שתף קטע נבחר

איום חדש: שפעת עופות שלא ניתנת לזיהוי

באינדונזיה התברר כי תרנגולות שנראו בריאות לחלוטין לקו בנגיף. החשש: הזיהוי יהיה קשה יותר, ובני אדם יידבקו בלי לדעת

רשויות הבריאות באינדונזיה איתרו תרנגולות שנראו בריאות, אך למעשה נגועות בשפעת העופות. הגילוי הזה מחזק את ההערכה לפיה גילוי הנגיף ייעשה קשה יותר.

 

כמה זנים של עופות, ובהם אווזים וברווזים, ידועים כנשאים של הוירוס, כך שאינם נעשים חולים כתוצאה ממנו. אצל תרנגולות, לעומתם, ניכרו עד עתה במהירות סימני המחלה והן מתו ממנו בתוך 24 שעות.

 

שר הבריאות של הונג קונג, יורק צ'או, מסר כי כעת נמצאו תרנגולות בהן לא ניכרים תסמיני המחלה. לדבריו, עם התפשטותו המהירה של הנגיף באינדונזיה, ייתכן שהתרנגולות נעשו נשאיות. "אנו מודאגים מכך שיותר לא ניתן יהיה לזהות את תסמיני המחלה בקרב התרנגולות. במצב כזה, מגע בינן לבין בני אדם מגבירים את הסיכוי להידבק", הוסיף.  

 

גורם במשרד החקלאות האינדונזי אישר את הדברים ואמר: "גם אנחנו למדנו כי ייתכן שהעופות יידבקו אבל לא ימותו. הן אפילו לא מגלות סימפטומים קליניים".

 

מיקרוביולוג באוניברסיטה הסינית בהונג קונג, ליאו פון, אמר כי הממצאים מדאיגים, אך הוסיף כי דרוש מידע נוסף בנושא: "אין ברשותנו כל האינפורמציה, וייתכן שהחוקרים פשוט מצאו זן של הנגיף שמחולל מחלה קלה יותר. מצד שני, ייתכן שמדובר בנגיף חזק יותר שלמד להתאים את עצמו טוב יותר לגופן של התרנגולות".

 

לדאגה הזאת מוסיף פון כי "ככל שיותר תרנגולות יידבקו, כך גדלים הסיכויים שהנגיף יועבר לבני אדם".

 

יותר מ-60 בני אדם באסיה מתו מאז שנת 2003 מהידבקות בשפעת העופות. בעלי כנף נגועים אותרו באחרונה גם ברוסיה ובמקומות אחרים באירופה. הדאגה הגדולה ביותר של מומחים ברחבי העולם היא שהנגיף, בעל שיעור תמותה של 50% אצל מי שנדבק בו, יתפרץ כמגפה ויעבר בקלות בין בני אדם.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: סי די בנק
לתרנגולים אין קשר למחלה. כנראה
צילום: סי די בנק
מומלצים