שתף קטע נבחר

וייטנאם: שפעת העופות עמידה בפני "תמיפלו"

נגיף שפעת העופות שתקף נערה בת 14 בוייטנאם התגלה כעמיד בפני התרופה העיקרית לנגיף, "תמיפלו". חוקרים באונברסיטת טוקיו גילו כי תרופה אחרת, "רלנזה", הצליחה לגבור על הנגיף. החוקרים: "איננו יודעים מספיק כדי לקבוע אם מדובר בתופעה ייחודית"

נגיף שפעת העופות שתקף נערה וייטנאמית עמיד בפני התרופה העיקרית לנגיף, "תמיפלו". יושיהירו קוואוקה, חוקר מאוניברסיטת טוקיו, טוען כי מקרה זה מוכיח שחשוב להחזיק ביותר מתרופה אחת לשפעת העופות. מדינות רבות בעולם החלו לאגור את התרופה מחשש שתיווצר מוטציה של הנגיף ותפרוץ מגיפה.

 

עם זאת, הדגיש קוואוקה כי אין סיבה להיכנס לפאניקה בעקבות הממצאים, שכן התרופה עדיין יעילה נגד "רוב הנגיפים שמסתובבים שם בחוץ", כהגדרתו.

 

קוואוקה הסביר כי עמידותו של הנגיף במקרה של הנערה בת ה-14 מוייטנאם הוא "מקרה בודד. אולם, איננו יודעים מספיק על שפעת העופות כדי לקבוע אם מדובר בתופעה ייחודית". הוא הוסיף ואמר כי חוסר השפעתה של התרופה במקרה זה אינו מפתיע, שכן מקרים דומים, בהם נגיף עמיד בפני טיפול תרופתי, מתרחשים גם בעת טיפול בנגיפי שפעת רגילים.

 

מבדיקות מעבדה עולה כי במקרה של הנערה הוייטנאמית, התרופה השוודית "רלנזה", הצליחה לגבור על הנגיף. חוקרים באוניברסיטת טוקיו קראו למדינות ברחבי העולם לאגור את התרופה השוודית. זאת, בנוסף להגדלת מאגר התרופה "תמיפלו".

 

ארגון הבריאות העולמי הודיע אתמול כי "כל הנסיונות להשאיר את העניינים תחת שליטה נכשלו". בארגון קראו לקהילה הבינלאומית לגייס בדחיפות 260 מיליון דולר. זאת, על מנת להילחם בהתפרצות שפעת העופות בדרום-מזרח אסיה ובמספר מדינות באירופה.

 

שלשום, במסיבת עיתונאים מיוחדת, אישרו רשויות האיחוד האירופי כי נגיף שפעת העופות, שהתגלה מוקדם יותר החודש בטורקיה, הוא מזן H5N1, אותו זן שגרם למותם של 60 בני אדם באסיה לפני שנתיים. המועצה האירופית אסרה, בעקבות ההתפתחויות האחרונות, כל ייבוא של עופות חיים או בשר עוף מטורקיה ורומניה. 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איי פי
שפעת העופות. אין סיבה להיכנס לפניקה
צילום: איי פי
מומלצים