שתף קטע נבחר

"ישראל שוקלת: כוחות אירופיים בפילדלפי"

ה"אינדיפנדנט" הבריטי מדווח כי לאור האנרכיה ששוררת בגבול עזה-סיני, מתקיימים מגעים עם האיחוד האירופי, לקראת האפשרות של הצבת כוחות. דובר משרד החוץ: "יש למצוא פתרונות ישימים, אולם נכון לעכשיו - ישראל מתנגדת להצבת כוחות זרים"

ישראל שוקלת לאפשר הצבת כוחות של האיחוד האירופי בציר פילדלפי, בעקבות ההסלמה באזור. כך מפרסם הבוקר (יום ב') העיתון "אינדיפנדנט" הבריטי.

 

על פי הפרסום, נציגי האיחוד ידונו בימים הקרובים עם נציגי ישראל בהצבת הכוחות, במטרה להשליט סדר באזור הגבול בין מצרים לרצועת עזה. זאת על אף שבעבר הביעה ישראל את התנגדותה להצבת כוחות בינלאומיים באזור. גורמים בירושלים אישרו באוזני כתב העיתון כי מתקיימים מגעים בנושא, וכן אישרו את מעורבותו של האיחוד האירופי בעניין.

 

המגעים עם האיחוד האירופי, כותב ה"אינדיפנדנט", מדגישים את השינוי בעמדת ישראל, שהתייחסה עד כה בחשדנות לכל מעורבות בינלאומית באזור. מספר דיפלומטים הביעו את עמדתם בנושא והסבירו, שייתכן כי ישראל רוצה לאפשר לאירופים לצפות מקרוב בבעיות הביטחון באזור.

 

דובר משרד החוץ, מארק רגב, צוטט באומרו ש"יש למצוא פתרונות ישימים, שימנעו את הפיכתו של מעבר רפיח למקום בו מבריחים פצצות, כלי נשק וכסף לארגוני הטרור. אנו יודעים שיש אנשים שמעוניינים לחזק את כוחו של החמאס והג'יהאד האיסלאמי, וחשוב למנוע זאת. האתגר הוא לאפשר כמה שיותר חופש תנועה אך בד בבד למנוע סיכון ביטחוני".

 

אך בנוגע למעורבות האיחוד הסביר רגב: "נכון לעכשיו, ישראל לא הסכימה למעורבות של כוחות זרים באזור. עלינו לסכם אילו הסדרים יהיו שם".

 

סאיב עריקאת, מצוות המו"מ הפלסטיני, הסביר כי הם אינם מתנגדים להצבת הכוחות של האיחוד באזור. "הצענו בעבר להציב כוחות זרים, והאירופים מקובלים עלינו. אנו רק מעוניינים להבטיח חופש תנועה שיכלול גם כלי רכב וסחורות, ללא הגבלות שיטילו הישראלים. ישראל לא הגיב עד כה להצעה, אך אנו מקווים שבימים הקרובים נוכל לדון עמם בכך".

 

מקורות אירופים מסרו, כי לאחר שהאיחוד הציע סיוע באופו פומבי בחודש שעבר, כעת על הצדדים לקבוע בעצמם באיזה סוג של סיוע הם חפצים.

 

הסיוע האירופי יכול להתקבל במספר מישורים: אם בציוד שכולל מיכשור משוכלל לבקרה על מעבר המטענים והסחורות גבול, ואם בהצבת כוחות משמר בקו הגבול.

 

ישראל, מצרים והפלסטינים סיכמו על סגירת מעבר רפיח לחצי שנה, בה אמורים הצדדים להגיע להסכנמות בנוגע לדרישות הביטחון של ישראל באזור. ראש הממשלה, אריאל שרון, הדגיש כי למרות הפרות הסדר שנרשמו בציר מאז נסיגת ישראל מעזה, כוחות צה"ל לא יחזרו לשם.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
פילדלפי. אנרכיה בגבול
צילום: איי פי
צילום: איי פי
מי ישלוט בציר? (ארכיון)
צילום: איי פי
צילום: איי פי
מעבר רפיח. הצבת כוחות זרים?
צילום: איי פי
מומלצים