שתף קטע נבחר
 

עתירה לבג"ץ נגד חלוקת הכספים לתיאטראות

עמותת תיאטרון "מפגשים" זועמת על שלא תוקצבה, וטוענת כי קיימים ניגודי אינטרסים בקרב המחליטים על התמיכות

בג"ץ הורה להקפיא חלוקת 950 אלף שקל מכספי משרד התרבות לתיאטרונים הרפרטוארים בעקבות עתירה שהוגשה מטעם עמותת תיאטרון "מפגשים". בעתירה קבלה העמותה על החלטת מדור תיאטרון במשרד התרבות שלא לתקצב אותה, והציגה חריגות לכאורה ממינהל תקין וניגודי אינטרסים בקרב הממונים על הקצאת התמיכות במשרד.

 

"בגוף המקצועי המופקד על מתן המלצות לחלוקת תקציב לתיאטראות השתרשה נורמה של ניגודי אינטרסים מובהקים כאשר רבים מחברי המדור מועסקים גם בתיאטראות הגדולים ולכן יש להם אינטרס מוצק במתן תמיכה מוגדלת לתיאטראות אלו על חשבון תמיכה בתיאטראות קטנים, צעירים ואיכותיים", כותבים העותרים. לטענתם, הקריטריונים שמשית משרד התרבות לשם חלוקת התקציבים "לא שוויוניים וסובייקטיביים".

 

פרקליט העותרים, עו"ד רן מובשוביץ, מביא כדוגמא את חגית רכבי ניקולבסקי, חברת המדור, שנשלחה מטעם המדור לדרג את העמותה והיתה שותפה להמלצה שלא להכיר בפעולותיה כהצגות תיאטרון אלא כ"הפעלה תיאטרונית" שאינה זכאית לתמיכה. "מדובר במחזאית ובימאית בתיאטרון הארצי לנוער, בתיאטרון באר שבע, בתיאטרון חיפה ובתיאטרון ארנה פורת שמתוקצבים על ידי המשרד", נכתב בעתירה. דוגמה נוספת מתייחסת לראש מדור תיאטרון במינהל תרבות, דיתי רונן. "רונן מכהנת במקביל כחברת ועדת ההיגוי לפסטיבל תיאטרוני ילדים של התיאטרון העירוני חיפה המתוקצב על ידי משרד התרבות", נכתב.

 

ממשרד התרבות נמסר בתגובה: "חברי המדור לתיאטרון ביקרו במופעים של 'מפגשים' וחוות דעתם היתה שאין מדובר בהצגת תיאטרון אלא במה שמכונה הפעלה תיאטרונית.

כמו כן נקבע כי מדובר במופעים שאינם בעלי רמה אמנותית נאותה ולכן הם אינם עומדים בדרישות הסף לתמיכה. השיפוט האיכותי נעשה על ידי אנשי מקצוע. מטבע הדברים, אנשי מקצוע עובדים במקצוע שלהם ולכן דווקא ראוי היה לשבח את העובדה שהבחינה נעשית על ידי אנשים המעורים בתחום התיאטרון ומכירים אותו היטב ולא על ידי אנשים שאין להם כל ידע מקצועי בתחום. הניסיון להטיל רפש ביוצרים מוכרים הזוכים להכרה מקצועית של כלל אנשי התיאטרון בישראל הינו מגוחך, לאור העובדה שבמהלך השנים האחרונות נוספו מספר לא מבוטל של גופים לרשימת הגופים הנתמכים על ידי המדינה וזאת לאחר שהתקבלה לגביהם החלטת אותם אנשי מקצוע. בנוגע למנהלת המחלקה לתיאטרונים, דיתי רונן, יצויין כי פסטיבל הצגות ילדים בחיפה כלל אינו נתמך מתקנת תיאטרונים רפרטוארים או נמצא באחריותה של רונן. על כל שכן דיתי רונן אינה מקבלת שכר על חברותה בועדת ההיגוי של הפסטיבל והיא עושה זאת בהתנדבות. אכן לא נעים לקבל הערכה שלילית מאנשי מקצוע אך במקום לתקן את הטעון תיקון קל יותר להשמיץ ולהכפיש. אין בדברים אלה בכדי למנוע ממשרד התרבות להמשיך ולהבטיח שכספי ציבור יינתנו אך ורק למוסדות העומדים ברף מינימאלי של איכות ומציגים בפני הקהל הצגות תיאטרון ברמה נאותה".

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים