שתף קטע נבחר

טיול אופניים בבורמה

עדיין כמעט בלי סממנים מערביים ובלי המוני תיירים - בורמה, או מיאנמר בשמה הרשמי, היא יעד מעניין לתרמילאים וגם לרוכבי אופניים. גיא פורן, רוכב חובב, מספר וממליץ

שיגעון הרכיבה על אופניים בארצנו התחיל בטפטוף והפך שיטפון אמיתי. שבילים חדשים נפרצים, מספר הנרשמים לתחרויות הולך וגדל ומוכרי האופניים לא מפסיקים לחייך. מי ששבילי הכרמל כבר לא עושים לו את זה, מוזמן לארוז קסדתו ולצאת לדיווש נמרץ בדרום מזרח אסיה. היעד: בורמה, או בשמה העכשווי מיאנמר (Myanmar), אותה מדינת עולם שלישי קטנה, ענייה ואקזוטית, המבטיחה למדוושים בשביליה חוויות מעולמות אחרים.

 

להבדיל משכנותיה, סין במזרח, הודו במערב ותאילנד שבדרום, בורמה אינה נחשבת ליעד תיירותי מועדף. העובדה כי נפתחה לתרבות המערב מאוחר יחסית וההתנגדות האידיאולוגית למשטר הצבאי השולט במקום, מרחיקה את התיירים המבכרים להגיע למקומות אחרים. אבל סיבות אלה הופכות אותה גם ליעד נחשק. מדובר בגן עדן למחפשי האותנטיות. זה המקום למטיילים שרוצים לראות, לגעת ולחוות את הדברים, רגע לפני השתלטות המקדונלד'ס, וזה גם הזמן: העונה היבשה בבורמה היא בין אוקטובר למרץ.

 

פלפלים חריפים

 

גיא פורן, רוכב אופיים ותיק, מספר: "טיול אופניים בבורמה לא יכול להיעשות באופן פרטי לחלוטין. מספר חברות המתמחות בחוויות מסוג זה מציעות שירותיהן לרוכבים מכל

צילום: גיא פורן

העולם. אנחנו בחרנו בחברת 'ספייס רודס' (Spice Roads) שמרכזה בבנגקוק ומומחיותה בארגון טיולי אופניים ברחבי אסיה.

 

"לחברה מספר מסלולי טיול קבועים בכל מדינה, המשתנים על פי מספר הימים ודרגת הקושי. אפשר גם להצטרף רק לחלק מהמסלול. דרגות הקושי של המסלולים מסומנות בפלפלים חריפים ונעות בין "עדין" - פלפל בודד המיועד לרוכבי אופניים חובבי מאמץ קל , ועד לדרגת הקושי הגבוהה ביותר- "איש הברזל" (Iron man) שסימנה חמישה פלפלים. דרגת הקושי קובעת את סוג המסלול ובעיקר את מספר הקילומטרים שרוכבים במהלך כל יום".

 

לקבוצת המטיילים מחכים בבירת בורמה, ראנגון (yangon), מדריך רכיבה ומדריך מקומי. הציוד כולו, זוג אופני הרים וציוד נלווה כמו קסדה או מגינים, ניתן לרוכבים במקום, למרות שיש המעדיפים להביא את האביזרים האישיים מן הבית. במשך כל הטיול מלווה את הקבוצה אוטובוס ועליו הציוד האישי, וכן משאית בה נוסע הצוות הטכני ואיתו זוגות אופניים נוספים וכן חלקים להחלפה.

 

קריוקי בבורמזית 

 

פורן, שחזר לפי מספר חודשים מטיול במרכז בורמה המוגדר active (שלושה פלפלים חריפים), ממשיך לתאר: "היינו שלושה ישראלים והצטרפנו לחלקו השני של טיול ארוך בן שבועיים אליו יצאו כעשרה אמריקנים, גברים ונשים בני כל הגילאים.

 

"בכל אחד מימי הרכיבה יצאנו בשעה שבע בבוקר ורכבנו כמאה קילומטרים בין כפרים ציוריים, שדות אורז ונופים מרהיבים. הדרכים הן ברובן לא סלולות אך מהודקות וטובות. בדרך פגשנו כפריים מאירי פנים וחייכניים בתלבושת מסורתית, בתי קש אופייניים לאזור, שווקים צבעוניים ומקדשים. אפילו השתתפנו בחתונה מקומית. על פנינו חלפו מידי פעם עדרי תאו וגם מכוניות עתיקות ממש. בכלל, בבורמה, הזמן ניראה כאילו עצר מלכת.

 

"הטיול הוא טיול קבוצתי בעיקרון, אך במהלך היום אפשר לרכוב גם לחוד. עם היציאה מצטייד כל רוכב ב'סיפור דרך'. הארגון המוקפד שומר שגם אם עצר אחד הרוכבים, הוריד קצב או סטה מעט מן המסלול, הוא לא ייפרד מהקבוצה. במהלך היום עוצרים לארוחות-שטח ופיקניקים

המלווים בהסברים. האוכל הוא בעיקר אוכל מקומי, 'בן דודו' הקצת פחות מתוחכם של האוכל התאילנדי: הרבה פירות, אורז, עוף ומאכלי ים.

 

"היום מסתיים לקראת ערב, אז מגיעים למלון בו ישנים באותו לילה - לפעמים זה צריף מקומי ולפעמים מלון מצוין, תלוי במקום. הפעילות בלילה משתנה בהתאם למה שמציע הכפר. בין השאר היינו במועדון קריוקי מקומי עם שירים רק בבורמזית". 

 

שילוב מנצח

 

פורן ממליץ שלא להחמיץ כמה אטרקציות מרכזיות: "כדאי מאוד לבקר בבאגאן (Bagan) עיר הבירה העתיקה של בורמה. במקום עשרות, אם לא מאות מקדשים שונים. כדאי מאוד גם להגיע להר פופה (Popa) שצורתו ריבוע גבוה ועל ראשו נבנה מנזר אליו מטפסים 750 מדרגות. הנוף מלמעלה עוצר נשימה".

 

אתר נוסף אליו רכבו פורן וחבריו הוא מערות פינדיה (Pindaya) . "אלה הן מערות נטיפים שאורכן מאות מטרים בתוך ההר, והן עמוסות אלפי פסלי בודהה מוזהבים, עתיקים וחדשים בכל גודל אפשרי", הוא מספר. "את הפסלים קונים אנשים שבאים לבקר וכל פסל נושא שלט קטן ועליו שם האיש שתרם אותו. המראה מדהים".

 

את סיום הטיול חגגו הרוכבים באגם אינלה (Inla Lake) שם זכו ליום מנוחה. תושבי המקום חיים בבתים שהוקמו על כלונסאות ומתפרנסים מחקלאות צפה. הגידולים (ירקות , פרחים ועוד) מתפתחים על מצע של צמחי מים וביניהם שטים המקומיים והמבקרים בסירות מיוחדות, המנווטות על ידי כף רגלו של המשיט.

 

פורן לסיכום: "החוויה מאמצת ומומלצת מאוד. השילוב בין הרכיבה, המאפשרת קשר בלתי אמצעי עם המקום היפהפה ואנשיו, וכן היכולת לגמוא מרחקים גדולים, הוא שילוב מנצח".

 

מחירו של טיול בן שבעה לילות ושמונה ימים הוא כ-1,500 דולר, לא כולל טיסות. 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אחד מהמקדשים של באגאן
צילום: גיא פורן
צילום: גיא פורן
תה עם מקומיים
צילום: גיא פורן
צילום: גיא פורן
קיוסק על אם הדרך
צילום: גיא פורן
מומלצים