שתף קטע נבחר

בעלי מקצוע: מדריך כיס

טיפים לצרכן, בסיוע חברת מידרג. איך לפתור בעיות לבד, מה לדרוש מבעל מקצוע, ואיך לקבל את מה שמגיע לכם באמת

אינסטלטורים טכנאי מכונות כביסה חשמל הדברה 
טכנאי מקררים תיקון תריסים דוודים 

החאפרים בישראל הם מכת מדינה. בכל תחום אנו נתקלים בהם וכל פעם אנו לומדים על בשרינו את הלקח רק אחרי ששילמנו את מיטב כספינו לבעל מקצוע, כביכול, אשר דיבר הרבה ועשה מעט. לכן, ריכזנו עבורכם, בסיוע חברת מידרג, את הטיפים שיעזרו לכם לנסות ולפתור את הבעיות לבד במידת האפשר, והיכן שהתיקון הוא מעבר ליכולתכם - לדעת מה לדרוש ואיך לקבל את מה שמגיע לכם באמת.

 

הטיפים באדיבות חברת מידרג, המספקת המלצות על בעלי מקצוע שזכו לדירוג הגבוה ביותר מלקוחותיהם ב-50 ענפי שירות. טיפים נוספים ודירוגים של בעלי מקצוע ניתן למצוא באתר מידרג .

אינסטלטורים

עשה זאת בעצמך

 

לפני שמזמינים אינסטלטור, יש דברים שכדאי לנסות לעשות לבד ולחסוך את הכסף. לא צריך לפחד להתלכלך. סתימה בכיור, סתימה באמבטיה, כדאי קודם כל לנסות לפתוח עם פומפה. חלק מהאינסטלטורים מנסים תחילה לפתור את הבעיה באמצעות הפומפה.

 

אפשר להקדים תרופה למכה ולפתוח את הסיפון (החלק בצנרת שתפקידו לרכז את הלכלוך הכבד. נמצא בארון מתחת לכיור, איפה שנמצאים הפח או חומרי הניקוי). כמחצית מהסתימות בכיור במטבח נפתרות באמצעות פתיחת הסיפון וניקויו. גם להחליף ברז זה לא סוף העולם, רק חובה לסגור את השיבר הראשי לפני פירוק הברז הקיים.

 

בחומרים לפתיחת סתימות יש להשתמש בזהירות רבה מאוד, בפרט אם יש ילדים בבית. לא רצוי להשתמש בהם בצנרת מתכתית עתיקה.

 

מחירים סבירים

 

כאשר אינסטלטור אומר "צריך לבוא ולראות", זה עשוי להיות נכון. אך עדיין ישנם דברים סטנדרטים שעבורם יש מחיר סביר.

 

  • סתימה באמבטיה: 150 שקל.
  • סתימה במטבח: עד 250 שקל.
  • החלפת ברז: 120 שקל.
  • החלפת ניאגרה: 150 שקל.
  • החלפת רדיאטור: 300 שקל.

 

החל מהשעה 17:00 ניתן לצפות לעלייה בגובה 25% בתעריפים. החל מהשעה 20:00 ניתן לצפות לעלייה בגובה 50% בתעריפים. לכן, אם אפשר, מומלץ לנסות לדחות את פתרון התקלה לשעות היום, ולא להזעיק אינסטלטור באמצע הלילה.

 

חזור למעלה
טכנאי מכונות כביסה

תקלות נפוצות

 

קוראים יקרים, אפשר להירגע! 90% מהתקלות במכונות כביסה מקורן ב-3 בעיות. התקלה הראשונה והנפוצה ביותר היא סתימה במשאבה או באחד הצינורות, ועלות פתרונה היא עלות ביקור בלבד, מכיוון שאין צורך בהחלפות חלקים. תקלה שנייה היא משאבה מקולקלת. משאבה חדשה עולה בין 160 ל-250 שקל, על פי סוג המכונה. תקלה שלישית נפוצה היא גוף חימום מקולקל. עלות חלק זה נעה בין 120 ל-140 שקל. לעלות החלקים יש להוסיף את עלות הביקור.

 

תיקון רוב התקלות במכונה אמור לעלות החל מעלות ביקור (לא יותר מ-180 שקל) ועד החלפת משאבה (מקסימום 430 שקל). 

 

איך לא ליפול על חאפר?

 

נורות האזהרה צריכות להידלק, כאשר אומרים לכם שעלות ביקור היא 40 שקל. באמת נראה לכם הגיוני שמישהו יבוא עד לביתכם תמורת סכום זה? אותו טכנאי תמיד ימצא שיש "תקלה רצינית ביותר" ויגלה שצריך להחליף חצי מכונה. את עלות הביקור הזול אתם תשלמו ביוקר במחירים מנופחים של חלקים, שעשויים להיות תקינים לחלוטין. במידה והטכנאי מחליף חלק כלשהו, יש לדרוש לראות את החלק החדש באריזתו המקורית וכן להשאיר בידכם את החלק המוחלף.

 

מדוע להזמין טכנאי, אם ניתן למנוע את התקלות מראש?

 

הגורמים העיקריים לתקלות במכונות הכביסה הם ה"אוצרות" שאנו שוכחים בכיסים, מטבעות, טישו וכדומה. גורם נפוץ נוסף הוא עומס יתר - לנסות בכוח לדחוף 7 ק"ג כביסה למכונה של 5 ק"ג או להעביד את המכונה ברציפות 3 סיבובים. תתפלאו, גם המכונה זקוקה לקצת מנוחה.

חזור למעלה
חשמל
עשה זאת בעצמך

 

ככלל, חשמל זה עסק מסוכן. אם אינך חשמלאי, עדיף שתשמור מרחק. אך יש מספר דברים שכדאי לכל משפחה לדעת.

 

מפסק הפחת נועד להציל את חיינו או חיי ילדינו על ידי מניעת התחשמלות. כאשר מפסק הפחת מזהה חריגה בזרימת החשמל בבית, הוא מנתק את אספקת החשמל באופן מיידי. ניתן ורצוי לבדוק את תקינות הפחת מפעם לפעם. הבדיקה נעשית באמצעות לחיצה על כפתור בצדו של המפסק. לחיצה זו אמורה לגרום למפסק לרדת ולהפסיק את זרימת החשמל. במידה והמפסק אינו יורד, יש לקרוא לחשמלאי אשר יבדוק את תקינותו.

 

אין צורך לשלם לחשמלאי כדי להרים פיוז. תקלת החשמל הנפוצה ביותר היא עומס יתר. כאשר מנסים להפעיל את הדוד, מכונת הכביסה, המייבש, עשרה מכשירים נוספים וגם כמובן להכין לעצמנו כוס קפה, הפסקת החשמל לא צריכה להפליא אותנו.

 

עומס יכול להיות כללי, כאשר מפעילים הרבה מכשירים זוללי חשמל, בו-זמנית, ברחבי הבית, או עומס ספציפי, כאשר מחברים למפצל בעל 6 ראשים, 6 מכשירים, שאינם רדיו או מנורת שולחן. פתרון הבעיה הוא פשוט: כל שצריך לעשות הוא להחליט אם אנו מוותרים על הכביסה, הקפה או המקלחת החמה. לאחר שהחלטנו וניתקנו את המכשירים העודפים, ננסה להרים את הפיוז שקפץ.

 

אם הפיוז ממשיך לקפוץ, כנראה שהבעיה איננה עומס יתר, אלא מכשיר שמקצר (גורם לקצר). מכשיר שמקצר מהווה סכנה, ויש להוציא אותו מהשקע ולפנות לאיש מקצוע לצורך תיקונו של המכשיר. 

 

מתי להזמין חשמלאי?

 

בכל מצב אחר, יש לקרוא לחשמלאי. רוב התקלות נפתרות בעלות של עד 200 שקל.

 

אבנית בדוד החשמל ("בוילר") היא גורם נפוץ להפסקות חשמל. לכן, רצוי לבדוק את תקינות הדוד לפני תחילת החורף ולא להיתקע בלי חשמל עם הדלקת הדוד בפעם הראשונה אחרי חצי שנה של הפסקה. מחיר סביר להחלפת הפלאנג' (גוף החימום בדוד) הוא 250 שקל, ללא עלות החלק. אם במקרה הזמנתם לביתכם אינסטלטור, הוא ישמח לעשות "על הדרך" את השירות הזה עבורכם, וכך תחסכו את עלות הגעת החשמלאי.

 

שקע שמתחיל להצהיב ולהשחים: יש להפסיק להשתמש בו באופן מיידי! נקודת חשמל זו עלולה, במצבים מסוימים, לגרום חס וחלילה לשריפה בבית. עלות סבירה לתיקון השקע היא 180 שקל.

 

התקנת נקודת חשמל נוספת עולה עד 200 שקל, בהנחה שיש שקע או קופסת חיבורים בסמוך. התקנת שקע למזגן תעלה יותר, כ-350 שקל, מכיוון שלשקע של מזגן יש צורך להתקין מפסק נפרד בלוח החשמל. 

 

איך לא ליפול

 

יש להיזהר מחשמלאים ללא תעודה. בניגוד לענפים רבים בהם לא נדרשת תעודה, בתחום זה אסור לעסוק ללא תעודה ממשרד העבודה. אם חשמלאי מפרסם "בדיקה חינם", ואחרי הבדיקה הוא מגלה שיש צורך להחליף את לוח החשמל כולו בעלות של 1,500 שקל, שילחו אותו חזרה לביתו והזמינו חשמלאי אחר. רק אל תשכחו להודות לו על בדיקתו המקצועית וטוב ליבו.

חזור למעלה
הדברה

עשה זאת בעצמך

 

במקרים רבים אין צורך לקרוא למדביר וניתן להסתדר לבד. כשהדלקתם את האור זיהיתם יצורים קטנטנים ולא חמודים מסתלקים מתחת למקרר? קצת נמלים על השיש? אין צורך להיבהל. ניקיון יסודי של הבית, ובמיוחד במקומות אליהם לא מגיעים בד"כ (מתחת למקרר למשל) יפתור את הבעיה ברוב המקרים.

 

גם אם נתקלתם בעכבר, זה עדיין לא אומר שחמולת עכברים שלמה פתחה התנחלות בביתכם. שתי מלכודות דבק, עם פיסת גבינה צהובה יפתרו את הבעיה. חשוב לדעת כי חומרי ההדברה מזיקים מאוד לסביבה, ולכן כדאי לפנות למדביר רק במצבים בהם לא מצליחים לפתור את הבעיה בדרכים טבעיות.

 

במקרה של אזעקת אמת - קראו למדביר

 

המדביר נועד למצבים בהם בעיית המזיקים היא רצינית יותר. בשפה המקצועית זה נקרא מצב של "נגיעות גבוהה", ומבחינתנו זה מצב של חרדה. כשיש הרבה תיקנים, נמלים, או עכברים, זה הזמן לקרוא למדביר.

 

ישנם מקרים נוספים בהם הפתרון נמצא בידי המדביר. כאשר גם השכנים מספרים כי הם נתקלים רבות במזיקים או כאשר נתקלים בג'וקים ענקיים בגודל אצבע (הנקראים "תיקנים אמריקנים", ואם הם נמצאים בביתכם, אתם יכולים להניח די בוודאות כי הבעיה היא כללית בבניין), פתרון ברמה הביתית יעזור באופן זמני בלבד, ולכן יש לבצע הדברה כוללת לבניין. גם חולדות מהוות מטרד חמור ומסוכן אשר דורש מדביר. 

 

איך להימנע מחאפרים?

 

כדי לקבל רשיון מדביר על המבקש להציג תעודת יושר ולעבור קורס מקיף, שנמשך כחודשיים, וכולל לימודים אינטנסיביים. החאפר עלול להיות אדם ללא רשיון או אדם המשתמש ברשיון של מישהו אחר. לכן, מומלץ לדרוש מהמדביר לראות את תעודתו ולוודא שהיא אכן רשומה על שמו. 

 

החאפר עלול לגרום לנזק ולסכנה. כדי "לעשות רושם" הוא עשוי לומר כי אנו "חייבים לפנות את הבית ליומיים", בעוד שבפועל, ברוב המקרים, אנו נידרש לעזוב את הבית למספר שעות בלבד. החאפר עלול לפזר רעל בחוסר מקצועיות, דבר שעלול להביא לפגיעה בחיות מחמד או אף בילדים. ככלל, כאשר המדביר עושה שימוש ברעל עליו לשים אותו בתוך תיבת האכלה, תיבה אשר איננה מאפשרת לחולדה, למשל, להוציא את הרעל החוצה, או במקומות שאינם נגישים לחלוטין, כמו ביובים. החאפר גם עלול להשתמש בריכוז חומרים גבוה מדי או נמוך מדי, או להשתמש בחומרים לא תקניים. 

 

מחירים סבירים לשירותים נפוצים

 

השרות הנפוץ ביותר של המדביר הוא הדברת דירה או בניין כנגד ג'וקים. הדברה עבור דירת 3 חדרים תעלה כ-150 שקלים, ואנו נידרש לעזוב את הבית למספר שעות. בהדברת בניין ממזיקים אלו חשוב לוודא כי ההדברה כוללת את כל תאי הביוב, המקלט, המחסן, המבנה לאיסוף האשפה וארונות החשמל. אין הכרח לרסס את חדר המדרגות עצמו. המחיר תלוי בעיקר במספר תאי הביוב ומספר הכניסות לבניין ולא במספר הקומות. מחיר סביר יהיה בטווח של 250-500 שקלים.

 

כאשר מדובר במכרסמים - עכברים וחולדות, הטיפול בתוך הבית יעשה בדרך-כלל באמצעות מלכודות. חשוב לדעת כי המלכודת לעכברים אינה מתאימה לחולדות, וכי אסור לשים רעל בתפזורת בתוך הבית, כי ילדים עלולים להגיע אליו או שהמכרסם יזיז את הרעל ממקום בלתי-נגיש למקום נגיש. מחיר סביר לשרות זה יהיה עד 250 שקל, היות והוא לעיתים קרובות דורש הגעה פעמיים לבית הלקוח.

 

אם אתם מתגרדים רבות ויש לכם בעל-חיים בבית סביר כי אתם זקוקים לטיפול בפרעושים. הדברת פרעושים אינה יעילה ללא טיפול במקביל בבעל החיים וסביבתו. לפני הריסוס יש לשאוב באמצעות שואב אבק חזק את המקומות בהם שוהה החתול או הכלב, ולאחר מכן יש לרסס את השטיחים והריפודים וכן לרסס לתוך שקית שואב האבק. עלות סבירה לשירות זה היא עד 250 שקלים. 

 

אחריות

 

לא על כל הדברה ניתן לתת אחריות. עבור הדברת ג'וקים יש לדרוש אחריות לשנה, ועבור הדברת נמלים האחריות המקובלת היא לחצי שנה. בתקופה זו על המדביר להגיע ללא עלות נוספת במידה והבעיה תחזור. בהדברת עכברים חולדות ופרעושים לא ניתנת בדך-כלל אחריות, היות והפתרון הוא מקומי בלבד.

חזור למעלה
טכנאי מקררים

איך מקרר עובד?

 

במקרר יש מערכת קירור הפועלת בפשטות כך: דרך צינורות, אשר מקוררים באמצעות גז, מוזרם אוויר, וכך הוא מתקרר בעצמו ומקרר את תא המזון וההקפאה. התקלות הנפוצות במקרר נובעות בדרך-כלל מהצטברות קרח אשר מונעת את מעבר האוויר, או מחסור בגז. 

 

הצטברות של קרח גורמת לאי-הקירור מכיוון שהקרח מונע מהאוויר לזרום ולקרר את תא המזון. שימו לב, הקרח אינו מקרר - האוויר הקר הוא זה שעושה את המלאכה. שכבת הקרח נוצרת כל הזמן, אך במקרר יש מערכת הפשרה שמחממת ומפשירה את הקרח בכל מספר שעות. כאשר יש תקלה במערכת ההפשרה, נוצר קרח.

 

איך לא ליפול על חאפר, ומחירים סבירים

 

החאפר יפתור את בעיית הקרח באמצעות מים חמים בלבד, פתרון טוב למספר חודשים בלבד, שאינו נוגע בשורש הבעייה - כשל במערכת ההפשרה או סתימה בניקוז המים עקב לכלוך. במידה ויש כשל במערכת ההפשרה, הבעיה עשויה להיות בטיימר שמפעיל את ההפשרה בכל מספר שעות, או בתרמוסטט של ההפשרה. עלות חלקים אלו היא עד 150 שקל (כל אחד). אם נוסיף את עלות העבודה (כ-150 שקל) נמצא כי עלות התיקון לאחת הבעיות הנפוצות במקררים היא עד 300 שקל.

 

במידה והתקלקל גוף החימום של ההפשרה, עלות התיקון עלולה גבוהה יותר, מכיוון שחלק זה הינו יקר יותר, ומחירו מגיע עד 300 שקל (תלוי בסוג המקרר). חשוב לציין כי עלות החלקים למקררים אמריקנים היא גבוהה עד פי 2 מעלות החלפים למקררים ישראליים.

 

בריחת גז היא תקלה ידועה ונפוצה במקררים ישנים. מחיר הגז עצמו הוא אפסי: כ-20 שקל למילוי מקרר. אך טכנאים רבים מנצלים את חוסר הידע שלכם בתחום ומנפחים את מחירו עד פי 10. במידה ולא מותקן במקרר ברז למילוי גז יידרש הטכנאי להתקינו בעלות נוספת של עד 50 שקל. כך, עלות מילוי גז, כולל הכל, לא צריכה לחרוג מ-250 שקל.

 

מילוי גז ייתן פתרון טוב במקרים בהם הדליפה היא איטית ביותר ומתפרסת לאורך שנים. אך אם הבעיה חוזרת מספר חודשים אחרי המילוי, מילוי חוזר אינו מספיק ויש לאתר את מקור הדליפה ולהחליף או להלחים את הצינור הפגום, וזאת בעלות נוספת, בהתאם למורכבות הבעיה.

 

ככלל, חשוב ביותר לדרוש מהטכנאי פירוט המפריד בין עלות החלק ובין עלות העבודה. את עלות כל חלק הנכם יכולים לברר בחנויות לחלקי חילוף. 

 

מתי לקנות מקרר חדש?

 

ככלל, ברוב המוחלט של המקרים כדאי לתקן, מכיוון שהמקררים הישנים הם טובים בהחלט. במידה והתקלקל המדחס (המנוע) של המקרר ואיננו רוצים להשקיע בתיקון 1,000 שקל או יותר, יש לשקול לקנות מקרר חדש. כמובן, יש לדרוש מהטכנאי להבהיר לנו כיצד הוא יודע שהמדחס התקלקל, כדי להסיר את החשש שמדובר ב"טכנאי ביקורים", שגובה כסף רק עבור ביקורים, מבלי ידע או כוונה לתקן. מקרה נוסף בו מומלץ לשקול רכישה הוא כאשר בעיית דליפת הגז אינה נפתרת ומדובר במקרר שירשנו מסבתא.

חזור למעלה
תיקון תריסים

התקנה מקצועית ונכונה של התריס תמנע את רוב התקלות בעתיד. אורך חיים של תריס פלסטיק נע בין 15 ל-20 שנה, והחלק היחיד שנצטרך להחליפו הוא הרצועה, אשר אורך החיים שלה קצר יותר, כ-7 שנים. 

 

איך לא ליפול על חאפר?

 

כאשר פניתם לאדם, אשר מפרסם שהוא מתקן תריסים בעלות נמוכה ביותר, כמו למשל 40 שקלים, נצלו את ההזמנות ותקנו בעלות זו, תוך שאתם מוודאים כי אכן בסיום השרות הנכם מוציאים 40 שקלים בלבד ללא תוספות למינם. כדאי לעקוב מקרוב אחר תהליך התיקון. אל תאמינו אם יאמרו לכם כי יש צורך להחליף את התריס. אם התריס בן פחות מ-15 שנים, ניתן לתקן אותו.

 

מקרה שקרה: ה"חאפר" הגיע לתקן רצועה קרועה. במקום לתקן את הרצועה בעלות סבירה, הוא גרם נזק בכוונה: סובב את הציר לכיוון הנגדי ובכך שבר את הקפיץ, אשר מושך את הרצועה פנימה. לאחר מכן הראה ללקוח כי הקפיץ שבור ויש לתקנו. על תיקון הקפיץ הוא גבה 250 שקלים. לידיעתם, עלות הקפיץ עצמו הנה כ-25 שקלים.

 

תקלות נפוצות ועלות תיקונם

 

הרוב המוחלט של התקלות בתריסים נובע מ-3 בעיות: רצועה קרועה, שלב פלסטיק שיוצא ממקומו או שלב שבור. לאורך הזמן נשחקת הרצועה ונקרעת, וזהו בלאי טבעי לחלוטין, שאינו נובע בדרך כלל מהתקנה לקויה. לעומת זאת, כאשר שלבים יוצאים ממקומם הסיבה היא לרוב התקנה לקויה. התריס מחובר לציר, עליו הוא מתגלגל באמצעות שתי רצועות. כאשר אחת הרצועות מתוחה יותר מהשנייה או שהציר עליו מתגלגל התריס אינו מאוזן, צפויות לנו תקלות בעתיד. עלות סבירה לתיקון תקלות אלו הנה כ-100 שקלים, כולל הכל.

 

תקלה שלישית נפוצה היא שלב שבור. הקיץ החם מייבש את התריס, ולאחר מספר שנים רב הוא פשוט נשבר. בעת התיקון מומלץ להחליף לא רק את השלב שנשבר, אלא גם את השלבים הסמוכים לו (בפרט אם זה בחלקו העליון של התריס). עלות סבירה לתיקון זה היא עד 150 שקלים.

 

הערה: הנתונים לעיל מתייחסים לתריס עבור חלון רגיל בגודל מ"ר אחד, וכל המחירים כוללים מע"מ. 
חזור למעלה
דוודים

חשמלאי או אינסטלטור?

 

הנטייה הטבעית בזמן הפסקת חשמל היא להזמין את החשמלאי, אך כדאי לדעת, ברוב המקרים הבעיה אינה במערכת החשמל אלא בדוד. לפני שמזמינים את איש המקצוע, עליכם לוודא שאין מדובר בעומס יתר. איך בודקים זאת? מכבים את כל המכשירים האחרים בבית ואז מנסים שוב להפעיל את הדוד. אם הדוד שוב גורם להפסקת חשמל, הבעיה היא בדוד.

 

ישנם שלושה אנשי מקצוע אשר ישמחו לעזור לכם עם הדוד: הראשון הוא מתקין דודים, השני הוא האינסטלטור, והשלישי הוא החשמלאי. 

 

התקלה הנפוצה ביותר

 

התקלה הנפוצה ביותר היא הצטברות אבנית. האבנית מונעת מהמים להגיע אל גוף החימום, ואז הדוד במקרה הטוב אינו מחמם כיאות, או במקרה הגרוע - מקצר. תקלה זו דורשת החלפת גוף חימום. תקלה נוספת הנה נזילה מהפלאנג' (מעין צלחת המשמשת כתושבת של גוף החימום והתרמוסטט). עלות סבירה להחלפת פלאנג' היא עד 400 שקלים, ולהחלפת גוף החימום בלבד - עד 300 שקלים. מחירים אלו כוללים את עלות החלקים. 

 

החאפר לא יטרח לעשות עבודה יסודית ולכן התקלה עלולה לחזור שוב. יסודיות בעניין זה משמעותה הכנסת היד פנימה לתוך הדוד והוצאת האבנית שהצטברה, פעולה שאינה חביבה על בעלי המקצוע.

 

מתי להחליף דוד?

 

כאשר בעל-המקצוע אומר לכם ש"חייבים להחליף הדוד", יש לדעת כי ברוב המקרים ניתן לתקן את הדוד ואין צורך לרכוש דוד חדש. את הדוד צריך להחליף רק כאשר הנזילה היא מגוף הדוד ממש. כאשר הנזילה היא מאזור הפלאנג' התשובה אינה חד-משמעית. במידה והנזילה היא ממרכזו, יש להחליף את הפלאנג' ולא את הדוד. במידה והנזילה היא מקצוות הפלאנג', עליכם לסמוך על אמינותו של איש המקצוע, אשר יקבע האם הבעיה היא בחלק בלבד הוא בדוד עצמו. 

 

כמה עולה דוד חדש?

 

שאלה זו שקולה לשאלה "כמה עולה רכב חדש?". כשם שישנם יצרני רכבים רבים כך ישנם למעלה מעשרה יצרני דודים, ולכל אחד יש מחירים שונים. בנוסף, דודים שונים מאפשרים שיטות חימום שונות, ביניהן שמש, חשמל והסקה. כלומר, דוד שמאפשר לחמם את המים באמצעות שלושת השיטות יעלה יותר מאשר דוד חשמל בלבד. לכן, לפני שרוכשים דוד יש לשאול שלוש שאלות: מי היצרן? (יש כמובן לוודא כי יש לו תו-תקן)איזה שיטות חימום הדוד מאפשר? מה נפח הדוד? טווח המחירים נע בין 500 ל-1,500 שקל. 

 

מתקיני הדודים לא אוהבים לספר לכם כמה עולה הדוד עצמו. המתקין יעדיף להגיד לכם מחיר אשר כולל את הובלת הדוד והרכבתו, אך עליכם לדרוש הפרדה בין עלות הדוד ובין עלות ההובלה וההרכבה. עלות סבירה להובלה של דוד בנפח 150 ליטר תהיה כ-200 שקלים במידה וניתן להעלות את הדוד במעלית, וכ-350 שקלים במידה ויש צורך להעלותו בעזרת חבלים. עלות סבירה להרכבתו (על גג שטוח) תהיה כ-200-250 שקלים נוספים. לכן, עליכם להוסיף למחיר הדוד 400-600 שקלים.

 

החאפרים ישקרו לכם ביחס לעלות האמיתית הדוד וינפחו אותה ב-50% כדי שיוכלו לספר לכם ש"הם מבצעים את ההובלה וההרכבה ב-200 שקלים בלבד". ניתן לבדוק את מחירו האמיתי של כל דוד אצל היצרנים או אצל המשווקים המורשים שלהם. מחיר דוד אינו כולל קולטי-שמש, אשר את מחירם יש לבחון בנפרד. 

 

אחריות

 

על-פי חוק יש לתת אחריות על הדוד למשך שלוש שנים לפחות, אך השאלה האמיתית היא מה האחריות כוללת. טריק ידוע של מתקינים הוא לא לכלול באחריות את ההובלה וההרכבה של הדוד החלופי, ולכן עליכם לוודא כי האחריות כוללת את זה, ולוודא סעיף של הגעה בתוך שבוע מקריאה. בעת החלפת חלק כלשהו עליכם לדרוש ולקבל אחריות למשך שנה.

חזור למעלה
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: סי די בנק
סתימה בכיור: לנסות עם פומפה
צילום: סי די בנק
הגורמים לתקלות: ה"אוצרות" בכיסים
צילום: גלית קוסובסקי
חשמל: עדיף לשמור מרחק
צילום: גלית קוסובסקי
מקררים: לרוב כדאי לתקן
מומלצים