שתף קטע נבחר

עלו ברשת: שוונג חברתי

איך היתה החתונה, מלגות לסטודנטים, שי לחיילים, מנועי חיפוש חלופיים, שיעורי מחשב בפלאש, רינגטונים וסרטוני פלאש ששלחו הקוראים

פייבוריט: שוונג תרבותי

 

האתר הניסיוני והמבטיח הזה זכה כבר לכיסוי נרחב, אבל למקרה שפיספסתם: איש העסקים אבי שקד, מיוזמי מזכר ההבנות הישראלי-פלסטיני שהושג בז'נבה, המעצב והעיתונאי אבנר אברהמי ויזם האינטרנט אייל ריבלין הקימו את שוונג - אתר בינלאומי חדש וחכם, שמנסה לגשר על הפער העצום בין הצורך והרצון של אנשים לקרוא, לבין קוצר הזמן וים המידע מסביבם.

 

שיטה של שוונג היא מאגר של תקצירים איכותיים: לספרים, מחזות, מאמרים מהעיתונות, מחקרים ועבודות אקדמיות ועוד.

האתר מוגש באנגלית, שכן כוונת מקימיו היא להציג במסגרתו מאגר של תקצירים מ-20 שפות ויותר. את התקצירים מספקים הגולשים עצמם, שייהנו מתמלוגים תמורת עבודתם. עם זאת, מפעילי האתר מבטיחים, כי הגישה והעיון בתקצירים תישמר חופשית וחינמית בכל מקרה, ומימון התחזוקה של האתר ותשלום התמלוגים ייעשה מכספי הפירסומות בו.

 

על היוזמה, החוכמה והאידיאולוגיה שמאחורי הקמת האתר מגיע ליזמים כל שבח, אולם מי שיקבע אם התפיסה החברתית ותרבותית שעומדת מאחוריו אכן השיגה את מטרתה הם הגולשים.

 

התנתקות: שי לחייל

 

מטה הרוב, הגוף היחיד שהעמיד המחנה המצדד בהתנתקות מרצועת עזה אל מול ים המחאה הכתומה, מציע לציבור הגולשים להמתיק את המשימות לחיילים המשתתפים בפינוי, ולשגר אליהם חבילות שי גדולות ועמוסות כל טוב.

מטה הרוב מקווה שבכך יצליחו האזרחים התומכים בפינוי לעודד את רוחם של החיילים המבצעים משימה לאומית קשה. חבילת שי כזו עולה 40 שקל, וניתן לצרף אליה איגרת עם מסר אישי קצר מהשולח.

 

חתונה: איך היה?

 

תגידו מזל טוב לזוג הטרי אורית וליאור, שנישאו בחודש יולי, ובמהלך ההכנות לאירוע גילו עד כמה ענף החתונות בעייתי ולא תמיד הוגן, והספקים, שלהוטים תמיד לסגור עסקה, מתעניינים פחות ברגע הגדול בחיי בני הזוג, ויותר בעסקה הבאה שבדרך.

 

אורית וליאור חיפשו מידע על ספקים, אבל כל שהצליחו למצוא היה מידע מסחרי, ללא המלצות ועדויות של זוגות ובעלי ניסיון. לפיכך החליטו להקדיש מזמנם הפנוי ולהקים את מתחתנים למען מתחתנים - מאגר ביקורות קהילתי ולא מסחרי, שיציג ביקורות אובייקטיביות של מתחתנים על הספקים ששירתו אותם בחתונתם.

 

האתר מאפשר להוסיף ביקורת על ספקים, לפרט מידע חיוני ולדרג אותם. בחודשיים שהוא פעיל צבר האתר כבר יותר מ-200 ביקורות, שמפעילי האתר מקווים להרגיע בעזרתן את ההגזמות של ספקים מהענף, המאכזבים כל כך את לקוחותיהם דווקא ביומם הגדול. 

 

גוגל 1: יש דרוגל

 

לרשימה המתארכת של מנועי החיפוש המתחזים לגוגל ומתמקדים בתחום אחד הצטרף לאחרונה דרוגל - קומבינה של דרינק וגוגל - מנוע קנדי חדש לחיפוש מידע על משקאות ואלכוהול בלבד. האתר מתהדר במאגר של 25 אלף סוגי משקה, שמות אקסטרימיים של קוקטיילים מכל העולם (נפיחת גורילה, סקס אוראלי, דפיקת מוח ועוד) ומתכונים מפורטים להכנה ולהגשה של כל אחד מהם (שלח: איציק בן דוד).

 

גוגל 2: ויש בוגל

 

ואפרופו גוגל, הכירו את בוגל, מנוע עזר עברי קטן, שפיתחה למען לקוחותיה חברת תוכנה ישראלית בשם קומסל מערכות מידע. מפעילי האתר מסבירים את חיוניותו של בוגל בעובדה, שגוגל המקורי אינו מכיר את מבנה השפה העברית, ועל כן אף שניתן לחפש בו בעברית, הוא מביא תוצאות מיותרות רבות. בוגל מעבד את מילות המפתח העבריות, מתקן אותיות סופיות לא תקינות, מסיר מהן מילות חיבור או ייחוס, מאפשר את השימוש בביטוי או כדי לשכלל את החיפוש, וממקד אותו יותר.

 

שיעור: הכר את המחשב בפלאש

 

את האתר הפרטי הקטן והיעיל הזה הקים חנן כהן לזכרו של חברו הטוב ברוך בנדץ, ספרן ואיש מחשבים, שמשימתו האחרונה היתה להדריך את צוות בית החולים הדסה הר הצופים בתפעול מערכת הארכיון הממוחשבת.

כהן ביקש להציג אתר הדרכה שימושי, פשוט ולא רגיל, ברוח אישיותו של חברו המנוח בנדץ. האתר מציג סדרת סרטוני פלאש קצרים, שמסבירים תהליכים ופעולות פשוטות בהפעלת המחשב האישי ותוכנות הדפדפן והדואר אלקטרוני לקהל של גולשים מתחילים. יפה.

 

מלגות: מטורקיה בהוקרה

 

פורטל נרשמים מגיש מידע רב על התנאים ותהליכי הרישום למוסדות להשכלה גבוהה בכל הארץ. בין המלגות הייחודיות שאפשר למצוא שם יש גם כמה מעניינות במיוחד: מלגות לישראלים מטעם מדינות זרות, בהן רוסיה, יוון, דנמרק, קנדה, הולנד, טורקיה, קוריאה סין ועוד. המידע מסופק רק לגולשים שנרשמים לאתר.

  

תקשורת: חדשות התשתיות

 

אתר חדש מתמקד בחדשות יומיות מתעשיית התקשורת בישראל, בעיקר מן ההיבטים התשתיתיים והלא תוכניים שלה: סלולר, כבלים ואינטרנט, תקשורת אלחוטית ולוויינית, טלפוניה וציוד תקשורתי ועוד. את האתר עורך העיתונאי גדי פרץ, שמבטיח ידיעות בלעדיות בתחום, ראיונות עם בכירי הענף, וסקירות על מגמות חדשות בעולם.

 

סלולר: גלינג-גלינג

 

גלינג הוא שמו המצויין של אתר חדש ומשובח לתכנים סלולריים, בעיקר מוזיקה. האתר הישראלי הזה הוא מהראשונים בתחומו שמזכיר אתרים מתקדמים מהעולם. העיצוב שלו מושקע, והוא כולל אלפי פריטי תוכן - רינגטונים פוליפונים ומונופונים, טרוטונים (זה שמו של רינגטון שאינו אלא שיר ב-MP3), שומרי מסך ואנימציות, משחקים וגם תוכנות למשלוח הודעות.

 

כל התכנים מותאמים למכשירים ולרשתות של שלוש חברות הסלולר, וניתנים להורדה (תמורת תשלום, כמובן). לצד קטלוג הרינגטונים יש גם איזור מגזיני, שמשלב תכנים סלולריים בתוך הטקסט. נחמד.

 

מקבץ: הצחוקיה

 

מקבץ שבועי של הבלים מקוונים, קישורי שטות, סרטונים ומשחקים - וגם כמה אתרים מדליקים ושווים ביותר, באדיבות קוראי המדור.

 

עמק הבובות - חבל שגילינו את האתר הזה רק בסוף החופש הגדול, שכן יש בו פוטנציאל להצמיד למסך מובטלות בנות חמש עד עשר לפחות לשעה או שעתיים של הנאה צרופה.

גן העדן לבובות נייר הוא אכן כזה - כולבו ענק של דמויות, שאפשר להדפיס, לגזור, ליצור, לשנות, להלביש, לאפר, ומה לא. אפשר להניח שגם זכרים בוגרים עשויים למצוא עניין באתר הזה, כשישמעו שניתן להפשיט ולהלביש בו את ביונסה וג'יי לו, וגם לאפר את אנג'לינה (שלח: גדעון נח).

 

לוגורגל - איזה יופי. האתר הצרפתי הזה מציג אינדקס של הסמלים הרשמיים של כל קבוצות הכדורגל בעולם. גם ישראל מיוצגת בכבוד (שלח: דן דקל).

 

פלאש מילולי - חדש במחרוזת טיפשויות הפלאש, שכבשו את ליבכם בסערה (מאז מאיה הי, מאיה הו) ומתרגמות מילולית להיטים ידועים. הפעם זה אייל היה לי של מאור לין, המוצג בדף היוצר שלו בבמה חדשה. דבילי אך מצחיק (שלח: איתי).

 

אש-אש-אשליה - וזהו הקישור האיכותי שלנו השבוע: אתר מקסים ומושקע של האמן מייקל באך, המציג 57 ציורים, סרטוני פלאש ומרכיבים אחרים, שיוצרים אשליות אופטיות מגניבות.

 

ביניהן: ציורים גיאומטריים נעים, שמעקב ממושך אחרי תנועתם יוצר תחושה של דינמיות ותזוזה של כל תמונה אחרת שבה תביטו לאחר מכן. האתר יכול לספק שעה ארוכה של התעסקות כיפית אמיתית, גם עם הילדים - אבל גם מיגרנה אכזרית למי שמועד (שלח: גדעון נח).

 

הקלטת הלוהטת - נכון, מעולם לא התייחסנו לשרשורי פורומים, אף שידענו שמדובר במעיין לא נדלה של טיפשויות והצחקות, אבל הלינק הזה יוביל אתכם לקטע כה משעשע, שנראה כאילו נכתב כתסריט למערכון ולא באמת התרחש.

הסיטואציה: הגולשת נעמה ברדוגו עושה בייבי סיטר, משתעממת, מוצאת סרט כחול בספרייה הביתית, תוחבת אותו ל-DVD, אבל אבוי - הוא נתקע וממאן לצאת.

 

בייאושה היא זועקת לעזרתם של דרי הפורום אודיו וקולנוע ביתי של תפוז, ומכאן מתגלגל שירשור חצי מקצועי, שבסופו היא מצליחה להתגבר על הבעיה (תוציאי את המכשיר מהתקע, היתה העצה שעשתה את זה). עד כאן סיפור עם סוף טוב, רק שלמחרת חוזרת ברדוגו ומעדכנת את חברי הפורום: גם היום הייתי צריכה לעשות בייביסיטר, אבל התקשרו לומר לי 'לא, תודה, ואל תגיעי יותר'. למה? תקראו שם (שלח: מישל דורושינסקי).

 

אמן המטבעות - שימו לב לביריון הזה, בחור בלי חיים, שמהאופן שבו הוא מטיל מטבעות ממרחק לתוך כלים שונים אפשר להבין שאת שנות בית-הספר בילה יותר בפיתוח הכישורים יוצאי הדופן האלה, ופחות במאמצים אינטלקטואליים אחרים. מצד שני, אפשר גם להניח שאין עוד אחד כמותו בעולם, מה שמוכיח שזה בכלל לא חשוב כמה מטומטם הדבר שאתה עושה, כל עוד אתה עושה אותו הכי טוב (שלחה: נועה בן שבת).

 

הערה: ייתכן קושי בגלישה לחלק מהאתרים בשל עומס הגולשים.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים