שתף קטע נבחר

שרון לחברי הליכוד: "הגיע הזמן לאחות את הפצעים"

ראש הממשלה זכה לקבלת פנים חמה ונלהבת בהרמת כוסית של מפלגת הליכוד. הפעילים קיבלו אותו במחיאות כפיים סוערות ובשירת "אריק מלך ישראל". אפילו ביבי הגיע לכנס ולחץ לו את היד, אף שבליכוד רומזים: בסביבתו קיוו מאוד שהכנס ייכשל. בנאומו קרא שרון לאחדות והזהיר: "נצטרך להתרגל לכך שהסיעה תתמוך בהחלטות הממשלה". הוא גם הבטיח להמשיך לחזק את ההתנחלויות

מפגן כוח לראש הממשלה אריאל שרון: יותר מ-1,500 פעילים של הליכוד הגיעו הערב לאירוע הרמת כוסית המסורתי של הליכוד לכבוד ראש השנה בכפר המכביה ברמת גן. עם כניסתו לאולם, התקבל שרון בתשואות, בקריאות "אריק אריק" ובמחיאות כפיים סוערות. חלק מהפעילים אף נעמדו על הכיסאות כדי לראות אותו.

 

אפילו בנימין נתניהו, יריבו המר והמובס של שרון, הגיע לאירוע, והתקבל בצינה ע"י הנוכחים באירוע. בין השניים נרשמה אף לחיצת יד. גורמים בליכוד אומרים כי בסביבתו של נתניהו קיוו, שהכנס לא יצליח, ואף פעלו מאחורי הקלעים כדי שהכינוס ייכשל.

  

ההצלחה בכינוס השנה בולטת על רקע שנה שעברה, כאשר הגיעו לאותו אירוע כ–400 פעילים בלבד, וראש הממשלה אז התקבל בבוז ונאם דקה וחצי בלבד. בסמוך לכפר המכביה היו פקקים ארוכים של פעילים שהגיעו לאירוע.

 

מרבית חברי הסיעה, שרים וח"כים, הגיעו לאירוע. חוץ מנתניהו, הגיעו להרמת הכוסית בין השאר השרים שאול מופז, דני נוה, מאיר שטרית וישראל כץ. לימור לבנת מיהרה לשגר הודעה כי נבצר ממנה להגיע מכיוון שהיא משתתפת בכנס אונסק"ו בפאריז. 

 

"נצטרך להתרגל שהסיעה תתמוך בהחלטות הממשלה"

 

ראש הממשלה החל את נאומו כשהוא מדבר על אחדות ירושלים ואמר כי ירושלים היא בירת ישראל לנצח נצחים. לאחר מכן אמר שרון, "עמדתי על כך שנקיים את המפגש הזה כדי לאחל לחברי הליכוד שנה טובה וגמר חתימה טובה. הגיע הזמן לאחות את הפצעים. אנו עומדים בפני שנת בחירות ויש לעשות הכל כדי שהבחירות יתקיימו במועדן, ב-7 בנובמבר 2006. יש לעשות כל מאמץ כדי לשמור על אחדות הליכוד מול מפלגות אחרות ולשמור על אחדות הליכוד".

 

שרון גם הבהיר כי לאחר נצחונו במרכז הליכוד, הוא מצפה לשינוי בדרך ההתנהלות: "נצטרך להתרגל לכך שהסיעה תתמוך בהחלטות הממשלה. לצערי, לא נוכל להמשיך במצב הנוכחי".

 

נאומו של ראש הממשלה הופסק בתשואות ובשירת "אריק מלך ישראל". בהמשך אמר שרון כי הממשלה הובילה את עם ישראל לשורת הישגים בשנה האחרונה. בתחום הביטחון, בתחום הכלכלי ובתחום המדיני. "אי אפשר היה שלא להרגיש, לא לחוש ולא להתרשם מעמדה של ישראל היום", המשיך ראש הממשלה, "בהחלט מתנהל תהליך של חיזוק קשריה של ישראל עם מדינות מוסלמיות מתונות, ומאמץ מיוחד שנעשה היום ע"י משרד החוץ. יש גם בנושא הזה שינוי שאי אפשר להתעלם ממנו".

 

ראש הממשלה המשיך: "גם בשנים הקרובות עומדות לפנינו משימות לאומיות חשובות. אני עומד בשנים הקרובות לטפל בנושאים אלה בעדיפות עליונה. המאבק בטרור יימשך, התהליך המדיני, אעשה כל מאמץ שימשיך, הדבר הזה חשוב מאוד לישראל. אין לנו שום דבר להמציא חדש, יש לנו תוכנית אחת שהממשלה קיבלה ברוב קולות, זו מפת הדרכים שאיתה אפשר להתקדם במידה והפלסטינים יבצעו את המוטל עליהם".

 

שרון התייחס גם למאבק בנגע האלימות: "חייבים לעשות מאמץ גדול בתחום הזה. היום נודע לי על כוונה לשחרר 200 אנשי מג"ב. התקשרתי לשר לביטחון פנים והוריתי לו להשאיר את כולם. צריך להתרכז במאבק בעוני, ואת זה נעשה. נעשה שינוי בסדר העדיפויות בממשלה. נמשיך ונטפל בקידום החינוך, חיזוק ירושלים, הנגב והגליל, גושי ההתיישבות, רמת הגולן ובקעת הירדן".

 

"יש אצלנו נטייה לראות את הכל בקיצוניות, הכל זה או אקסטרה לארג' או סמול. צריך שכולנו נדע שישראל זאת מדינה שטוב לחיות בה עם כל הקשיים", סיכם שרון באופטימיות.

 

רק לפני שבועיים ניצחו תומכי שרון בהצבעה על הקדמת הפריימריז. באחת ההכרעות הגורליות בתולדות הליכוד, מימשו 91% מבין 3,050 חברי המרכז את

זכותם, והצביעו ברובם - 52% מול 48% - נגד הקדמת הבחירות הפנימיות. יו"ר המרכז, השר צחי הנגבי, אמר כי תפקידו כעת לאחד את השורות ל-100%, "וזה לא יהיה קל, כי בעוד חודשים אחדים יש פריימריז".

 

מקורבי שרון אמרו ל-ynet כי כעת, הם תובעים מנתניהו לעמוד בהתחייבותו לקבל את דין הבוחר, ואף לפרק את מחנה המורדים. אותם מקורבים "סימנו" את יו"ר הקואליציה, גדעון סער, שהציב לראש הממשלה אולטימטום ותמך בהקדמת הבחירות. "הוא לא היה צריך להתנהג כך, אם הוא מפסיד - הוא עשה טעות גדולה ואנחנו מרחמים עליו", אמרו. אחרים העריכו כי השר ישראל כץ וסגנית השר גילה גמליאל ישלמו את המחיר.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איי פי
שרון. הפעילים עמדו על כיסאות
צילום: איי פי
צילום: רויטרס
נתניהו. הגיע ולחץ יד
צילום: רויטרס
מומלצים