שתף קטע נבחר
 

חידושים בעולם היין

הפעם המדור בענייני חידושים: שגיא קופר מספר על שני יינות לבנים ששניהם חדשים, כל אחד בדרכו שלו, על חברת שיווק יין חדשה ועל ספר חדש

משהו קורה ליקבים הגדולים שלנו. משהו טוב, ברוב המקרים. אם הייתי צריך לעשות הקבלה מעולם המחשבים, הייתי אומר שחלקם עושים עכשיו ריסט, חלק עושים ריפרש וחלק משדרגים. תשבי, למשל, משדרגים, וחתמו על חוזה הפצה עם מי שמיד אזכיר אותם. השמועות העקשניות ממשיכות להתעקש ולטעון שיקבי רמת הגולן רוצים לצאת בהנפקת מניות, וברקן נמצאים בתהליך של שינויים שנובעים מכך שנרכשו על ידי טמפו. שוב, במושגים של עולם המחשבים, הייתי אומר על ברקן שעכשיו בדיוק המחשב עולה עם ספק כח חדש.

 

בינתיים, בכרמל מתחילה אולי תזוזה כלשהי אחרי זמן רב של דממה מהכיוון ההוא. לפני כשבוע שחרר היקב שרדונה חדש מהסדרה האזורית (גליל עליון) ויין קינוח חדש מסדרת הכרם.

 

היין – גווירצטרמינר מכרם שעל – הוא ראשון פעמיים: זה היין הראשון מיקב הבוטיק המבטיח של היקב בזכרון יעקב. זהו גם היין הראשון עליו חתום היינן אסף פז, שעשה כאן עבודה ייננית מצוינת, ללא ספק.

 

חבל מאוד שכרמל לא התחשבו בגודלו הסופי של הבקבוק או בצרכן, שמשלם לא מעט בשביל היין הזה, ועשו תווית קטנטנה. בשעה שכל המידע היינני כתוב באותיות קטנות ואינו ניתן כלל לקריאה, זה שהיין "אינו מבושל" כתוב על התווית האחורית באותיות קידוש לבנה, גדולות אף משמו של היין. להבא, כדאי לגנוז תווית שתוכננה לבקבוק גדול, ולא להקטין אותה בכח ולהרוג את הבקבוק. לנוחותכם צילמתי חלק מהתווית בהגדלה (וסליחה על איכות התמונה).

 

היין הראשון של בציר 2005

 

גם מרמת הגולן יש חדשות, והפעם מדובר אולי באנטיתזה לגווירצטרמינר הצפוני והמיושב של אסף פז. הגולן מוסקטו 2005 הוא היין הישראלי הראשון שיוצא מבציר השנה בה אנחנו נמצאים. זהו יין קינוח לבן קל, מעט מוגז, בסגנון המוסקטו ד'אסטי האיטלקי. עשוי ענבי מוסקט קנלי מכרם גשור שבדרום רמת הגולן שמבשילים מוקדם יחסית ויין מתוק ניתן להוציא מהם כבר בספטמבר.

 

יש ריספקט ליין

 

"ריספקט" הוא שמה של חברת יבוא ושיווק יין חדשה. ריספקט היא חלק מקבוצה שלמה ליבוא יין, גבינות ומוצרי מזון "יבשים", שבה שותפים רשת טיב טעם ורן בוק, מי שעד היום ניהל את חברת יבוא הגבינות "לה קרמרי", מקבוצת טיב טעם.

 

"ריספקט" תעסוק לא רק ביין מיובא והפצתו, אלא גם בשיווק ובהפצה של יינות ישראליים, וכבר חתמה על מספר חוזים עם יקבים מהשורה הראשונה שלנו. לגב הקימעונאי הרחב של טיב טעם יש יתרונות ברורים, אבל ריספקט תצטרך להתמודד גם עם תדמית היינות שיבאה הרשת עד היום. לדברי המנכ"ל הטרי של ריספקט, איתי ספיבק, תתמקד החברה מהיום ביבוא יינות איכות, כשבהדרגה היא תוציא מהפורטפוליו שלה את היינות והמשקאות הכהילים שהביאה עד היום טיב טעם ממזרח אירופה. "המטרה שלנו היא להבטיח לצרכן יין שנותן לו תמורה מצוינת למחירו. הצרכן הישראלי על כל מאפייניו התבגר ואנחנו רואים מעבר ברור, גם של הצרכנים המסורתיים של יינות מזרח אירופה, לעבר יינות טובים יותר. ככלל, מדובר בחברה עצמאית, עם שיקולי רווח והפסד משלה, כשהחנויות של טיב טעם הן חשובות, אבל אנחנו לא מנהלים אותן או מעורבים בהן".

 

"ריספקט" מיבאת כבר היום יינות ספרדיים, בינהם יקבי הרדד אוגרטה (ריוחה אלבסה), פרוטוס (ריברה דל דוארו), וירחן בלאנקה (מנבארה) ואחרים. צרפתיים – שאטו'אים שונים מבורדו, יינות קסטל מבורדו ולנגד'אוק רוסיון, למבלין מבורגונדי ודוק דה מונפלורי מדרום צרפת. איטלקיים – די ורצנו ו-וילה טונינו, ארגנטינאים – סנטה אנה ויינות דרום אפריקאיים שונים. הסכמי הפצה, שיווק ויצוא חדשים של יינות ישראליים נחתמו בין "ריספקט", יקב בזלת הגולן ויקב שאטו גולן ועם יקב "תשבי" - ברמת שיתוף פעולה וחידוש נקודות הפצה. ספיבק מוסיף ואומר ש"ריספקט" תמשיך להרחיב את פורטפוליו היין שלה עם מותגים מחו"ל ומהארץ. אגב, בלי קשר, בקרוב ניתן יהיה שוב למצוא ברשת טיב טעם את יינות יקבי רמת הגולן.

 

לבסוף – רוגוב 2006

 

לכל הסקפטים, ולכל קטני האמונה – זאת הפיסקה בשבילכם. דניאל רוגוב הוציא לאור את מדריך 2006 ליינות ישראל. גדול ורחב יותר, מסודר טוב יותר (לפי א"ב), עם בונוסים קטנים כמו מפה של ישראל, כתובות וטלפונים ואפילו דף טעימה לשימוש בערבי יין וטעימות עיוורות ואחרות.

 

יש מי שמסכים עם חוות הדעת של רוגוב ויש מי שלא. ישנם מי שיאמרו שהציונים שהוא נותן ליינות ישראליים הם גבוהים מדי וכו' וכו', אבל כל זה לא חשוב. העובדה הפשוטה היא שרוגוב יצר סטנדרט שלפיו כולם מתישרים ואליו כולם מתיחסים. זה טוב, זה נכון וזה דרוש. אם קניתם את הספר בשנה שעברה תמצאו במהדורה החדשה מספיק חידושים כדי להפוך אותה לרלוונטית. אם אין לכם עדיין – תקנו. 99 שקל בחנויות הספרים. מחיר של בקבוק יין ישראלי טוב.

 

לסיכום: רמת הגולן

 

  • כרמל סדרת single vineyard, יין קינוח גוורצטרמינר בציר מאוחר 2004 מכרם "שעל" - גווירצטרמינר בציר מאוחר מענבים מכרם שעל שנמצא ברמת הגולן, בגובה של כ- 800 מטר. הענבים נבצרו בסוף אוקטובר עם בריקס של 31, כשחלקם נושאי בוטריטיס, מה שתרם כמובן לריכוז של סוכרים, ארומות וטעמים. בעל צבע זהב יפה, עם ארומות של ליצ'י וקומקווט, וחומציות מצוינת, מאוזנת מאוד. גוף יוצא דופן ועגול. מעט מתוק מדי אולי, אבל זה באמת עניין של טעם. זהו ללא ספק אחד היינות המקצועיים ביותר, המהנים והמפתיעים שנוצרו כאן בזמן האחרון. 9.5% אלכוהול. היין משווק בבקבוק של 375 מ"ל, ונמכר במחיר מומלץ לצרכן של 55 שקל. לשתות מקורר היטב.

 

 

  • גולן מוסקטו 2005, יקבי רמת הגולן - צבע זהב קש בעל צללית ירקרקה, ארומתי מאוד ופרחוני, כיאה לזן הענבים ממנו עשוי היין (מוסקט קנלי). המיגוז העדין, המתיקות, שאינה מוגזמת, והארומתיות הפירותית יעשו את היין הזה ללהיט במסעדות אסיאתיות למינהן, והמחיר גם יתאים להן מאוד. ליין ארומה מאוד חזקה של אננס ויש להגיש אותו מקורר היטב (5 מעלות בערך). 6% אלכוהול, עם תווית מחיר מומלץ לצרכן של 30 – 32 שקל.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המוסקטו של "רמת הגולן" - ארומה חזקה של אננס
מומלצים