות יומיומיות, אולם מוליכות החשמל שלהם אינה מספקת", ציין.

 

העיצוב דמוי הרשת שפיתחו החוקרים איפשר להם להטמיע מספר מעגלים אלקטרוניים מבוססי טרנזיסטורים על גבי שכבת פלסטיק גמישה, על מנת לחוש לחץ, ונערו במוליכים למחצה בכדי לחוש חום. לדבריהם, ניתן יהיה להוסיף בקלות גם סוגים אחרים של חיישנים.

 

בשלב הזה פותחו שני העורות, זה המסוגל לחוש לחץ וזה המסוגל לחוש טמפרטורה, לחוד, אולם החוקרים אינם צופים בעיה לשלבם לכדי חומר אחד. לדברי החוקרים, החומר שפיתחו רך וגמיש מספקי בכדי שניתן יהיה לכרוך אותו סביב אצבעותיו של רובוט.

 

"כך, בעתיד הקרוב אפשר יהיה לפתח עור אלקטרוני, שיתפקד בדומה לעור אנושי, ואפילו יכלול שיפורים לעומתו, כמו חיישנים לזיהוי לחץ, טמפרטורה, אור, לחות, מתח או קול", כתבו.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
העור הרובוטי עדיף מזה האנושי. אילוסטרציה
מומלצים