שתף קטע נבחר
 

הכי חשוב: אבטחה

אחד הנושאים שאסור אף פעם לזלזל בהם הוא אבטחת מידע. ברשת אלחוטית יש לו משקל רב אף יותר. מה חשוב לדעת וכיצד עושים זאת?

 

הנתב שבדקנו כולל שישה מנגנוני אבטחה: הצפנת WEP, WPA ו-WPA2, פיירוול חומרה (בניגוד לפיירוול תוכנה המשולב ב-SP2 למשל), הגבלת גישה ו-MAC Filtering.

 

הפיירוול של WRT54G מונע מהרשת הביתית להיות מזוהה על ידי משתמשי האינטרנט, חוסמת ביצוע Ping לרשת וחוסמת פולשים חיצוניים המשתמשים בפורט 113.

 

הגבלת הגישה מאפשרת למשל לאשר גלישה רק בימים או שעות מסוימות, למנוע שימוש בשירותים ותוכנות מסוימים, לחסום גישה לאתרים באמצעות על בסיס URL או מילת מפתח וכדומה.

 

נוסף לאלה, הוא כולל גם QOS (או Quality of Service), אפשרות שליטה וניתוב של רוחב הפס, הגדרת קצב ה-Upload וה-Download, הגדרת עדיפות לכל התקן, פורט ויישום וכן אפשרות הגדרת תעבורה במולטימדיה ובקרה.

 

לשאלה מה חשוב לבצע מבחינת אבטחה עונה אבגי בשאלה: "איך עדיף למגן את הבית? האם עדיף רק מנעול או גם דלת רב בריח? מה עם סורגים? ומה עם אזעקה? זו פונקציה של תכולת המידע במחשב, מספר הרשתות השכנות, הקנאות לנתונים וכדומה".

 

מבחינת הצפנה, עדיף לבחור ב-WPA, לדבריו, מאחר וזהו פרוטוקול המבוסס על שימוש במפתחות הצפנה משתנים ולא קבועים כמו אלו של WEP.

 

כמו כן, חשוב ואף הכרחי לשנות את הגדרות היצרן שעימן מגיע הנתב, מאחר שעוד אלפים כמוכם רכשו את הנתב עם אותן הגדרות יצרן. אם לא תשנו הגדרות לא תיצרו ייחודיות לרשת שלכם. אם תישארו עם הסיסמאות, ה-SSID ומתחם הכתובות של היצרן - התחברות ללא רשות לרשת שלכם תהיה יותר קלה.

 

מידע נוסף וטיפים לאבטחת הרשת האלחוטית תמצאו באתר של אינטל.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים