שתף קטע נבחר

 

בוש לפלסטינים: עכשיו הראו מלחמה בטרור

בוש, שהקדיש את החלק הפותח של נאום הרדיו השבועי לנסיגה מעזה, אמר כי "שרון והישראלים נקטו בצעד אמיץ וכואב בהורדת ההתנחלויות בעזה ובצפון הגדה המערבית. אני מברך את ראש הממשלה על מנהיגותו האמיצה". הוא הבהיר כי "עכשיו כשישראל נסוגה, הדרך קדימה ברורה. הפלסטינים חייבים להראות לעולם שהם יילחמו בטרור וישלטו בדרך של שלום"

"אחרי הנסיגה הישראלית מרצועת עזה, הגיע עכשיו תורם של הפלסטינים להילחם בטרור". כך הדגיש הערב (שבת) הנשיא ג'ורג' בוש בנאום הרדיו השבועי שלו.

 

בוש, שהקדיש את החלק הפותח של הנאום לנסיגה מעזה, אמר כי "במשך השבועיים האחרונים ראש הממשלה שרון והישראלים נקטו בצעד אמיץ וכואב בהורדת ההתנחלויות בעזה ובצפון הגדה המערבית. אני מברך את ראש הממשלה על מנהיגותו האמיצה". הוא הבהיר כי "עכשיו כשישראל נסוגה, הדרך קדימה ברורה. הפלסטינים חייבים להראות לעולם שהם יילחמו בטרור וישלטו בדרך של שלום".

 

המסר האמריקני מועבר בימים האחרונים לפלסטינים בצינורות הדיפלומטיים, בשיחות טלפון מוושינגטון לרמאללה ועזה, והנשיא בוש שב וחוזר עליו בפומבי. בנאום הרדיו שלו הדגיש נשיא ארה"ב: "אנחנו נמשיך לעזור לפלסטינים להתכונן לשלטון עצמי ולהביס את המחבלים התוקפים את ישראל ומתנגדים להקמת מדינה פלסטינית שוחרת שלום. אנחנו נשארנו מחוייבים בצורה מלאה להגנה, לביטחון ולרווחה של ידידתנו ובת בריתנו ישראל".

 

הממשל האמריקני הופצץ במשך השבוע שהעבר בשאלות כתבים ערבים ומערבים על השלב הבא של התהליך והוויתורים הנוספים הנדרשים מישראל. התשובה האמריקנית היא שהמאמץ ממשיך להתמקד בעזה. ישראל פינתה אמנם את מתיישבי רצועת עזה, אבל טרם השלימה את הריסת המבנים ופינוי כוחות צה"ל בשלום.

 

במקביל מצפה הממשל שהרשות הפלסטינית תפגין שליטה ביטחונית ומנהיגות כלכלית. בוש העביר השבוע לפלסטינים סיוע כספי ישיר של 50 מיליון דולר לאפשר את הפעילות השוטפת של יו"ר הרשות אבו מאזן. עם זאת, קיבל אבו מאזן דרישה אמריקנית חד משמעית, עליה חזר הנשיא בוש בדבריו, שהוקלטו בחווה הפרטית שלו בקראופורד טקסס: "אנחנו דורשים סוף לטרור ולאלימות בכל צורה כי אנחנו יודעים שההתקדמות תלויה בסיום הטרור. אנחנו נמשיך לעבוד לקראת היום שבו המפה של המזרח התיכון תראה שתי מדינות דמוקרטיות, ישראל ופלסטין, חיות זו לצד זו בשלום ובביטחון".

 

הנשיא בוש קשר את דבריו על שלום ישראלי-פלסטיני, למאמץ האמריקני הכולל במזרח התיכון, למלחמה בעיראק ולמהלכים האמריקנים לעידוד הדמוקרטיזציה של המזרח התיכון.

 

לאמריקנים המפקפקים בכדאיות המלחמה בעיראק והדורשים הוצאת החיילים האמריקנים משם, על פי הסקרים האחרונים, ולמפגינים מול החווה שלו, אמר הנשיא בוש כי "המחבלים מנסים לעצור את התפתחות הדמוקרטיה בעיראק, כי הם יודעים שעיראק חופשית תהיה מפלה לאסטרטגיה שלהם לשליטה במזרח התיכון".

 

בוש הסביר לאמריקנים כי אין לוח זמנים ליציאת הצבא האמריקני מעיראק אלא מהלך התלוי ביכולתם המבצעית של החיילים והשוטרים העיראקים. "כשהכוחות העיראקים יוכלו להגן על החופש שלהם, החיילים שלנו יחזרו הביתה", הבטיח בוש.

 

מחמאות מרחבי העולם

 

לא רק בוש חלק לשרון ולישראל שבחים על יישום תוכנית ההתנתקות. בשבועות האחרונים הרעיף העולם מחמאות מכל כיוון על ראש הממשלה ועל היישום המוצלח והחלק של הפינוי. כך למשל שיבח האיחוד האירופי שיבח את אומץ הלב של שרון ושל ממשלת ישראל במימוש ההתנתקות. בהודעה שפרסמה נשיאה האיחוד האירופי התורנית, בריטניה, ציין האיחוד לטובה את תפקודם של כוחות הביטחון שפינו את ההתנחלויות ואת הרשות הפלסטינית, על שסייעה לשמור על השקט.

 

גם מועצת הביטחון התכנסה לדיון מיוחד על המצב במזרח התיכון שבו זכה שרון לשבחים בעקבות הפינוי. תת מזכ"ל האו"ם סיפר כי באו"ם הופתעו מהריסון שהפגינו ארגוני הטרור הפלסטינים אך חזר על הדרישה מישראל להקפיא את בניית ההתנחלויות. מהפלסטינים דרש לרסן את ארגוני הטרור.

 

בוש עצמו הבהיר מוקדם יותר השבוע כי הוא מצפה מהצדדים לחזור לתוואי מפת הדרכים. "אני מוחא כף לראש הממשלה שרון על קבלת ההחלטה ששינתה את הדינמיקה בשטח וסיפקה תקווה לעם הפלסטיני", אמר בוש. "החזון שלי והתקווה שלי היא שיבוא יום שבו נראה שתי מדינות – שתי מדינות דמוקרטיות – חיות זו לצד זו בשלום".

 

גם ראש ממשלת טורקיה, רצ'פ טאיפ ארדואן, שוחח עם שרון, ובירך אותו על ביצוע תוכנית ההתנתקות. לדבריו, הפעולה אמיצה, מוערכת על ידי כל העולם ומהווה צעד חשוב לקידום תהליך השלום באזור.


פורסם לראשונה 27/08/2005 14:51

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איי פי
לפלסטינים יש מחוייבויות. בוש
צילום: איי פי
צילום: רויטרס
אמיץ וכואב. שרון
צילום: רויטרס
מומלצים