שתף קטע נבחר

מטה פרס הכין עתירה על "קמעות" מיץ הענבים

מפלגת העבודה ממשיכה לספק חומרי גלם לסיפור קומי-דימיוני. בעתירה שלא נשלחה בינתיים, טוענים במטהו של יו"ר העבודה: פרץ עושה שימוש אסור בקמעות. העילה: בקבוקוני מיץ ענבים שחילק בכנס פעילים. דוברו של יו"ר ההסתדרות: "הם רוצים להוציא את המיץ מחוץ לחוק?". וגם במטה של פואד לא מלקקים דבש

המירוץ לראשות העבודה מתלהט, ושני המועמדים המובילים בסקרים, שהחליפו בימים האחרונים מהלומות מילוליות דרך אמצעי התקשורת, גולשים לפסים ביזאריים במקצת.

 

בשעות הצהריים (יום א') הגיע לידי ynet המסמך המצורף כאן. גורמים במפלגת העבודה ציינו כי מדובר בעתירה שהגישו פרס ואנשיו למוסד לפיקוח על הבחירות, בדרישה לפסול את השימוש בקמעות על ידי אנשיו של עמיר פרץ. ולמה מתכוונים פרס ואנשיו כשהם אומרים קמעות? לבקבוקונים ובהם מיץ ענבים, שחילק מטה פרץ למאות תומכים בהרמת כוסית לשנה החדשה.

 

פניה למטה פרס הבהירה כי אכן הוכנה עתירה, אולם נאמר כי העותק המצוי בידי ynet הוא רק טיוטא, ולמעשה - העתירה עצמה טרם הוגשה. דוברת המטה, דנה אורן, אישרה כי אכן קיימת כוונה להגיש במהלך היום את העתירה, שנועדה לפסול את השימוש של מטה פרץ בבקבוקני מיץ ענבים. ואז הבהיר יורם דורי, יועצו של פרס: "אכן הוכנה עתירה על-ידי ראש המטה, משה כהן. ואולם, פרס עצמו פסל אותה והורה שלא להגישה".

 

בטיוטת העתירה, שבה מסתמכים העותרים על פרסומים בכלי תקשורת שונים, דורש מטהו של שמעון פרס למנוע מפרץ להמשיך לחלק "מתנות" לבוחרים, וזאת כדי לשמור על ערך השוויון בבחירות. תום וגנר, דוברו של עמיר פרץ, מסר בתגובה לטענות: "היה לנו אירוע הרמת כוסית לשנה החדשה. באירוע השתתפו 1,200 איש. הוצאנו 2,000 או 3,000 בקבוקונים עם מיץ ענבים, ויש עליהם כיתובים מטעם עמיר פרץ, עם ברכת שנה טובה ושנת שלום".

 

וגנר הוסיף: "חילקנו את הבקבוקונים לאנשים שבאו להרים כוסית. זה עולה שקל ו-30 אגורות לבקבוק. אין על זה שום כיתוב חרדי או דתי. זה לא קמע, ורחוק מלהיות קמע. פרס פשוט מנסה להעביר מסר למצביעים בגבעתיים, בחיפה ובקיבוצים, שהאיש הזה, פרץ, עם השפם, הוא לא משלנו, שהוא מסתובב עם קמעות, כמו הש"סניקים. העתירה ביזארית, ויש פה ניסיון מאוד מתוחכם ובזוי לפגוע בעמיר פרץ. האם פרס רוצה להוציא את מיץ הענבים מחוץ לחוק? במפלגת העבודה הקמעות לא עובדות. אנחנו לא עד כדי כך מפגרים".

 

פרס ואנשיו, מסתבר, לא מסתפקים רק בבקבוקוני מיץ הענבים ודורשים מהמוסד לפיקוח על הבחירות למנוע מפרץ להשתמש בשירות היסעים ביום הבחירות. החשש גדול ביותר של פרס הוא כי אחוזי ההצבעה ביום הבחירות יהיו נמוכים, ומי שירוויח מכך יהיה לא אחר מאשר עמיר פרץ, הנהנה ממנגנון אירגוני מסודר ומשומן היטב.

 

פרסום העתירה המתוכננת של מטה פרס עוררה סערה זוטא במפלגת העבודה, ובעיקר גלי צחוק. כעת מקווים במפלגה כי לאחר שהתברר לאנשי פרס מה פשר הבקבוקונים, הם יירדו מן העתירה.

 

צרות במטה של פואד

 

בתוך כך, בית-המשפט המחוזי בתל-אביב דחה היום את עתירתו של השר בנימין בן אליעזר, מועמד נוסף לראשות העבודה, שדרש לשלב בפנקס הבוחרים כעשרת אלפים איש שהתפקדו במסגרת קבוצת ההתפקדות "אשכולות".

 

בן אליעזר ביקש מבית המשפט להתערב בעניינים הלוגיסטיים הפנימיים של המפלגה ובהחלטות המוסד לבירור עתירות, ואולם השופט מגן אלטוביה מתח ביקורת חריפה על התנהלות מטהו וכתב: "מהעתירה עולה ריח עז של שימוש בבית משפט כמנוף פוליטי, ועל בית המשפט להדוף ניסיונות מסוג זה". כמו כן, בן אליעזר ייאלץ לשאת בהוצאות משפט בסך 31.5 אלף שקל, שחלקם הגדול יעבור ליועץ המשפטי של העבודה, עו"ד אלדד יניב.

 

ממטהו של בן אליעזר נמסר בתגובה להחלטת בית המשפט: "מדובר בהחלטה פרוצדורלית. בית המשפט החליט שלא להתערב בעניינים הפנימיים של המפלגה. יחד עם זאת, נוכל לערער על החלטתו לבית המשפט העליון. בשלב זה, אנו בוחנים את האפשרויות העומדות בפנינו. השר בן אליעזר נחוש לשמש לפה לעשרות אלפי המתפקדים אשר אינם יכולים לממש את זכותם ולהצביע עקב החלטתו של מזכ"ל העבודה, ח"כ איתן כבל".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
בקבוקי המריבה
צילום: דפנה מקל
צילום: תומריקו
קמע חילוני מתוק: פרץ
צילום: תומריקו
צילום: רויטרס
פסל בעצמו את העתירה: פרס
צילום: רויטרס
מומלצים