שתף קטע נבחר

 

תוכנית שלום עכשיו: לפנות עוד 43 התנחלויות

לאחר השלמת ההתנתקות יוצאת שלום עכשיו בתוכנית מדינית משלה, "כדי לנצל את חלון ההזדמנויות". התוכנית כוללת פינוי 43 התנחלויות בגדה בשני שלבים, פינוי מאחזים וחידוש המו"מ עם הפלסטינים, תוך חילופי שטחים בהסדר הקבע. ויש כבר קמפיין בדרך שכותרתו: "הפינוי הבא, בקרוב אצלכם"

"מפת הדרכים" של שלום עכשיו: התנועה הכריזה היום (ד') על תוכניתה המדינית, "מפה", הכוללת פינוי של 43 התנחלויות בגדה בשני שלבים, פינוי מאחזים וחידוש המשא ומתן עם הפלסטינים. כבר השבוע תצא התנועה בקמפיין שכותרתו תהיה "הפינוי הבא, בקרוב אצלכם".

 

מזכ"ל שלום עכשיו, יריב אופנהיימר, הסביר כי "הפינוי הבא הוא רק שאלה של זמן. על ראש הממשלה להסתכל למתנחלים בעיניים ולומר בקול רם אלו התנחלויות הוא הולך לפנות בהמשך".

 

במסיבת עיתונאים שערכו בירושלים אמרו חברי התנועה כי מימוש תוכנית ההתנתקות פותח "חלון הזדמנויות" לחידוש תהליך השלום וליצירת מציאות חדשה לעם הישראלי ולעם הפלסטיני. לדבריהם, "תוכנית ההתנתקות הוכיחה בראש ובראשונה כי החברה הישראלית מוכנה ומסוגלת לקבל מהלך של פינוי התנחלויות, ניסיונותיו של הימין הישראלי לטרפד מהלך תקדימי בו מפונות התנחלויות לא צלח והדמוקרטיה הישראלית ניצחה".

 

לדברי שלום עכשיו, כדי להמשיך את הדינאמיקה החיובית באזור, על שני הצדדים לנקוט במספר מהלכים מדיניים וביטחוניים, תוך חידוש ערוצי הידברות וחתירה להשגת הסדר שלום הבנוי על עקרון שתי המדינות לשני עמים על בסיס גבולות 67'.

 

תוכנית שלום עכשיו מבוססת על חידוש המשא ומתן המדיני, התיאום הביטחוני, פתיחה של ערוצי הידברות בין ישראל לפלסטינים. זאת לצד פינוי המאחזים, הקפאת הבנייה בהתנחלויות והמשך תהליך פינוי ההתנחלויות בשלבים, במסגרת המשא ומתן על הסדר הקבע.

 

התנועה קוראת לפנות את ההתנחלויות כצעד בונה אמון מול ההנהגה הפלסטינית. לדבריהם, על הממשלה לפנות את ההתנחלויות תוך כדי תיאום והסכמה עם הצד הפלסטיני ולא באופן חד צדדי כפי שנעשה בהתנתקות.

 

"מחיר קיומן של ההתנחלויות בפרט ושל ההתנחלויות המבודדות בלב השטח הפלסטיני הופך להיות בלתי נסבל הן לאוכלוסיה הפלסטינית והן לחברה הישראלית. המשך פינוי ההתנחלויות הוא בראש ובראשונה אינטרס ישראלי ויש בו כדי לשפר את מצבה הביטחוני, הכלכלי והמדיני של מדינת ישראל בהווה ובעתיד", הסבירו.

 

26 התנחלויות בשלב א'

 

במסגרת תוכניתה, קבעה שלום עכשיו את הקריטריונים הבאים לפינוי: קירבה למרכזי אוכלוסיה פלסטינים, המרחק מהקו הירוק; גודל ההתנחלות והיכולת ליצור מעבר בטוח אליה; רצונם של תושבי ההתנחלות לעזוב והסבירות להסדר שבמסגרתו ההתנחלות תישאר בהסכמה בידי ישראל.

 

לפי התוכנית בשלב א' יפונו 26 התנחלויות מבודדות המוקפות בישובים פלסטינים. בצפון השומרון: חרמש, מבוא דותן, אלון מורה, יצהר, איתמר וברכה. שומרון: תפוח, טלמון, דולב, חלמיש, נחליאל ועטרת. הר חברון: הישוב היהודי בחברון, תלם, אדורה, נגוהות, מיצד, מעלה עמוס, נוקדים, תקוע, כפר אלדד. דרום הר חברון: עותניאל, בית חגי, פני חבר, כרמל ומעון.

 

לטענת שלום עכשיו, מימוש שלב א' יאפשר לצה"ל לסגת משטחים גדולים מהגדה, יעניק לפלסטינים שליטה רציפה על מרבית שטחי צפון השומרון, מרבית אזור הר חברון למעט קרית ארבע, ומרבית שטחי דרום הגדה.

 

שלב ב' כולל פינוי 17 התנחלויות מעומק הגדה: שבי שומרון, קדומים, עלי, שילה, מעלה לבונה, בית אל, עפרה, פסגות, כוכב יעקב, אדם, עינב, אבני חפץ, מעלה מכמש, ענתות, קידר, כרמי צור ומגדלים.

 

בשלום עכשיו אמרו כי במסגרת המשא ומתן על הסדר הקבע יוכרע גורלן של כל ההתנחלויות שלא פונו בשלבי הביניים, "תוך שאיפה להוציא מספר קטן ככל הניתן של מתנחלים מבתיהם ולהעביר לפלסטינים שטחים חלופיים במסגרת עסקת חילופי שטחים". לדבריהם, "יישארו בידנו כמה התנחלויות, ואז אפשר לתת לפלסטינים שטחים אחרים תמורתם". הם הוסיפו כי הקו הירוק (גבולות 67') ישמש קו מנחה לקביעת גבולות הקבע בין מדינת ישראל למדינה הפלסטינית.

 

אחד מכל עשרה תושבים בגדה - מתנחל

 

מהנתונים שהציגה התנועה עולה כי אחד מכל עשרה תושבים בגדה הוא מתנחל. עוד עולה מהנתונים כי נכון לאמצע שנת 2005 בגדה גרים כ-2.3 מיליון פלסטינים, לעומת כ-245 אלף מתנחלים (נכון לסוף 2004).

 

עוד עולה כי 41 אחוזים מהמתנחלים גרים בערים – מעלה אדומים, קרית ספר, בית"ר עילית ואריאל. 76 אחוזים (כ-183 אלף) גרים מערבית לגדר ו-23 אחוזים מהמתנחלים (כ-57 אלף) גרים מזרחית לגדר. בשנת 2004 היה גידול של כ-12 אלף במספר המתנחלים לעומת שנת 2003.

 

בנושא פינוי המאחזים והקפאת הבנייה בהתנחלויות קוראים בשלום עכשיו לממשלה להורות לצה"ל ולמשטרה לפנות לאלתר את כל 105 המאחזים בשטחים אשר הוקמו, לדבריהם, בניגוד למדיניות הישראלית הרשמית השוללת הקמת התנחלויות חדשות בשטחי הגדה.

 

הם גם דורשים מהממשלה להקפיא כל בנייה מעבר לקו הירוק. "כל בנייה נוספת בשטחי הגדה ובאזור מזרח ירושלים מסבכת את המצב הקיים, מגדילה את החיכוך והשנאה בין שני העמים, מהווה מרכיב מרכזי בגרימת אלימות וחוסר אמון בין ישראל לפלסטינים", אמרו בתנועה.

 

הם הוסיפו כי "את הסדר הקבע יש לקבוע במסגרת תהליך מדיני ולא על ידי יצירת עובדות בשטח". 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אופנהיימר. "ששרון יסתכל למתנחלים בעיניים"
צילום: איי פי
התמונות יחזרו על עצמן?
צילום: איי פי
מומלצים