שתף קטע נבחר

הורים: עוד סיבה לחזור לחיתולים מבד

נמאס לכם מתפרחות החיתולים של הזאטוט המרטיב? נסו לעבור לחיתולי בד ותגלו שלא רק איכות הסביבה מרוויחה מזה

מי שערימות זבל מפחידות אותו יותר מערימות כביסה ישמח בוודאי על תופעה שמסתמנת כטרנד ירוק במיוחד: חיתולי בד רב-פעמיים. לא מדובר בחזרה לאותן יריעות בד שאילצו את האימהות של שנות ה50- לעמוד ולהזיע מעל דוודים מהבילים המונחים על פתיליות מחלידות. אנחנו מדברים על "חיתולים גורמה": עם לחצניות, הדפסים צבעוניים וכיסויים אטומים לנוזלים.

 

בהיסטוריה של ההורות בולטת תקופה אפלה, המוכרת בשם "עידן חיתולי הבד". מי שהיה שם או שמע את הסיפורים מאמו ומסבתו, יודע שזה היה סיוט אמיתי: מילא הריחות, אבל הכביסה, ההרתחה, הייבוש, הגיהוץ והקיפול העסיקו דורות שלמים של הורים מסורים, שכל מה שהם באמת רצו בשביל צאצאיהם זה "פיפי ולישון".

 

6,000 חיתולים לילד

 

ב-1961 נדמה היה שהישועה הגיעה: חברת "פרוקטר אנד גמבל" הציגה את החיתול החד-פעמי הראשון. נוקשה מעט, סינתטי משהו, אבל בעל יכולת הסתגלות מופלאה לפחי אשפה ולשקיות זבל. אלא שככל שהוא הלך והשתכלל - נעים יותר, סופג יותר, מותאם יותר למבנה הגוף - הלכו ונעלמו מהנוף שירותי הכביסה לחיתולים, ובמקומם צצו משחות נגד תפרחת חיתולים, פחי אשפה סופגי ריחות, ועשרות מומחים ששאלו "איך נפטרים מהררי הפסולת הכדוריים האלה?"

 

מי שחושב שמדובר בבדיחה, שידבר עם אלעד עמיחי, הממונה על תחום המיחזור במשרד לאיכות הסביבה.

לדבריו, ילד ישראלי ממוצע מכלה עד גיל שנתיים כ-6,000 חיתולים חד-פעמיים. 6,000 כדורי פסולת פלסטית, שאינה מתפרקת ותופסת נפח אדיר ממדים.

 

וזה בדיוק מה שהחזיר את האילוץ הישן לאופנה, אם כי, כאמור, בגרסה הרבה יותר ידידותית להורה. חיתולי הבד המוצעים כיום מעוצבים בדיוק כמו החיתול החד-פעמי - אבל מתאימים לרחיצה במכונת הכביסה לשימוש חוזר. יתרונם החשוב ביותר הוא, כאמור, בתחום האקולוגי. אבל יש להם יתרונות נוספים: מגע חיתולי הבד נעים יותר, הם אינם מכילים חומרים סינתטיים סופגי לחות וניחוח, ולכן הם מסייעים למלחמה בתפרחת החיתולים, חסכוניים בכסף, והם גם נפלאים לנסיעות ארוכות: אין צורך לסחוב לנופש ארוך מזוודה מלאה בחיתולים חד-פעמיים.

 

לא שמדובר בפתרון קסמים. מי שאיכות הסביבה חשובה לו יצטרך, איך לומר זאת בעדינות, להתעסק בחרא: לנער את החיתול לאסלה, ואז לשטוף או להשרות אותו עד לבוא הכביסה המיוחלת. נוסף על כך אין לחיתול הרב-פעמי את אותו כושר ספיגה שאחיו, העובד הזמני, מתהדר בו, ולכן יש להיות עירניים, לרחרח ולהציץ בתדירות גבוהה יותר כדי לוודא שהילד לא טובע בתוצרת של עצמו. והגרוע מכול: ישנה הכבדה ניכרת על מכונת הכביסה. עמיחי: "הכביסה גם היא אינה אקולוגית. היא מחייבת שימוש במים רבים, באנרגיה ובדטרגנטים, כולם סכנות בפני עצמן לאיכות הסביבה".

 

אז מה עושים? משלבים. בימים שאתם נמצאים הרבה בבית, או כשהתינוק סובל מתפרחת חיתולים, פנקו אותו בחיתולי בד לכמה שעות. ככה תהיו עם ותרגישו בלי. ואם אתם דבקים בחיתולים החד-פעמיים, קנו לפחות חיתולים באיכות גבוהה, כאלה שלא צריך להחליף כל שעתיים. חוץ מזה, נסו לחסוך בכמויות: חיסכון בהשלכת חיתול אחד ביום מהווה כמעט 20% מסך הצריכה הכללי של הפעוט. לא צריך להשאיר אותו רטוב, אבל אם פתחתם, בדקתם, לא מצאתם כמעט כלום - אל תמהרו להחליף את החיתול באחד נקי, רק כי אתם כבר בשוונג.

 

חיתולים מסביב לעולם

 

אם החלטתם להצטרף, ולו באופן חלקי, למהפכה בעודה בחיתוליה - תוכלו למצוא את חיתולי הבד, העשויים כותנה עבה, למכירה ישירה בארץ וכן באינטרנט. לפני כן תצטרכו להחליט מה אתם מעדיפים: חיתול עם כיסוי חוסם נוזלים מובנה או נפרד, עם סקוטש או לחצניות (תיק-תקים). חגית כהן, יבואנית חיתולי בד, היא מקור נפלא לייעוץ ולמידע בנושא, ואפשר לפנות אליה בטל': 04-8390268, 057-7723323 או לאתר האינטרנט.

 

באתרי מכירה באינטרנט תוכלו להזמין חיתולים מחו"ל במחיר של 9 דולר ליחידה וכיסויים במחיר של 10 דולר (לא תצטרכו יותר משני כיסויים כאלה). שווה לחפש באתרים הבאים (ובאחרים) חבילות היכרות ומבצעים זולים יותר, רק הביאו בחשבון גם את דמי המשלוח, שיסתכמו בדרך כלל בכמה דולרים נוספים:

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: סי די בנק
חיתולי בד. עדיף לשלב עם חיתולים חד פעמיים
צילום: סי די בנק
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים