שתף קטע נבחר

בן אליעזר: תיבחן הקמת צינור מים מטורקיה לישראל

ישראל וטורקיה בוחנות את האפשרות ל"שפץ" את הסכם המים שנחתם במרץ אשתקד. שר התשתיות בן אליעזר מקיים פגישות בנושא באנקרה

"במסגרת הסכם רכישת המים מטורקיה יבחנו הצדדים הקמת צינור מים מטורקיה לישראל שכדאיותו על פני הובלה ימית גדולה יותר", כך אומר שר התשתיות, בנימין בן אליעזר, שמבקר בימים אלה בטורקיה וייפגש היום אחה"צ עם ראש ממשלת טורקיה, רגיפ' טאיפ ארדואן.

 

במסגרת ביקורו באנקרה הועלה נושא רכישת המים מטורקיה שבמהלכן הודיעו צוותי העבודה הטורקים, כי מפעל MANAGVAT להפקת מים שפירים, שהיו אמורים להגיע לישראל במסגרת ההסכם המדיני בין הצדדים, עומד על סף הפרטה, ולפיכך הם סבורים, כי יהיה צורך בשינוי ההסכם. .

 

במרץ 2004 חתמו ישראל וטורקיה על "הסכם מדיני" (ולא מסחרי) לייבוא 50 מיליון מ"ק בשנה של מי שתייה מטורקיה לישראל לתקופה של 20 שנה שיסופקו מנהר מנגבט. המים שישראל הייתה אמורה לייבא מטורקיה היו אמורים להוות 3% בלבד מהמים השפירים שצורכת ישראל בשנה.

 

ביצוע ההסכם הוטל על נציבות המים בישראל ועל רשות המים הטורקית DSI ונקבע כי ממשלות טורקיה וישראל יערבו להתחייבויות המסחריות שהנציבות והרשות הטורקית יקבלו על עצמן.

 

"מעבר להסכם הנוכחי, הובהר לנציגים הטורקים, כי יש מקום לבחון את היתכנותו של הנחת צינור מים מטורקיה לישראל, שכדאיותו על פני הובלה ימית גדולה יותר, אך לשם כך ידרשו הטורקים לסייע במציאת לקוחות נוספים, בהם הרשות הפלסטינית , ירדן ולבנון", אמר בן אליעזר. הטורקים הסכימו לבחון את הנושא בחיוב.

 

בהסכם לא נקבעו לוחות הזמנים ומוביל המים עדיין לא נבחר. בהסכם אין גם נוסחה למחיר המים, אך על פי הערכות מחיר המים במתקן ההטענה בטורקיה יהיה 18-13 סנט למ"ק, ובתוספת ההובלה כ-70-80 סנט למ"ק, כך שמחיר מ"ק מים עשוי להסתכם בכדולר.

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ישראל הדרי
בן אליעזר ועמיתו הטורקי, ד"ר הילמי גולר
צילום: ישראל הדרי
מומלצים